Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μιλάει για τον ρόλο της Κυβέλης στη σειρά «Φλόγα και άνεμος»
Media

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μιλάει για τον ρόλο της Κυβέλης στη σειρά «Φλόγα και άνεμος»

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα υποδυθεί την Κυβέλη στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος».

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της ανέφερε τι ήταν αυτό που της κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε να πει το «ναι», ενώ αποκάλυψε πολλά για το θυελλώδη έρωτα της ηρωίδας της με τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε να πείτε το «ναι» στη σειρά «Φλόγα και άνεμος»;

Κατ' αρχάς, είναι μεγάλη τιμή και για τους δύο μας, για τον Άρη (σ.σ. Λεμπεσόπουλο) και για εμένα, που θα υποδυθούμε δύο συγκλονιστικές προσωπικότητες, οι οποίες έχουν σημαδέψει την ιστορία της Ελλάδας.

Δεν θα προσομοιάσουμε σε εκείνους, δεν είναι αυτός ο στόχος μας, απλώς αφηγούμαστε την ιστορία τους. Δύο εκρηκτικές προσωπικότητες, που συναντήθηκαν σχετικά αργά στη ζωή τους, το 1920, όταν ήταν 32 ετών και οι δύο - ήταν συνομήλικοι.

Ερωτεύτηκαν εδώ στη Χίο όπου βρισκόμαστε και γι’ αυτό ξεκινάμε τα γυρίσματα από το νησί. Συγκεκριμένα, η Κυβέλη Αδριανού ήταν παντρεμένη τότε με τον ιμπρεσάριό της, τον παραγωγό Κώστα Θεοδωρίδη, ο οποίος ήταν ο δεύτερος σύζυγος της μετά τον ηθοποιό Μήτσο Μυράτ.

Έπειτα από μια πολύ επιτυχημένη θεατρική τουρνέ, έπρεπε να περάσουν από τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας τους, τη Χίο, όπου ήταν διορισμένος νομάρχης ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτός τότε ήταν παντρεμένος με τη Σοφία Μινέικο και ο Ανδρέας, το μωρό τους, ήταν ενός έτους.

Πώς γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν η Κυβέλη με τον Γεώργιο Παπανδρέου;

Η Σοφία Μινέικο έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της... Επειδή το μωρό, ο Ανδρέας, εκείνη την ημέρα αρρώστησε, άφησε τον Γεώργιο Παπανδρέου να πάει μόνος του στην παράσταση της Κυβέλης στη Χίο.

Η Κυβέλη έπαιζε σε υπαίθριο θέατρο την «Ανθή», του Αντρέγιεφ και ο Παπανδρέου μαγεύτηκε από την ηθοποιό. Ήταν ένας κεραυνοβόλος έρωτας από την αρχή της γνωριμίας τους, ο οποίος όμως είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Μην ξεχνάμε ότι ήταν και οι δύο παντρεμένοι και σε μια εποχή διαφορετική.

Η Κυβέλη ήδη κουβαλούσε ένα σκάνδαλο... Το 1909 εγκατέλειψε τον πρώτο της σύζυγο και τα δύο παιδιά τους και έφυγε στο Παρίσι. Είχε παντρευτεί τον Μήτσο Μυράτ σε ηλικία μόλις 15 ετών χωρίς να είναι ερωτευμένη, κι όταν γνώρισε τον Θεοδωρίδη, που θα γινόταν ο δεύτερος σύζυγός της, γοητεύτηκε από την προσωπικότητα του και κλέφτηκε μαζί του.

Έκανε τρίτο παιδί νόθο, κι όταν επέστρεψε από το Παρίσι, πήρε διαζύγιο από τον Μήτσο Μυράτ και παντρεύτηκε τον Θεοδωρίδη. Αλλά, όπως είχε δηλώσει η ίδια πολλές φορές στην οικογένεια της, αν δεν είχε γνωρίσει τον Γεώργιο Παπανδρέου, δεν θα ήξερε τι σημαίνει έρωτας!

Οπότε, ξεκινούν μια μυστική σχέση, είναι εραστές και κρύβονται για να μην το μάθει ο Τύπος της εποχής. Καρπός του μεγάλου αυτού έρωτα ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος γεννήθηκε το 1928, οκτώ χρόνια μετά τη γνωριμία τους. Οι δυο τους παντρεύτηκαν δέκα χρόνια αργότερα, μάλλον το 1939.

Τι θα δούμε στη σειρά;

Η κάμερα τους παρακολουθεί από τη γέννηση και των δύο μέχρι το θάνατο του Γεωργίου Παπανδρέου το 1968, μέσα στη χούντα, όπου η κηδεία του μετατράπηκε στο πρώτο πανελλαδικό συλλαλητήριο υπέρ της δημοκρατίας.

Η Κυβέλη δεν δέχτηκε να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη, για να μην το εκμεταλλευτεί το καθεστώς, και ανέλαβε ή ίδια τα έξοδα της τελετής. Ο Ανδρέας βρισκόταν τότε στη Σουηδία και στην κηδεία παρέστη μόνο η σύζυγος του, Μάργκαρετ, με το γιο τους, τον Γιώργο.

Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε πάρα πολλές δεκαετίες να διατρέξουμε. Δεν έχω διαβάσει ακόμη το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, το δωδέκατο, αλλά ξέρω ότι ολοκληρώνεται με το θάνατο της Κυβέλης, το 1978. Εκείνη έζησε 10 χρόνια μετά το θάνατο του Παπανδρέου. Να σημειωθεί ότι προς το τέλος της ζωής τους ήταν ατύπως χωρισμένοι, καθώς δεν πήραν ποτέ διαζύγιο.

Η Κυβέλη αφιέρωσε τη ζωή της στο λατρεμένο γιο τους, τον Γιώργο. Επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από μικρός έλειπε συχνά στην Αμερική. Τότε είχαν εισβάλει τρίτα πρόσωπα στη ζωή τους, στην κηδεία ήταν η κυρία Παπανδρέου. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν γεννηθεί να είναι ο ένας για τον άλλο.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved