Κόκκινο ποτάμι-Η συνέχεια: Νέα σελίδα στη ζωή της Ιφιγένειας
Media

Κόκκινο ποτάμι-Η συνέχεια: Νέα σελίδα στη ζωή της Ιφιγένειας

Τη σεζόν 2019-2020 ξεχώρισε το δραματικό «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, μια ιστορία για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τον Πόντο.

Δύο χρόνια μετά ο σκηνοθέτης επιστρέφει και η ιστορία συνεχίζεται από εκεί ακριβώς όπου Σταμάτησε. Η Ιφιγένεια φτάνει στη Θεσσαλονίκη, δίχως όμως να γνωρίζει πως ο αγαπημένος της έχει σκοτωθεί...

Με τη βοήθεια ενός γιατρού, θα τον αναζητήσει, χωρίς όμως να γνωρίζει πως η ζωή έχει άλλα σχέδια για εκείνη!

Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε θα το βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέφει στην Τουρκία για να βρει τον Μίλτο, μη γνωρίζοντας πως ο αγαπημένος της έχει σκοτωθεί.

Στη Θεσσαλονίκη συναντά τον Δημοσθένη Μαντά, τον γιατρό που θα προσπαθήσει να σώσει το παιδί της και θα τη βοηθήσει στην αναζήτησή της Νέα σελίδα στη ζωή για τον Μίλτο. Είναι ένας μαχητικός άνθρωπος, που θα σταθεί στήριγμά της και, κόντρα σε κάθε κίνδυνο, θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στα βάθη της Τουρκίας, όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται.

Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωες στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων. Μέσα από τα μάτια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη κορυφώνεται η τραγική ιστορική κατάληξη, ενώ την ίδια ώρα αναπτύσσεται όλο και πιο δυνατά ο έρωτας ανάμεσά τους.

Παράλληλα με τη δική τους περιπέτεια θα ζήσουμε τις ιστορίες κι άλλων προσφύγων και θα δούμε πώς αλλάζει η ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη εξαιτίας των διεθνών συμφερόντων της εποχής. Όλη η πλοκή διαδραματίζεται με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό το διάστημα 1919-1923.

Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων είναι το πολιτικοκοινωνικά πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, περιγράφοντας τις περιπέτειες τους, αλλά και την καινούρια τους ζωή στην Ελλάδα, που με δύναμη κατακτούν. Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους...

Τα γυρίσματα

Το «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη αρχίζει και πάλι να κυλά... Τα γυρίσματα ξεκίνησαν, με τους πρωταγωνιστές της σειράς να δίνουν πνοή και υπόσταση στους ήρωες και στις ιστορίες τους.

Η συνέχεια έρχεται με καταιγιστικές εξελίξεις που θα συνεπάρουν τους τηλεθεατές, με γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και με νέους χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους θα γίνουμε μάρτυρες πραγματικών ιστορικών γεγονότων και του καταλυτικού τρόπου με τον οποίο επιδρούν στις ζωές τους.

Οι κάμερες της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι, η συνέχεια» στήθηκαν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», αλλά και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το οποίο για τις ανάγκες των γυρισμάτων διαμορφώθηκε σε νοσοκομείο. Ο Μανούσος Μανουσάκης είπε το πρώτο «Μοτέρ, πάμε!» και η ιστορία ξεκίνησε από εκεί όπου την αφήσαμε.

Η συνέχεια του «Ποταμιού» θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στον Πόντο και φυσικά στη Σμύρνη, όπου θα «βιώσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της το 1922.

Υπερπαραγωγή

Όπως και με την πρώτη ιστορία, έτσι και τώρα η παραγωγή βάζει... βαθιά το χέρι στην τσέπη και κάνει γυρίσματα αρχικά στην Ελλάδα, έπειτα όμως και αλλού. Πρώτοι σταθμοί είναι η Θεσσαλονίκη, το Μεταξοχώρι, τα Αμπελάκια στη Λάρισα, η Βέροια, αλλά και η Ξάνθη.

Η συνέχεια της ιστορίας θα είναι και πάλι μια υπερπαραγωγή, με ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών να ζωντανεύουν την υπόθεση. Συγκεκριμένα, θα παίξουν 220 άτομα σε βασικούς ρόλους, 260 σε συμπληρωματικούς, ενώ περισσότεροι από 2.500 θα εμφανιστούν σε βοηθητικούς ρόλους.

Τα γυρίσματα είναι όλα εξωτερικά και πραγματοποιούνται σε φυσικούς χώρους, ενώ εντυπωσιακά σκηνικά θα μας ταξιδέψουν και θα μας μεταφέρουν το κλίμα της εποχής...

Πηγή:Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved