Γιώργος Τράγκας: Δέκα ράβδοι χρυσού ψάχνουν… ταυτότητα – Το πόρισμα της Αρχής για το «μαύρο» χρήμα
Media

Γιώργος Τράγκας: Δέκα ράβδοι χρυσού ψάχνουν… ταυτότητα – Το πόρισμα της Αρχής για το «μαύρο» χρήμα

Live News: Πυκνό μυστήριο καλύπτει την προέλευση των ράβδων χρυσού που άφησε στους κληρονόμους του ο Γιώργος Τράγκας.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ που μίλησε στο Live News βάζει ερωτήματα «φωτιά» και η δημοσιογραφική έρευνα λέει πως αυτές οι ράβδοι χρυσού θα είναι οι πρώτες που θα κατασχεθούν εάν δεν αποκαλυφθεί η πηγή τους.

Ενεχυροδανειστήρια που μίλησαν στον Άγγελο Λαμπίδη θα δώσουν τη δική τους μαρτυρία.

«Κότες όσοι ατιμάζουν τον Γιώργο Τράγκα»
Την ίδια ώρα τα νερά ταράζει ο Γρηγόρης Πετράκος με μία ανάρτησή του.

«Αξιοποίησε πληροφορίες από ανθρώπους-κλειδιά ώστε να βγάλει χρήματα και να τα επενδύσει σε σίγουρες και υπερκερδοφόρες εταιρίες; Αυτό θα ήταν η δική μου εκτίμηση. Μιας και είμαστε στον αιώνα της πληροφορίας, ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος να βγάλει κάποιος πολλά χρήματα είναι να έχει τις σωστές πληροφορίες τη σωστή στιγμή. Αυτό όσο κι αν είναι ανήθικο κατά πολλούς, είναι η βάση του καπιταλισμού. Εγώ τον σιχαίνομαι. Αυτόν έχουμε όμως!», έγραψε ο Γρηγόρης Πετράκος.

Ο ίδιος μάλιστα θα πει πως ο Γιώργος Τράγκας, αν και εύπορος, παρέμεινε στον αγώνα κατά της νέας τάξης.

«Με αυτόν έχουν βγάλει τα λεφτά τους και όλες οι ΚΟΤΕΣ που τώρα τον ατιμάζουν μετά θάνατο! Όχι, δε δικαιολογώ τις πράξεις και το βίο του Γιώργου Τράγκα. Είναι πολύ μακριά απ’ το δικό μου τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Δεν αντέχω όμως την υποκρισία όλων αυτών που έχουν ακριβώς τον ίδιο τρόπο σκέψης και λειτουργίας να πέφτουν απ’ τα σύννεφα!!! Και θέλω να πω σε όλο τον κόσμο που τον αγαπούσε, τον ακολουθούσε και τον πίστευε ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν μαζί μας σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε».

Ο αγώνας των Αρχών από την άλλη είναι να βρουν από που έφτασαν οι ράβδοι χρυσού στα χέρια του Γιώργου Τράγκα.

Το μυστήριο της Νότιας Αμερικής
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 ράβδους σε θυρίδα, με την αξία τους να μπορεί να φτάνει συνολικά και το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Την ώρα που η έρευνα της αρχής για το πόθεν έσχες έχει βάλει στο στόχαστρο και συνεργάτες αλλά και μακρινούς συγγενείς του Γιώργου Τράγκα που εμφανίζονται να είχαν συμμετοχή στις επιχειρήσεις του δημοσιογράφου, η προέλευση των ράβδων χρυσού αποκτά κομβική σημασία.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν μασάει τα λόγια του και λέει πως η περιοχή που κυρίως θα μπορούσαν να προέρχονται οι ράβδοι χρυσού είναι στη Νότια Αμερική.

Οι Αρχές την ίδια ώρα ψάχνουν:

-Από πού προέρχονται οι ράβδοι χρυσού;

-Γιατί δόθηκαν στον δημοσιογράφο;

-Πως έγινε η μεταβίβασή τους;

-Ποια παραστατικά υπάρχουν;

-Ο άνθρωπος που τις έδωσε στον Γ. Τράγκα πώς τις προμηθεύτηκε;

Από κόσκινο οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα


Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των Αρχών μπάινουν και συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα με έλεγχο και πάγωμα και των δικών τους στοιχείων μεταξύ των ελεγχόμενων φέρεται να είναι και στενός συνεργάτης του ο οποίος επί χρόνια είχε υψηλόβαθμες θέσεις στις επιχειρήσεις του Γ. Τράγκα.

Κύκλοι του συνεργάτη αυτού πάντως λένε πως ο ίδιος όχι μόνο δεν είναι εμπλεκόμενος αλλά μάλιστα του οφείλονται δεδουλευμένα.

«Ήξερε πως υπήρχε μία σημαντική περιουσία του Γιώργου Τράγκα αλλά η αυτά που αποκαλύπτονται ξεπερνούν κάθε φαντασία μάλιστα και στον ίδιο οφείλονται λεφτά από τον Γιώργο Τράγκα και μετά την κηδεία είχε έρθει σε επαφή με τον γιό του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη, για να μεσολαβήσει ως κληρονόμος να εξοφληθεί το χρέος», αναφέρουν κύκλοι του συνεργάτη του Γιώργου Τράγκα.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα που βλέπουν το τσουνάμι των αποκαλύψεων στις τηλεοράσεις και νιώθουν την δικαιοσύνη να τους βάζει στην απόχη της λένε πως νοιώθουν αδικημένοι και προβληματισμένοι από την πορεία που πήραν τα πράγματα.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για δέσμευση περιουσιακών μου στοιχείων. Δεν έχω καθόλου περιουσία, είμαι συνταξιούχος. Το μόνο που έχω είναι η σύνταξή μου, δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε μαντήλι να κλάψω. Είχα συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα κατά το παρελθόν. Μάλιστα, είχα καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, επειδή αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πτωχεύσει για χρέη στο δημόσιο. Δεν είχα καμία πρόθεση να συμμετέχω σε διοικητικά συμβούλια και τέτοια. Εκείνος με πίεζε για να μπορέσει να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μπλεχτήκαμε και την πατήσαμε γιατί ήμασταν οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Όσοι συνεργαζόμασταν με τον Γιώργο Τράγκα, δεν γνωρίζαμε ότι έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη περιουσία. Γνωρίζω ότι είχε πάρει αρκετά χρήματα από τις αγοραπωλησίες καναλιών στις οποίες συμμετείχε, αλλά και από τις μετεγγραφές που έκανε στα ραδιόφωνα», δήλωσαν συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα περιμένουν τώρα να δικαιωθούν όπως λένε, αλλά και να σταματήσουν να είναι κάτω από το μεγεθυντικό φακό της δικαιοσύνης για κάτι που, όπως λένε, δεν έκαναν.

Τι λέει το πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Το πόρισμα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, το οποίο εξετάζει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με αυτό, το 2008 ο Γιώργος Τράγκας έλαβε δάνειο ύψους 2 εκατ. €.

Το 2018 το εν λόγω δάνειο αποπληρώθηκε και η τράπεζα του «χάρισε» περίπου 600.000 €.

Την περίοδο 2002 – 2020, σύμφωνα με το πόρισμα, το εισόδημα του δημοσιογράφου ήταν 5,5 εκατ. €, ενώ της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, 446.000 €.

Την ίδια περίοδο, 2002 – 2020, η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ζεύγους υπολογίζεται τουλάχιστον στα 23 εκατ. €, ενώ στην κατοχή τους έχουν και δύο θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο.

Το 2013, και πάντα σύμφωνα με το πόρισμα, σε τράπεζα του Μονακό, ο γνωστός δημοσιογράφος κατέθεσε ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατ. €

Δείτε το βίντεο από το Mega:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved