Σπύρος Νικολαΐδης: Φίλος μου σκεφτόταν να σκοτώσει τον αρχηγό της συμμορίας που μας έκανε bullying
Media

Σπύρος Νικολαΐδης: Φίλος μου σκεφτόταν να σκοτώσει τον αρχηγό της συμμορίας που μας έκανε bullying

O πρωταγωνιστής της Γης της Ελιάς, ο Σπύρος Νικολαΐδης μετέφερε στη «Μεγάλη Εικόνα» και στη Νίκη Λυμπεράκη το προσωπικό του βίωμα από την παιδική και εφηβική του ηλικία όσον αφορά τον εκφοβισμό που υπέστη.

Ο Σπύρος Νικολαΐδης εξιστόρησε συμβάντα που έζησε κατά τη διάρκεια της εφηβείας του και τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία παιδιών που θα υποστούν bullying, αλλά ότι μπορεί εν δυνάμει να είναι το οποιοδήποτε παιδί που θα πέσει θύμα κάποιου εκφοβιστή.

Χαρακτηριστικά λέει: «Ακόμα και σήμερα το έχω ακούσει από όταν βγήκα να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία, έχει τύχει να με κοροϊδέψουν ακόμα και γνωστοί μου, να μου πουν, δυο μέτρα παλικάρι, δυνατός, γεροδεμένος, πετυχημένος. Είναι δυνατόν να σε κοροϊδεύαν; Δεν μας τα λες καλά.

Γιατί να υπάρχει αυτό το στερεότυπο, κάποιος ψηλός, γεροδεμένος, όμορφος δεν μπορεί να φάει bullying; Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ειδική ομάδα που θα φάει το bullying...

Υπήρχαν φορές που για να προστατεύσω τον εαυτό μου και για να ενταχθώ και σε ομάδες, θα συμμετείχα κι εγώ σε ομάδες που μπορεί να είχαν κοροϊδέψει κάποιο παιδί. Παρότι ήξερα πόσο άσχημο είναι. Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει ένα παιδί σε εκείνη την ηλικία, επειδή το έχω ζήσει και από τις δυο πλευρές».

Εξήγησε ότι τα παιδιά που βιώνουν τον εκφοβισμό συνήθως κλείνονται στον εαυτό τους. Είπε μεταξύ άλλων «Τα παιδιά δεν μιλάνε. Νιώθουμε ότι δεν θα μας βοηθήσει κανείς. Γινόμαστε πιο εσωστρεφείς. Μου στέλνουν τώρα πια παιδιά που με θαυμάζουν για τα προσωπικά τους. Για τα παιδιά αυτά είναι πιο εύκολο να τα πουν σε έναν ξένο παρά να το πουν στους γονείς τους».

Αφηγήθηκε τη δική του ιστορία αναφέροντας πως, «Μεγαλώνοντας έτυχε να βιώσω bullying από ομάδες οι οποίες μας στοχοποιούσαν μέσω σωματικής βίας, στην γειτονιά, στην πόλη, μες το σχολείο. Να έρχονται να μας ζητάνε τα λεφτά μας για να μην μας δείρουν. Να μας πουλήσουν προστασία. Έτυχε να πάω κάποια στιγμή στην αστυνομία να ζητήσω βοήθεια. Από τους γονείς μου δεν θα το έκανα.

Σκεφτόμουν ότι ο πατέρας μου θα πάει να τους σαπίσει στο ξύλο ή θα κάνουν ζημιά στον ίδιο μου τον πατέρα. Ήταν ένα συγκεκριμένο παιδί ο οποίος δεχόταν το εικοσαπλάσιο bullying από μένα. Είχαμε δέσει με το συγκεκριμένο παιδί. Πήγαμε στην αστυνομία και ο αξιωματικός μας είπε, τους ξέρουμε τους συγκεκριμένους, καλό είναι να μην κάνετε καταγγελία.

Γιατί θα σας την στήσουν κάτω από σπίτι, θα έχετε χειρότερο πρόβλημα. Καλύτερα να το αφήσετε να περάσει. Κάποια στιγμή θα ασχοληθούν με κάποιον άλλον, θα περάσει…Κάποιες φορές οι ακραίες καταστάσεις δεν είναι μόνο στην τηλεόραση. Είναι και δίπλα μας. Αυτός ο συγκεκριμένος ο φίλος μου έφτασε στο σημείο, επειδή φοβόμασταν να βγούμε από το σπίτι, μια μέρα μου εκμυστηρεύτηκε ότι σκέφτεται να αγοράσει όπλο και να πάει να βρει τον αρχηγό της συμμορίας και να τον σκοτώσει».

Δείτε όσα είπε στο παρακάτω απόσπασμα!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved