Φως στο τούνελ: Πάτρα: Η αρχή του τέλους - Το ντοκουμέντο που δίνει απαντήσεις για την Ίριδα
Media

Φως στο τούνελ: Πάτρα: Η αρχή του τέλους - Το ντοκουμέντο που δίνει απαντήσεις για την Ίριδα

Φως στο τούνελ: Στην τελική ευθεία παρά τις συνεχείς αναβολές, βρίσκεται η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των παιδιών από την Πάτρα.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τη Μαλένα και την Ίριδα, έχουν δείξει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν ευθύνεται για τον θάνατό τους κάποια τοξική ουσία.

Αντιθέτως, το έγγραφο πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων που παραδόθηκε στους υπεύθυνους για την έρευνα ιατροδικαστές, οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα δύο κοριτσάκια υπέστησαν ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του βρέφους, αποτελεί στοιχείο – «κλειδί» για τα αίτια του θανάτου του.

Τα εργαστήρια έδειξαν ότι αυτό που βρέθηκε δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του παιδιού, αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Πέρα όμως από αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες εντόπισαν και στον εγκέφαλο του βρέφους αιμορραγικές διηθήσεις, συμβατές με υποξία. Υπάρχουν και ηπατικές αλλοιώσεις επίσης συμβατές με υποξία στην Ίριδα και τη Μαλένα.

Αυτή η υποξία εφόσον δεν συνδέεται με δηλητηρίαση ή παθολογικά αίτια, θεωρείται ότι προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο.

Ο φλεβόκομβος στον οποίο είχε στηριχθεί για το θάνατο της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου, ως εύρημα από τις νέες ιστολογικές εξετάσεις, δεν έχει εξαιρεθεί. Τα καρδιογραφήματα του παιδιού όμως ήταν αρνητικά, άρα δεν θα μπορούσε σύμφωνα με τους επιστήμονες να αποτελέσει αιτία θανάτου στην παρούσα φάση, γιατί πολύ απλά θα είχε οδηγήσει σε θάνατο το βρέφος από τον πρώτο καιρό της ζωής του.

Συνεχίζονται οι έρευνες
Κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται στην Πάτρα για στοχευμένες συμπληρωματικές καταθέσεις, σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ήδη έχουν πάρει πολύωρη κατάθεση από την ιατροδικαστή που είχε διενεργήσει την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή στην Ίριδα, Αγγελική Τσιόλα. Είναι η μάρτυρας που σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου στις εισαγγελικές Αρχές των Πατρών για τους περίεργους θανάτους των παιδιών.

Ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, που θεωρείται πρόσωπο-«κλειδί» στην όλη ιστορία, κατέθετε για ώρες στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα.

Για την Τζωρτζίνα, υπενθυμίζεται ότι στις ενδελεχείς τοξικολογικές εξετάσεις, είχε βρεθεί η κεταμίνη όχι μόνο στο αίμα της, αλλά και στα ούρα της. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι χορηγήθηκε στο παιδί όσο ήταν ζωντανό, πρόλαβε να μεταβολίσει κάποια ποσότητα ο οργανισμός της και ο θάνατος επήλθε σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 10 – 15 λεπτών.

Η μόνη εκκρεμότητα τοξικολογικών εξετάσεων για την Τζωρτζίνα ήταν τα τέσσερα φιαλίδια με αίμα που εστάλησαν πρόσφατα από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ» δεν εντοπίστηκε σε αυτά κεταμίνη ή άλλο ύποπτο φάρμακο. Αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες ήταν αναμενόμενο καθώς τα δείγματα ελήφθησαν κατά την τυπική νοσηλεία.

Τα επόμενα 24ωρα θα παραδοθεί το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και κατά συνέπεια στην εισαγγελία. Στην πορεία αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις για το κλείσιμο αυτής της υπόθεσης που συγκλόνισε όσο καμία άλλη το πανελλήνιο.

Δες το βίντεο από το Mega και την εκπομπή Φως στο Τούνελ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved