Τα καλύτερα μας χρόνια μπαίνουν στη δεκαετία του ‘80
Media

Τα καλύτερα μας χρόνια μπαίνουν στη δεκαετία του ‘80

Τα καλύτερα μας χρόνια: Η πιο νοσταλγική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης ανανεώνει το ραντεβού της με τους τηλεθεατές στη συχνότητα της ΕΡΤ για τρίτη σεζόν.

Mε καινούρια επεισόδια γεμάτα χιούμορ, νέες περιπέτειες, όνειρα, επιθυμίες, αλλά και πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.

Το τηλεοπτικό ταξίδι της οικογένειας Αντωνοπούλου με το οποίο γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, κάποιοι θυμηθήκαμε, ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με ξεναγό τον οκτάχρονο Αγγελο, σε μια Ελλάδα υπό καθεστώς δικτατορίας να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον.

Στον δεύτερο κύκλο, βρεθήκαμε λίγες μόνο ημέρες μετά το Πολυτεχνείο, στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 1974 με τον Αττίλα στην Κύπρο. Είδαμε τις καθημερινές εμπειρίες των αγαπημένων χαρακτήρων της γειτονιάς του Γκύζη, μιας γειτονιάς που ανανεώνεται στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και τον μικρό πρωταγωνιστή να βρίσκεται πλέον στη εφηβεία με νέες αναζητήσει.

Το τελευταίο επεισόδιο άφησε μια γλυκόπικρη επίγευση με την εύθραυστη υγεία της γιαγιάς Ερμιόνης, τον γάμο της Mαίρης και του Στέλιου σε κρίση, τα όνειρα της Ελπίδας για μια καριέρα στο θέατρο σε επανεξέταση. Ο Αγγελος με τη σειρά του, βάζοντας τη φιλία του με τον Λούη πάνω από όλους, απέρριψε τον έρωτα της Ελα, ο Αντώνης ανήλθε στην εφημερίδα και ο Δημήτρης και η Νανά ανανέωσαν τον έρωτά τους.

Αυτά όμως είναι μόνο το τέλoς του δεύτερου μέρους καθώς τα καλύτερα χρόνια δεν τελειώνουν ποτέ. Φυσικά, στη σειρά που σκηνοθετεί ο Νίκος Κρητικός και υπογράφουν σεναριακά οι Nίκος Απειρανθίτης, Κατερίνα Μπέη και Δώρα Μασκλαβάνου, παραμένουν οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Μελέτης Ηλίας, Τζένη Θεωνά, Εριφύλη Κιτζόγλου, Δημήτρης Καπουράνης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Νατάσα Ασίκη, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχάλης Οικονόμου, ενώ αναμένεται να εμφανιστούν πολλοί ηθοποιοί σε ρόλους-έκπληξη όπως ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Όσα θα δούμε στον τρίτο κύκλο

Μια ακόμη δεκαετία φεύγει για να δώσει τη θέση τηε στην καινούρια που έρχεται με εξελίξεις σε όλους τους τομείς, της πολιτικής, της επιστήμης, της τεχνολογίας και μουσικής αλλά κυρίως της κοινωνίας που αλλάζει.

Το πνεύμα της νέας εποχής δεν θα μπορούσε να μην παρασύρει τη γειτονιά του Γκύζη αλλά και την οικογένεια Αντωνοπούλου. Στα νέα επεισόδια θα αποχαιρετίσουμε κάποιους παλιούς γνώριμους και θα καλωσορίσουμε καινούριους. Η γιαγιά Ερμιόνη (Υβόννη Μαλτέζου) με την εύθραυστη υγεία της. Θα απασχολήσει όλα τα μέλη της οικογένειας, που ανησυχούν μήπως τη χάσουν. Ομως οι γιαγιάδες. ακόμα κι όταν φεύγουν, παραμένουν πάντα ζωντανές.

Ο Στέλιος (Μελέτης Ηλίας) που πολιορκείται από την προϊστάμενη του την Αργυρίου στο υπουργείο, νομίζει πως βρίσκει την ησυχία του όταν εκείνη φεύγει για την ΕΟΚ. Ομως τη θέση της παίρνει ένα πρόσωπο-έκπληξη που θα τους κάνει όλους... Αργυρίου να λένε και να κλαίνε.

Μέσα σε όλα ο Στέλιος θα εμπλακεί με τον συνδικαλισμό και την πολιτική. Και καθότι Παναθηναϊκός στην ομάδα, δεν θα αλλάξει χρώμα και στο κόμμα, αφού φλερτάρει με το ΠΑΣΟΚ. Οι κόντρες με τον μπατζανάκη του Δημήτρη (Μιχάλης Οικονόμου) για τα πολιτικά συνεχίζονται καθώς το μότο του δεύτερου είναι «η ζωή είναι μπλε». Και μπορεί η Μαίρη με τον Στέλιο να φτάνουν μέχρι τα χωρίσματα, αλλά αυτοί οι δύο δεν μπορούν να είναι χώρια.

Μεσολαβεί ένα ταξίδι στο Παρίσι που φέρνει στο ζευγάρι νέες εντάσεις και παρεξηγήσεις αλλά μαζί κι ένα μωρό. Η Μαίρη και Στέλιος ξαναγίνονται γονείς και ο Αγγελος παύει να είναι ο Βενιαμίν της οικογένειας.

Η νέα κατάσταση που δημιουργείται εμποδίζει τη Μαίρη να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της δουλειάς και τα χρέη μεγαλώνουν. Παράλληλα η γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει μια νέα συνθήκη αφού ξαναγίνεται μωρομάνα σε μια ηλικία που πλέον είχε απελευθερωθεί από αυτές τις υποχρεώσει, και πάνω στην άνθιση της καριέρας της.

Οι δυσκολίες για το ζευγάρι θα είναι μεγάλες αλλά η όλη κατάσταση το φέρνει ακόμη πιο κοντά και το ενώνει. Οι δυο τους τη νέα αυτή δεκαετία ξαναγνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και ξαναγνωρίζουν τον εαυτό τους.

Ο Αγγελος αρχίζει να βρίσκει έναν βηματισμό στα προσωπικά του με την Αννα. Ασχολείται με τη μουσική, τον κινηματογράφο, ακούει Γιάννη Πετρίδη φανατικά στο ραδιόφωνο και τελειώνει το λύκειο.

Η ενηλικίωση τον βρίσκει αντιμέτωπο με τη στράτευση και το δίλημμα αν θα πάει ή όχι στον στρατό. Καθώς ακολουθεί τα χνάρια του αδελφού του Αντώνη, μπαίνει στη ζωή με το αριστερό κι αυτό έχει κόστος και απώλειες. Με τον Λούη εξακολουθούν να είναι επιστήθιοι φίλοι. Και καθώς ο κολλητός του είναι έτοιμος από καιρό να γνωρίσει τον έρωτα, μένει να δούμε αν θα καταφέρει να αλλάξει και να κάνει θυσίες για την κοπέλα του.

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας (Δημήτρης Καπουράνης) μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Πλέον στην εφημερίδα αναλαμβάνει το αστυνομικό ρεπορτάζ και μέσα από αυτό θα παρακολουθήσουμε όλα τα σημαίνοντα γεγονότα της εποχής.

Το αριστερό του παρελθόν τον κατατρέχει. Αυτό όμως που θα τον συγκλονίσει περισσότερο είναι η επανεμφάνιση της Μάρθας, του πρώτου του μεγάλου έρωτα, για την οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι είχε μπλεχτεί με την τρομοκρατία.

Η μοναχοκόρη του Στέλιου και της Mαίρης στη δεκαετία του ’80 γίνεται πρωταγωνίστρια της τηλεόρασης και συμμετέχει σε σίριαλ της εποχής. Στη δουλειά της ενίοτε αναλαμβάνει δράση και ο Αγγελος.

Παράλληλα όσον αφορά στα προσωπικά της, βρίσκεται σε δίλημμα. Από τη μια είναι ο Αλκής (Στάθης Kόικας) με τον οποίο η σχέση τους δεν φαίνεται να έχει τελειώσει και της θυμίζει, καθότι συνάδελφός της, τα όνειρά της. Από την άλλη είναι ο Μίλτος (Αντώνης Σανιάνος), ο oποίος έχει καταφέρει να γίνει μεγαλοεπιχειρηματίας στον χώρο των ηλεκτρικών ειδών, την πολιορκεί κι έχει κάτι από τον μπαμπά της.

Στη γειτονιά θα εμφανιστεί μια νέα οικογένεια που θα φέρνει αναστάτωση στη ζωή των Αντωνόπουλων. Παράλληλα θα δούμε πώς η Πελαγία (Νατάσα Ασίκη) και ο κυρ-Νίκος (Ερρίκος Λίτσης) θα επηρεαστούν από την εξέλιξη της υγείας της Ερμιόνης.

Ο Παπαδοπούλας (Ρένος Χαραλαμπίδης) θα είναι κι εκείνος στο κάδρο και μάλιστα κάνει θεαματική στροφή με μπίζνες παντός τύπου στην ανταλλακτική οικονομία και στη Σοβιετική Ενωση. Ο παπα-Θόδωρος (Γιάννης Δρακόπουλος) βρίσκεται αντιμέτωπος με το παρελθόν καθώς η ιστορία με την Τζοάνα που έφυγε για την Αμερική, θα συνεχίσει να τον επηρεάζει και θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Πηγή:TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved