Αεράκης για Σασμό: «Ο Μαθιός δεν είναι κακός άνθρωπος, αγάπησε όμως με το λάθος τρόπο και παράλογα»
Media

Αεράκης για Σασμό: «Ο Μαθιός δεν είναι κακός άνθρωπος, αγάπησε όμως με το λάθος τρόπο και παράλογα»

 Ο Μιχάλης Αεράκης είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός και φέτος είπε το «ναι» στο Σασμό.

Ο τηλεοπτικός παπα-Μιχάλης σε συνέντευξή του μίλησε για την αγάπη της Αργυρώς και του Αστέρη, για τον Άγγελο και για το αν ο Μαθιός είναι αρνητικός ήρωας.

Μια αγάπη σαν της Αργυρώς και του Αστέρη σβήνει εύκολα;

Πιστεύω πως όχι. Γι’ αυτό ο παπάς λέει κάποια στιγμή ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και ότι το μέλλον μας το γνωρίζει μόνο ο Θεός. Ποιος ξέρει τι του ξημερώνει; Η Αργυρώ και ο Αστέρης δεν μπόρεσαν να μισήσουν ο ένας τον άλλο.

Εκείνος, άθελα του, από την κακιά την ώρα και στιγμή, έγινε η αιτία να ξεσπάσει ένας καβγάς και να φύγει άδικα ο Πετρής. Η Αργυρώ, η γιαγιά Ειρήνη και η Μαρίνα το κατάλαβαν ότι ο Αστέρης δεν τον ήθελε αυτόν το θάνατο, ότι είναι μια ανοιχτή πληγή που τον πονάει.

Ενώ οι τρεις γυναίκες τον έχουν συγχωρέσει, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον ξάδερφό του, τον Αγγελο, που δεν λέει να ξεπεράσει το γεγονός ότι ο Πετρής έχασε τη ζωή του από το χέρι του Αστέρη. Γιατί αντιδρά έτσι;

Ο Άγγελος μπορεί να έχει αίμα κρητικό, αλλά δεν μεγάλωσε στην Κρήτη. Ήρθε στο νησί αναζητώντας τις ρίζες του. Είναι ένας βαθύτατα πληγωμένος ν άνθρωπος, με παρελθόν στιγματισμένο.

Ο πατέρας του δολοφονήθηκε, η μάνα του αυτοκτόνησε, αυτός μεγάλωσε σε ξένα χέρια και για όλα αυτά θεωρεί υπαίτια την Καλλιόπη που απέκρυψε τα γράμματα της μάνας του προς τον πατέρα του, για να μη μάθει ο κόσμος το σκάνδαλο της εγκυμοσύνης εκτός γάμου.

Ένα αθώο παιδί είναι ο Άγγελος, πού η μοίρα τού έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Με το που ήρθε στην Κρήτη και βρήκε επιτέλους την οικογένεια που ζητούσε, όλα κατέρρευσαν πάλι με το φόνο του Πετρή. Ο Άγγελος δεν αντέχει άλλο τις απώλειες.

Ένας μορφωμένος άνθρωπος και επιστήμονας, όπως ο Αγγελος, γιατί δεν μπορεί να αποτινάξει αυτό το μίσος;

Γιατί, στη φυλακή βρίσκονται μόνο αμόρφωτοι άνθρωποι; Οι γραμματιζούμενοι δεν κάνουν εγκλήματα; Ποτέ δεν ξέρεις. Γι’ αυτό λένε ότι όλοι είμαστε δυνάμει μιμητές του κακού. Όλοι μας μπορεί να κάνουμε το μεγάλο σφάλμα.

Να βρεθούμε στο λάθος μέρος. Δουλειά του παπά λοιπόν είναι να ενεργοποιήσει τη συνείδηση του καθενός και μετά. Το λάθος να τον κάνει να ζητήσει συγχώρεση. Θέλει να βλέπει το ποίμνιό του ευτυχισμένο.

Ακόμα και όταν ο Κώστας, ο πρώην σύζυγος της Άσπας, βγήκε από τη φυλακή και οι συγχωριανοί τού γύρισαν την πλάτη στο καφενείο, ο παπάς τον κάλεσε για τάβλι και τσικουδιά για να τον μαλακώσει.

Ο παπάς πιστεύει ότι και ένα θηρίο μπροστά στην καλοσύνη και την αγάπη ημερεύει. Δεν μεροληπτεί υπέρ κανενός. Ξέρει τις ψυχές τους και τις προθέσεις τους.

Ο Μαθιός είναι αρνητικός ήρωας;

Ο Μαθιός δεν είναι κακός άνθρωπος, αγάπησε όμως με το λάθος τρόπο και παράλογα. Δεν νοείται να σκοτώσει τον ξάδερφό του για την καρδιά μιας γυναίκας ή γιατί αυτή η γυναίκα κακοπερνούσε στο γάμο της. Ας την περίμενε να χωρίσει από τον άντρα της.

Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ο φόνος. Θα έρθει και η νέμεσις για τον Μαθιό. Δεν μπορεί μια σειρά σαν το «Σασμό» να καλλιεργεί λάθος πρότυπα. Δεν γίνεται να μην αποκαλυφθεί αυτό το έγκλημα και να μην επέλθουν η τιμωρία και η κάθαρση.

Και αυτό που ζει τώρα ο Μαθιός είναι ένα μαρτύριο. Στοιχειωμένος από το φόβο είναι να μην αποκαλυφθεί το αποτρόπαιο μυστικό του.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved