Κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια: Το ανείπωτο δράμα του ξεριζωμού ζωντανεύει
Media

Κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια: Το ανείπωτο δράμα του ξεριζωμού ζωντανεύει

O Μανούσος Μανουσάκης συνεχίζει το πιο τολμηρό βήμα στην καριέρα του με την κινηματογραφικών προδιαγραφών σειρά «Κόκκινο ποτάμι - Η συνέχεια», στο OPEN, από τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Μετά την αφήγηση του χρονικού της Γενοκτονίαςτων Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους, ο δεύτερος κύκλος έρχεται για να μας ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο που οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην προσφυγιά και την εξαθλίωση.

Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκονται η μικρασιατική εκστρατεία, η καταστροφή της Σμύρνης, η ανταλλαγή των πληθυσμών και η εισροή του μεγάλου κύματος των προσφύγων στην Ελλάδα.

Το σενάριο έχουν αναλάβει να γράψουν εξαρχής -στηριζόμενοι σε ιστορικές πηγές- ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Σωτήρης Χατζάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Μάγκου, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Μανώλης Κλωνάρης, Μιχάλης Μαρκάτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Φωτεινή Ντεμίρη, Δήμητρα Σιγάλα.

Τα γυρίσματα για το «Κόκκινο ποτάμι - Η συνέχεια» ξεκίνησαν και την πρώτη ημέρα τελέστηκε αγιασμός στο χώρο. Ο Μανούσος Μανουσάκης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, έκανε γνωστό πως ξεκίνησαν τα γυρίσματα: «Εχθές Δευτέρα 06-06-22 ξεκινήσαμε τα γυρίσματα της σειράς “Κόκκινο ποτάμι - Η συνέχεια” που θα προβληθεί στο OPEN TV.

Μια μέρα χαράς για όλους μας. Μια μέρα ζεστή και από συναισθήματα αλλά και από καιρό. Πριν ξεκινήσει το γύρισμα τελέσαμε τον καθιερωμένο αγιασμό. Ο πάτερ Χρήστος μας γέμισε αγάπη και ευχές. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το όνειρο της μεγάλης Ελλάδας, ο εθνικός διχασμός, η μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των μεγάλων δυνάμεων, είναι το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των ηρώων.

Ένα μεγάλο μέρος διαδραματίζεται στη Σμύρνη, με τους ήρωες μάρτυρες και θύματα των εξελίξεων. Η σειρά έρχεται πιο κοντά σε οικογένειες Ποντίων προσφύγων στην Ελλάδα και στις περιπέτειές τους. Ξεδιπλώνει τη στάση των γηγενών απέναντι στους πρόσφυγες.

Την αρνητική αλλά και τη θετική πλευρά αυτών των σχέσεων: τις συγκρούσεις, την προκατάληψη, τη φιλοξενία. Φυσικά, οι θεατές θα βιώσουν μέσα απάτη σκηνοθετική μαστοριά του Μανούσου Μανουσάκη την πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης.

Νέοι ήρωες δίνουν το παρών όπως η Ανθή (Αννα Μάγκου), Ποντία πρόσφυγας, που αντικρίζει τη χειρότερη πλευρά της εκμετάλλευσης. Μέσα από τα πάθη των ηρώων και της χώρας μας η σειρά αναδεικνύει το πώς τα παιχνίδια της εξουσίας και των διεθνών συμφερόντων καθορίζουν με αναλγησία τη ζωή των απλών ανθρώπων.

Η υπόθεση

Την ώρα που ο Κεμάλ εκφωνείτο διχαστικό λόγο του στη Σαμψούντα, η Ιφιγένεια με το παιδί της δραπετεύουν και επιβιβάζονται στο πλοίο για τη Γαλλία, ενώ ο Μίλτος παραδίδεται στους διώκτες τους για να σωθούν εκείνοι.

Στο πλοίο το μωρό αρρωσταίνει και η Ιφιγένεια αναγκάζεται να κατέβει στη Θεσσαλονίκη. Στο νοσοκομείο γνωρίζει το μαχητικό γιατρό Δημοσθένη Μαντά (Όμηρος Πουλάκης). Ο Νικολαΐδης, στην Τουρκία, μόλις ανακτά τις δυνάμεις του ψάχνει για τη γυναίκα του και τις κόρες του, που δεν γνωρίζει την τύχη τους.

Στη Θεσσαλονίκη, η Ιφιγένεια βάζει σκοπό της να γυρίσει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, τον Μίλτο, για τον οποίο δεν ξέρει ότι είναι νεκρός, αλλά και τον πατέρα της. Αφού βεβαιώνεται ότι το παιδί σώθηκε και είναι ασφαλές, ξεκινάει για το παράτολμο ταξίδι στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται...

Πηγή:Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved