Στάθης Μαντζώρος για Σασμό: «Οι νέοι ήρωες θα ανακατέψουν τα πράγματα»
Media

Στάθης Μαντζώρος για Σασμό: «Οι νέοι ήρωες θα ανακατέψουν τα πράγματα»

Έχοντας πίσω του μια τεράστια καριέρα στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, ο Στάθης Μαντζώρος είπε το «ναι» στον «Σασμό».

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τον ήρωα του και για όσα θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

Πρέπει να τον έχετε δουλέψει πολύ αυτό τον ήρωα. Θεωρώ ότι είναι προσωπική σας επιτυχία.

Επειδή έχω ζήσει στην επαρχία, όλα αυτά τα πρόσωπα μου είναι οικεία. Ξέρω πώς είναι ο καφετζής στα χωριά, ένα πειραχτήρι. Δεν θα υπήρχε κανένα κέρδος για τον τηλεθεατή αν υποδυόμουν τον Παντελή ως έναν απλό καφετζή, που έχει βαρεθεί τη ζωή του. Βασικά, θα έλεγα ότι ο άνθρωπος αυτός μου μοιάζει και του έχω βάλει πολύ από τον Στάθη.

Είμαι κι εγώ σαν τον Παντελή, δεν θα σκύψω το κεφάλι στα προβλήματα, θα κάνω πλάκα για να μην τρελαθώ, όπως έκανε και εκείνος με το γάμο της Θεοδώρας, θα αυτοσαρκαστώ για την οικογένεια που έχω και τον «ιδιαίτερο» γιο μου.

Ο Παντελής είναι αγαπησιάρης προς το κοινό γιατί έχει τη δική του ζυγαριά. Τον καταλαβαίνω, είναι τα βιώματα της επαρχίας που δεν φεύγουν από πάνω σου όσα χρόνια κι αν μένεις στην Αθήνα.

Ο Παντελής υποψιάζεται ότι ο Μανόλης ξέρει πως ο Μαθιός είναι ο φονιάς και δεν τον καταδίδει;

Αν ήξερε ο Παντελής ότι ο γιος του γνωρίζει, θα τον έπαιρνε, θα τον πήγαινε στον Φραγκιαδάκη, και ο Μαθιός θα (ήταν ήδη στη φυλακή. Ο Παντελής έχει αξίες. Μιλάμε για ψόγο, για αφαίρεση ζωής και θα το απέκρυβε;

Ούτε του περνάει από το μυαλό ότι ο Μανόλης κουβαλάει τέτοιο βάρος, ότι παθαίνει κρίσεις πανικού, ότι έχει δοσοληψίες με τον Μαθιό, ότι δεν κοιμάται τα βράδια. Πιστεύει πως είναι απλώς ένα ιδιαίτερο παιδί, προσκολλημένο στα μαθηματικά.

Παρόλο που είναι ξεροκέφαλος και του φωνάζει να τον βοηθήσει στον καφενέ, αποδέχεται και τις παραπάνω σπουδές που κάνει και την Κλαίρη. Απλά δεν μπορεί να τον αποκρυπτογραφήσει τον Μανόλη και αυτό τον προβληματίζει ως πατέρα.

Γιατί τα κάνει όλα αυτά και πάει με τα παιδιά του μια βάρκα και κουπί και μια πανιά; Γιατί δεν θέλει να χάσει την μπάλα μαζί τους. Γι’ αυτό και μια φωνάζει, μια αγκαλιάζει και μια σωπαίνει. Αν βγει εκτός εαυτού, ξέρει πως θα αντιδράσουν, θα φύγουν και θα πληρώσει το τίμημα.

Τι θα δούμε στο δεύτερο κύκλο της σειράς;

Η Άνω Ποριά θα πάλλεται, ένα χωριό μπερδεμένο και στα κόκκινα. Θα μπουν νέοι χαρακτήρες και θα ανακατέψουν πιο πολύ τα πράγματα και ο Παντελής θα παίξει, όπως πάντα, πολύ σημαντικό ρόλο σε όσα συμβούν.

Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για αυτή την αποδοχή του κόσμου και το ελάχιστο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Κι ευχαριστώ και όλους τους δημοσιογράφους που έχουν αγαπήσει τόσο πολύ τον Παντελή και περιμένουν πώς και πώς την ατάκα του για να γελάσουν με όσα δραματικά συμβαίνουν στο «Σασμό», τα οπαία δυστυχώς είναι τραγικά και αληθινά.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved