Αυτή η νύχτα μένει: Μουσική, πάθη και λάθη
Media

Αυτή η νύχτα μένει: Μουσική, πάθη και λάθη

Αυτή η νύχτα μένει: Αρχές του '80, όνειρα για αλλαγές και νέες ζωές, λαμπερά μακιγιάζ και φανταχτερά ρούχα σε μια επαρχία, στο Αγρίνιο.

Επίκεντρο; Ένα νυχτομάγαζο, το «Όνειρο», όπου έρωτας, πάθη, εκδίκηση, φόβος, ελπίδα, σκληρότητα, αλλά και δίψα για ζωή. γίνονται ένα κουβάρι. «Αυτή η νύχτα μένει» και έρχεται τη νέα σεζόν στον ALPHA, με σπουδαίο καστ ηθοποιών! Τα γυρίσματα έχουν αρχίσει!

Υπάρχει αυτό το εμβληματικό τραγούδι, με εκείνο το αξέχαστο ρεφρέν: «Αυτή η νύχια, αιώνες παγωμένη, που δυο ψυχές δεν βρήκαν καταφύγιο, κι ήρθαν στον κόσμο ξένοι, και καταδικασμένοι, να ζήσουν έναν έρωτα επίγειο», που έχει «γράψει» στο συλλογικό νεοελληνικό υποσυνείδητο...

Σε πρώτη εκτέλεση με την υπέροχη φωνή της Δήμητρας Παπιού, ακούστηκε σε εκείνη την αισθηματική - κοινωνική ταινία του 2000, την οποία υπέγραψε σκηνοθετικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και σημείωσε μεγάλες πιένες στην εποχή της.

Αυτό το τραγούδι λοιπόν, σε στίχους - μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, που έχει έκτοτε συνοδέψει κάθε... ερωτικό μαράζι και καημό, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, μια και το βιβλίο που έγινε ταινία γίνεται τώρα από τον ALPHA και σειρά!

Τα γυρίσματά της μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει με εντατικό ρυθμό, σε αποκλειστικά φυσικούς χώρους, όπως ενημερωνόμαστε, και με σπουδαίο καστ ηθοποιών.

Στο επίκεντρο Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μόσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περλέγκος, Ελένη Ρουσστνού, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Πυρπασόπουλος κ.ά.

Αγρίνιο, αρχές της δεκαετίας του ’80

Εκεί θα μεταφερθούμε μέσω της σειράς. Στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και στην εποχή εκείνη όπου μια κάποια «αλλαγή» διαφαινόταν ή τουλάχιστον πολλοί ήλπιζαν σε αυτήν, αναζητώντας μια νέα ζωή.

Ο χώρος όπου θα εκτυλιχτούν οι πικρές, ανθρώπινες ιστορίες, γεμάτες πάθη αλλά και αλήθεια, είναι το νυχτερινό μαγαζί «Ονειρο»... Εκεί, πίσω από το λαμπερό μακιγιάζ, τα φανταχτερά ρούχα και τους δυνατούς προβολείς, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της νύχτας, ενώ παράλληλα αναβιώνει η κουλτούρα μιας άλλης εποχής, που έχει «γράψει» στο ελληνικό DNA.

Εκεί ο φόβος, η σκληρότητα και ο αγώνας για επιβίωση ανακατεύονται με την ελπίδα, τη δίψα για ζωή, τη συμπόνια, τον έρωτα και το φως.

Τότε...

Τότε λοιπόν, 22 χρόνια πριν το 2000 δηλαδή, σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας «Αυτή η νύχτα μένει», είχαμε δει τη Στέλλα (Αθηνά Μαξίμου) να ονειρεύεται καριέρα μεγάλης τραγουδίστριας, όνειρο που θα την οδηγήσει σε νυχτομάγαζο της επαρχίας, μετά τον χωρισμό της από τον Ανδρέα (Νίκος Κουρής), που θα μείνει πίσω στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς του, στην οποία δουλεύει.

Καθώς όμως μετανιώνει για τον χωρισμό τους, εγκαταλείπει τα πάντα και αρχίζει να την ψάχνει... Αυτή ήταν τότε η ιστορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, στο σήμερα, στη σειρά του ALPHA, η συγγραφική ομάδα των Γιώργου Μακρή - Γιάννας Κανελλοπούλου όπως και η σκηνοθετική ομάδα με επικεφαλής την Κατερίνα Φιλιώτου, δεν θα κινηθούν ακριβούς πάνω στο κινηματογραφικό σενάριο του Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά θα ανοίξουν νέους δρόμους πάνω στη μυθοπλασία.

Πηγή:Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved