Νίκος Ψαρράς για Άγριες μέλισσες: «Ο Σταμάτης μπορεί να ονειρευτεί ξανά μία σωστή ζωή με τη Βιολέτα»
Media

Νίκος Ψαρράς για Άγριες μέλισσες: «Ο Σταμάτης μπορεί να ονειρευτεί ξανά μία σωστή ζωή με τη Βιολέτα»

Ο Νίκος Ψαρράς υποδύεται τον Σταμάτη στις «Άγριες μέλισσες», έναν ήρωα που κάθε fan λατρεύει να μισεί.

Όμως, στο δεύτερο πέρασμά του από το Διαφάνι, κατάφερε να παρουσιάσει ένα άλλο χαρακτήρα που έκανε στροφή 180 μοιρών, άλλαξε συμπεριφορά και κέρδισε τις καρδιές συγχωριανών και θεατών. Λίγο πριν από το φινάλε της τόσο σημαντικής αυτής σειράς, ο ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία του και για το τέλος των ηρώων.

Τι είναι οι «Άγριες μέλισσες» για εσάς προσωπικά, αλλά και για την ελληνική μυθοπλασία στο σύνολο;

Λίγο πριν από το φινάλε της σειράς, σε δυο εβδομάδες από τώρα, θα έλεγα ότι οι «Άγριες μέλισσες» ήταν για εμένα προσωπικά η δύναμή μου μέσα στην καραντίνα και την πανδημία.

Ήρθε ένα τηλεφώνημα από τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, στο οποίο μου πρότεινε να αναλάβω ένα ρόλο όχι τόσο συμβατό με εμένα, αλλά με τεράστιο υποκριτικό ενδιαφέρον.

Όταν, όμως, με είδαν ως Σταμάτη, μου είπαν ο ίδιος και η casting director: «Καλά, σου πάει καταπληκτικά ο ρόλος, έκλεισες! Τελείωσε!». Μέσα από αυτήν τη σειρά, όλοι οι ηθοποιοί γίναμε μια ωραία παρέα. Κάναμε καινούργιους φίλους, φίλους καρδιάς.

Το Διαφάνι έχει γίνει το χωριό μας. Και το αγαπήσαμε πολύ αυτό το χωριό. Κακά τα ψέματα, οι «Άγριες μέλισσες» έγιναν η αιτία για να ξεκινήσει πάλι η ελληνική μυθοπλασία στην τηλεόραση, να γίνουν ξανά καλές παραγωγές με ποιότητα και αισθητική.

Με τις «Μέλισσες» η ελληνική μυθοπλασία άλλαξε χαρακτήρα και πλέον ξέρουμε τι θέλουμε στο μέλλον. Για πολλά χρόνια, η ελληνική τηλεόραση πορευόταν με ξένα φορμάτ. Έπαιρνε τα πνευματικά δικαιώματα από μια σειρά της Χιλής που έκανε επιτυχία στη Λατινική Αμερική και προσπαθούσε να την προσαρμόσει στην ελληνική πραγματικότητα.

Μα, άλλα ερεθίσματα κι άλλο χιούμορ έχει ο κόσμος στη Χιλή και άλλα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν ξετρελάθηκαν με τις διασκευές, ούτε τις ανέχτηκαν για πολύ.

Ποιο θέλετε να είναι το τέλος για τον Σταμάτη;

Θα ήθελα να έχει ένα ωραίο φινάλε. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι με τη Βιολέτα, αλλά και γιατί όχι; Τον έχω αγαπήσει αυτό τον ήρωα, κι ας είναι περίεργο τρένο.

Ο Σταμάτης είναι ο Ελληνάρας που κανείς δεν θέλει να έχει στην οικογένειά του ή την παρέα του, γιατί θα τον βάλει σε μπελάδες και προβλήματα. Όταν, όμως, μπαίνει στη ζωή του ένα παιδί, το οποίο δεν παρατά αλλά αναγκάζεται να το φροντίσει και να το υπερασπιστεί, ο Σταμάτης ωριμάζει.

Εκεί που είναι χαμένος από χέρι, έρχεται το παιδί αυτό και τον «εκπαιδεύει», το χωριό τον ξαναδέχεται και ο Σταμάτης μπορεί να ονειρευτεί ξανά μια σωστή ζωή με τη Βιολέτα.

Ποιο θα είναι το τέλος των ηρώων της σειράς;

Πιστεύω ότι όλοι οι κακοί αλλά και οι καλοί χαρακτήρες θα περάσουν από το ταμείο. Οι κακοί θα τιμωρηθούν, αλλά θα υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες, καθώς κάποιοι θετικοί ήρωες δεν θα έχουν καλή μοίρα. Το Διαφάνι είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, γι’ αυτό και οι κάτοικοί του μας συγκίνησαν.

Ναι, στα πέντε τελευταία επεισόδια της σειράς θα υπάρξει μεγάλη συγκίνηση! Κάθε φορά που αποχαιρετούμε έναν ηθοποιό ο οποίος ολοκληρώνει τα γύρισμα . τά του, το ζήτημα γίνεται πιο προσωπικό και νιώθουμε ότι ο χρόνος τελειώνει. Αυτός ο μήνας δουλειάς είναι πολύ δύσκολος, δεκάωρα γυρίσματα, μέσα στα οποία πρέπει να βγάλεις γύρω στις 4 σκηνές.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved