Άγριες Μέλισσες: Σαββιδάκης:Όσο περνάει ο καιρός αγριεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα στο Διαφάνι
Media

Άγριες Μέλισσες: Σαββιδάκης:Όσο περνάει ο καιρός αγριεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα στο Διαφάνι

Άγριες Μέλισσες: Μπορεί ο παπα-Γρηγόρης να μη φοράει πια το ράσο, για τους κατοίκους του Διαφανίου, όμως συνεχίζει να είναι ο αγαπημένος τους παπάς τον οποίο υποδύεται ο Κωστής Σαββιδάκης.

Ο εξαιρετικός ηθοποιός μιλά για την άδικη κατηγορία που δέχτηκε ο ήρωας του και για τις κινήσεις του από εδώ και πέρα.

- Περνά δύσκολες μέρες ο παπα-Γρηγόρης στο Διαφάνι;

«Όπως όλο το χωριό με όλα αυτά που συμβαίνουν. Ευελπιστούμε κι ευχόμαστε ότι κάποια στιγμή θα έρθει η όποια δικαιοσύνη, θα μας φωτίσει και θα μας δείξει το δρόμο να βγούμε πια από αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

- Θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να αποδείξει ότι κατηγορήθηκε άδικα;

«Νομίζω πως όχι. Το θεωρεί άσκοπο να ασχολείται με ανθρώπους που έχουν πουλήσει τη θρησκεία και τα ράσα σε ένα άλλο πιστεύω. Θεωρεί ότι είναι άδικο να παρακαλεί ανθρώπους που δεν αξίζουν τον κόπο».

- Άρα δεν θα τον δούμε να δικαιώνεται;

«Η αλήθεια είναι ότι το χωριό, πίσω από την πλάτη του, γράφει επιστολές στην Αρχιεπισκοπή, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Το τι γίνεται στο μυαλό της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε κι ευτυχώς δηλαδή, γιατί μας εκπλήσσουν συνέχεια».

- Το γεγονός ότι όλο το χωριό τον στήριξε και παλεύει για την αθωότητα του δεν είναι μια μεγάλη ικανοποίηση για τον ίδιο;

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο. Είναι ευλογία να έχεις όλο το χωριό δίπλα σου να σε αγαπάει, να σε πιστεύει και να σε προστατεύει. Βλέπουμε ότι, παρόλο που έχει βγάλει τα ράσα, και συμβουλές του ζητούν και να τους εξομολογήσει και αρραβώνιασε τη Δρόσω με τον Κωνσταντή. Ουσιαστικά, για το χωριό εξακολουθεί να είναι ο παπάς».

- Οι περιπέτειες δεν τελειώνουν ποτέ για τους Διαφανιώτες;

«Νομίζω πως όχι. Διαφάνι χωρίς περιπέτειες δεν είναι Διαφάνι!

-Η υπόθεση του αεροδρομίου τους έκανε να ενωθούν ακόμη περισσότερο;

«Θεωρώ πως ναι. Αφού κατάφερε και ο Δούκας και μπήκε με έναν τρόπο ξανά στο χωριό, για να γλιτώσουν το Διαφάνι, τους έχει ενώσει ακόμη περισσότερο. Τώρα, τι θα συμβεί στην πορεία, δεν το γνωρίζουμε».

Μπορεί σιγά σιγά να αποκατασταθούν οι σχέσεις του με τους συγχωριανούς του;

«Νομίζω ότι μετάνιωσε και μετανιώνει όσο περνάει ο καιρός, αλλά δεν ξέρω αν το χωριό θα τον συγχωρήσει».

Το σημαντικό είναι πως έχουν διαχωρίσει τα παιδιά του από εκείνον και τη Μυρσίνη.

«Ναι, αν και στην αρχή υπήρχε μια επιφύλαξη, απέδειξαν ότι είναι κήθαροί και είναι μαζί με το χωριό».

- Η έκρηξη στο σπίτι του Ζάχου και ο θάνατος της μητέρας του θα τους κάνει να ζουν πια με το φόβο;

«Σίγουρα, έχουν αγριέψει τα πράγματα και νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός, θα αγριεύουν ακόμη περισσότερο και θα επανέλθουμε στο καλό Διαφάνι που ξέρουμε, με τους φόνους, τις κηδείες και όλα αυτά».

-Οι Διαφανιώτες, πάντως, έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται...

«Στα δύσκολα μπαίνουν μπροστά και ενώνονται. Νομίζω ότι οι Έλληνες είμαστε έτσι. Άσχετα τώρα που είμαστε λίγο ο καθένας στον κόσμο του, στη δύσκολη στιγμή όλοι γινόμαστε μια γροθιά. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι Διαφανιώτες. Με την πρώτη ανάγκη και όταν βλέπουν ότι όντως κινδυνεύει το χωριό ή ο διπλανός τους, θα ενωθούν, θα πάρουν τις καραμπίνες και δεν φοβούνται τίποτα!».

Πηγή:Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved