Τάκης Ζαχαράτος: Ο θάνατος του πατέρα του, η σάτιρα και οι παρεξηγήσεις
Media

Τάκης Ζαχαράτος: Ο θάνατος του πατέρα του, η σάτιρα και οι παρεξηγήσεις

Ο Τάκης Ζαχαράτος, μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τον πάτερα του, τη σάτιρα και τις παρεξηγήσεις.

Ο Τάκης Ζαχαράτος ανέφερε αρχικά: «Όταν βλέπω κάποιον στενοχωρημένο και στον δρόμο, θέλω να πάω να βγάλω τη συννεφιά από πάνω του. Μοιάζω πολύ στον μπαμπά μου, ήταν συγκλονιστικός καλλιτέχνης, σιδηρουργός. Ο μπαμπάς μου πεταγόταν τη νύχτα, έλεγε «το βρήκα» και σημείωνε σε ένα μπλοκάκι που είχε στο κομοδίνο. Ο Σταμάτης Κραουνάκης έχει ένα μαγνητοφωνάκι και μόλις του έρχεται κάτι, το λέει».

«Συνήθως γράφω τα κείμενα μου με το μαγείρεμα. ανακατεύω τα φασολάκια και συνεχίζω. Με τρελαίνει να πλένω πιάτα, ηρεμεί το κεφάλι μου. Λέω λόγια, αφήνω το πιάτο. Μπορεί να μου έρχεται κάτι και να πετάγομαι τη νύχτα, ή στην τουαλέτα ή όταν κάνω ντους. Είμαι ανοιχτός στην κριτική και δεν μου αρέσουν τα πολλά καλά λόγια. Ο πιο αυστηρός κριτής στη δουλειά μου είναι ο εαυτός μου, πάντα βρίσκω κάτι. Τελευταία μου λέω και «μπράβο», με παραδέχομαι και μου επιτρέπω να κάνω και λάθη. Το θεωρώ ανέντιμο όταν κάποιος δεν είναι μπροστά να λες άλλα και όταν έρθει να πεις άλλα. Η θέση μου δεν είναι να προσβάλλω κάποιον ποτέ. Η σάτιρα είναι ένα μαχαίρι το οποίο μπορεί να γυρίσει και να σε μαχαιρώσει η μπορεί να μαχαιρώσεις κάποιον άλλον», πρόσθεσε.

«Η σάτιρα είναι μία εξουσία που για μένα, χρειάζεται να την έχεις σε μία ωραία βελούδινη θήκη και να υπάρχει εκεί. Αν κάποιος με στενοχωρήσει πολύ, δεν θα βγάλω το μαχαίρι αυτό της σάτιρας από τη θήκη. Η Μελίνα Ασλανίδου ήρθε στο θέατρο και γελάσαμε πάρα πολύ, παρότι είχε γραφτεί ότι είναι έξαλλη. αγκαλιαστήκαμε και τραγουδήσαμε και μαζί», επεσήμανε σχετικά με την σάτιρα και τα όριά της.

Μεταξύ άλλων, ο Τάκης Ζαχαράτος αναφέρθηκε στους γονείς του, αλλά και στην αγάπη του στις γυναίκες.

«Ενώ η μαμά μου έφυγε πολύ ξαφνικά, είχα προλάβει να εκδηλώσω την αγάπη μου, να πούμε αυτά που θέλαμε. Με τον μπαμπά μου επίσης. Συνειδητοποίησα ποσό υποστηρικτικός ήταν ο μπαμπάς μου μαζί μου, όπως και η μητέρα μου. Με έναν μαγικό τρόπο, με το φευγιό του μπαμπά μου, αισθάνθηκα ότι έγινα ο ιδανικός πατέρας για μένα», είπε για τους γονείς του.

«Το βιβλίο μου «Πάστα Σεράνο», είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί, τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και σε όλες τις γυναίκες που το έχουν περάσει. Η γυναίκα για μένα συμβολίζει ό,τι ωραιότερο υπάρχει, λατρεύω τις γυναίκες. Είχα πάντα γυναίκες στο κομμωτήριο άκουγα τα προβλήματα τους, έβλεπα πως αλλάζουν και πως ένας άντρας μπορεί να τις ξεράνει. Ήθελα να βγάλω όλη μου την αγάπη για τις γυναίκες και να βρω πού έρχεται αυτή η βία. Γιατί ένας άνθρωπος βρίσκει ένα λουλούδι και αντί να το ποτίσει, το ξεριζώνει, το πετάει και το ξεραίνει η το σκοτώνει;», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης.

Για το βιβλίο του, συνέχισε λέγοντας πως, «το βιβλίο μου είναι η ιστορία ενός αγγέλου που συναντάει τέρατα. Έχω βιώσει πάρα πολλές κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο μου, άπλα εγώ το έλεγα. Πολλές φορές μπορεί και να μην έδινα σημασία. Όταν έβλεπα άνθρωπο να τον κακοποιούν η να δέχεται λεκτική βία στο σχολείο, έμπαινα μπροστά Μπότσαρης».

Για την αγαπημένη του Αλίκη Βουγκιουκλάκη, δήλωσε πως τη λατρεύει.

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι για μένα παρούσα, τη λατρεύω. Θεωρώ ότι η Αλίκη είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και θα έπρεπε το μάρκετινγκ που έκανε να διδάσκεται στα πανεπιστήμια τώρα. Είναι σαν να με γέννησε η Αλίκη. Μέσα από το δικό της πρόσωπο έγινα Αλίκη και βγήκα εγώ. Με αγαπούσε πάρα πολύ, και μου είχε πει ότι θα βρει έργο και θα παίξουμε τις δίδυμες. Τότε ήμουν ένας κομμωτής από την Πάτρα που έκανε για την πλάκα του αυτό και όμως μου έλεγε “θα κάνεις μεγάλη καριέρα στο μουσικό θέατρο”».

Τέλος, ο Τάκης Ζαχαράτος, τοποθετήθηκε σχετικά με την παράσταση που ετοιμάζει.

«Η περιοδεία με την παράσταση «Έλα μεσ’ την αγκαλιά μου» ξεκινάει στις 20 Ιουνίου στο Βεάκειο. Η παράσταση είναι ένα best of των τελευταίων χρόνων και ανανεωμένο με το τώρα και όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή», κατέληξε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved