Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος «ξεσκεπάζει» την Αρετή
Media

Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος «ξεσκεπάζει» την Αρετή

Η Γη της Ελιάς: Με τη βοήθεια της Ασπασίας, η Αρετή στήνει μια... κακοπαιγμένη παράσταση, η οποία δυστυχώς θα της γυρίσει μπούμερανγκ.

Παίζει θέατρο ότι παθαίνει έμφραγμα, για να αναγκάσει τον Στέφανο να μείνει κοντά της, καθώς ο νεαρός ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για Ισπανία. Ομως αυτή τη φορά ο γιος της όχι μόνο δεν θα πέσει στην παγίδα της, αλλά θα την ξεμπροστιάσει…

Όλο και πιο κοντά στην εγγονούλα του έρχεται ο Ισίδωρος, που έχει εξελιχθεί σε... χαζοπαππού! Μαζί με τον Μάνο επισκέπτονται τη Φάνη και τη μικρή Αγγελική και αρχίζουν να δέχονται, να γίνονται οικογένεια.

Στο μεταξύ, η Άννα παρακούει μια εντολή της Μυρτάλης και εκείνη έχει ένα φοβερό ξέσπασμα στο ελαιοτριβείο. Τελικά όλοι παίρνουν το μέρος της Αννας...

Μετά το ταξίδι τους η Βασιλική και ο Φίλιππος επιστρέφουν στη Μάνη και το ζευγάρι χαίρεται που είναι και πάλι δίπλα στην κόρη του. Σύντομα ο Λυκούργος και Χάιδω ανακοινώνουν στον Φίλιππο ότι θέλουν να δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους.

Την ίδια στιγμή, η Μαργαρίτα παρακολουθεί τον Αλέξη και διαπιστώνει ότι δεν πηγαίνει στις συνεδρίες με τον ψυχίατρο στη Σπάρτη. Ανήσυχη, προκειμένου να τον αντιμετωπίσει και να τον αναγκάσει να μπει σε ένα πρόγραμμα για τη θεραπεία του, περνά στην αντεπίθεση.

Του εξηγεί ότι θα τον διαγράψει από τη ζωή της, εφόσον δεν δέχεται τους όρους της. Οι ετοιμασίες του γάμου της Βασιλικής και του Φίλιππου συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Παράλληλα, η Βασιλική πιέζει τον Φίλιππο να βγάλει βόλτα το μωρό,, αλλά εκείνος, μετά το ατύχημα, έχει φοβίες. Ο Πότης ενημερώνει την Άννα ότι το ψέμα της για τον υποτιθέμενο άντρα που τη φλερτάρει έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα και ο Λεωνίδας αποφάσισε να μην την ξαναδιεκδικήσει.

Ο Ιάκωβος κλείνει, ένα ένα τα ανοιχτά μέτωπα, ξεκινώντας από την Αθηνά. Την εξωθεί στα όρια της και της ανακοινώνει πως τέλειωσαν οριστικά... Ο Λυκούργος δεν πείθεται από τις δικαιολογίες που προβάλλει ο Ιάκωβος για την απόφαση του να φύγει μόνιμα για την Ισπανία.

Μαζί με τον Στάθη παλεύουν να καταλάβουν τι τον ώθησε σε αυτή την επιλογή. Η Μαργαρίτα προθυμοποιείται να μεσολαβήσει για να τα ξαναβρούν η Αθηνά και ο Ιάκωβος, αλλά η Αθηνά, θυμωμένη από τη συμπεριφορά του, αρνείται οποιαδήποτε επαφή.

Παράλληλα, οι καβγάδες της με τον Δημήτρη κορυφώνονται και την οδηγούν σε απόγνωση. Η Μαργαρίτα έχει απομακρυνθεί από τον Αλέξη, με σκοπό να τον ταρακουνήσει, αλλά η ψυχολογία της είναι πολύ πεσμένη και έχει ένα έντονο ξέσπασμα μπροστά στη Χάιδω.

Ο Ιάκωβος ανακοινώνει στην αδελφή του ότι επιστρέφει στην Ισπανία. Η Ιουλία όμως, δεν μπορεί να το δεχτεί και καταρρέει. Ο Λυκούργος είναι πολύ στεναχωρημένος με την απόφαση του Ιάκωβου και σε μια βόλτα τους στο βουνό του ανοίγει την ψυχή του. Εκπληκτος μένει όμως και ο Ισίδωρος τη στιγμή που ο Ιάκωβος του ανακοινώνει την επιστροφή του στην Ισπανία.

Ο Αλέξης φαίνεται μετανιωμένος και δέχεται όλους τους όρους της Μαργαρίτας. Η Μυρτάλη, από την άλλη, δείχνει όλο και περισσότερο πως έχει... καβαλήσει το καλάμι και η οικογένεια Βρετάκου ψάχνει τρόπο να τη συνεφέρει.

Η Αρετή συνεχίζει να ελπίζει ότι ο Στέφανος θα αλλάξει γνώμη και δεν θα φύγει για την Ισπανία. Εκείνος ωστόσο της ξεκαθαρίζει ότι σε δύο μέρες αναχωρεί. Ετσι, σε απόγνωση, δέχεται μια... επικίνδυνη συμβουλή από την Ασπασία, που αποδεικνύεται εξίσου... δαιμόνια.

Η Αρετή βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο του «εμφράγματος», μιλώντας στην Αναστασία για ξαφνική αδιαθεσία και τσιμπήματα στην καρδιά. Η Αναστασία, που δεν φαντάζεται βέβαια το ψέμα της, ταράζεται... Στο μεταξύ, ο Λεωνίδας ζητά από την Αννα να βρεθούν για να μιλήσουν, δίνοντας της ελπίδες για επανένωση.

Η Μυρτάλη ανακοινώνει σε όλους ότι θέλει να παίρνει αποφάσεις στην επιχείρηση ως ισότιμη συνέταιρος. Αυτή τη φορά όμως θα τους βρει όλους απέναντι της, ακόμα και την Ιουλία. Ο Στέφανος αποχαιρετά τον Στάθη και τη Βασιλική και όλα δείχνουν ότι οι σχέσεις τους έχουν ξαναβρεί τις παλιές τους ισορροπίες.

Η Αρετή, από την άλλη, απτόητη, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο της Ασπασίας, χρησιμοποιώντας και την ανυποψίαστη Αντιγόνη. Δίνει μια... κακοπαιγμένη παράσταση και υποκρίνεται ότι παθαίνει έμφραγμα, αλλά δυστυχώς για εκείνη ο Στέφανος θα καταλάβει το ψέμα της και θα την «ξεσκεπάσει».

Ο νεαρός είναι πλέον έξαλλος με τη μητέρα του και της επιτίθεται άγρια. Τα ψέματα της, οι τρικλοποδιές που έβαλε στην προσωπική του ζωή, ο άθλιος τρόπος με τον οποίο φέρθηκε στην αδελφή του, αλλά και το ότι έσυρε στα δικαστήρια τον πατέρα του περνούν ξανά μπροστά από τα μάτια του.

Για πολύ καιρό ήταν με το μέρος της και τη δικαιολογούσε. Τώρα όμως βλέπει καθαρά το αληθινό της πρόσωπο και διαπιστώνει ότι είναι ικανή για όλα προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της. Και είναι αποφασισμένος να κάνει νέα αρχή, μακριά της.

Εκτός ελέγχου, ο επικίνδυνος Ανέστης βουλιάζει στο ποτό. Έχει πάθει εμμονή με την Ευτυχία και δεν δέχεται ότι εκείνη του έχει κλείσει οριστικά την πόρτα.

Μετά τη βίαιη επίθεση του, εξαιτίας της οποίας η κοπέλα έχασε το μωρό της, ο Ανέστης δεν το βάζει κάτω... Προσπαθεί να ανοίξει την εξώπορτα της Ευτυχίας με ένα κατσαβίδι. Τρομοκρατημένη εκείνη, βγαίνει από το σπίτι για να τον αντιμετωπίσει κρατώντας ένα μαχαίρι...

Πηγή:Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved