Κωστής Σαββιδάκης: Ο παπά Γρηγόρης των Άγριων Μελισσών τιμήθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Media

Κωστής Σαββιδάκης: Ο παπά Γρηγόρης των Άγριων Μελισσών τιμήθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Ο Κωστής Σαββιδάκης έβγαλε τα ράσα, που έτσι κι αλλιώς του τα «έβγαλε» η χούντα στις «Άγριες μέλισσες», κι άρχισε… νέα καριέρα ως podcaster!

Ο ιερέας των «Άγριων μελισσών» Κωστής Σαββιδάκης τιμήθηκε από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για τη συμμετοχή του στην έκδοση podcasts με στρατιωτική θεματολογία, και με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών στις ηχογραφήσεις. Ένας από αυτούς που δάνεισε την υπέροχη φωνή του ήταν ο Κωστής Σαββιδάκης. Εγραψε το δέκατο όγδοο κατά σειρά podcast, που ήταν αφιερωμένο στην ηρωική δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα.

Το podcast έχει τίτλο «Η δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα» και ξαναζωντανεύει στιγμιότυπα από τις ειδικές επιχειρήσεις που εκτέλεσαν οι άνδρες του με ηρωισμό, αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Ο Κωστής Σαββιδάκης αναφέρθηκε στις τολμηρές καταδρομικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι Ιερολοχίτες και οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τα κατοχικά στρατεύματα.

Φ1 IMG 5027

Όλο αυτό επισφραγίστηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης των γερμανικών στρατευμάτων στις 8 Μαΐου 1945 στη Σύμη, η οποία έλαβε χώρα παρόντος του διοικητού του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Τσιγάντε. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος κατάγεται από τη Ρόδο, απήγγειλε με μοναδικό τρόπο κείμενα και ιστορικά τεκμήρια της εποχής σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved