Στοργή: Μια ματιά στην ψυχή και στον κύκλο της βίας!
Media

Στοργή: Μια ματιά στην ψυχή και στον κύκλο της βίας!

Η «ΣτΟργή» είναι η ελληνική προσαρμογή της εξαιρετικά επιτυχημένης τουρκικής σειράς «Kirmizi Oda», που βασίζεται στο βιβλίο της ψυχιάτρου και συγγραφέα Γκιουλσερέν Μπουνταγιτζίογλου.

Η «ΣτΟργή» είναι ένα αυθεντικό κοινωνικό δράμα, που «χτίζεται» γύρω από μια ηρωίδα απόλυτα αληθινή.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της σειράς

Σε αυτήν ξετυλίγοντάι συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων που προσπαθούν να γιατρέψουν την ψυχή τους από τα τραύματα του παρελθόντος. Μια μεσήλικας που αποπειράται να αυτοκτόνήσει, μια οικονομολόγος που μαθαίνει ξαφνικά πως όλη της η ζωή ήταν ένα ψέμα, μια γυναίκα καριέρας που κρύβει κάτω από τα μαύρα της γυαλιά τα μελανιασμένα της μάτια, ένας άντρας γερός και δυνατός, που όμως θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα να πεθάνει, ένα κορίτσι που μοιάζει παγιδευμένο στο χρόνο, μια νεαρή μητέρα που επιτίθεται σε έναν άγνωστο.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, έχουν ένα κοινό: το τραύμα που τους κρατά δέσμιους του παρελθόντος, μια οργή που δεν αφήνει την ψυχή τους να γαληνεύσει.

Όλοι οι άνθρωποι της Γιατρού

Η Μαργαρίτα Καλογεροπούλου, την οποία υποδύεται η Μαρία Ναυπλιώτου, είναι η «Γιατρός», όπως την αποκαλούν όλοι. Ένας χαρακτήρας βασισμένος στην ίδια τη συγγραφέα Γκιουλσερέν Μπουνταγιτζίογλου, η οποία αποφάσισε να γράψει σε ένα βιβλίο όλες τις εμπειρίες της μετά από τόσα χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με την ψυχανάλυση. Σε μια εποχή που η οργή έγινε κίνημα και η ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε έξαρση, το βιβλίο αυτό μοιάζει πιο επίκαιρο και αποκαλυπτικό από ποτέ. Η «ΣτΟργή» πραγματεύεται την κακοποίηση, το τραύμα που κρύβεται στην παιδική ηλικία και πολλές φορές ορίζει την ενηλικίωση και την ικανότητά μας να αγαπήσουμε τον εαυτό μας καιτους άλλους. Για να το θεραπεύσουμε, θα πρέπει να εντοπίσουμε και να κατανοήσουμε τη βαθύτερη αιτία του προβλήματος της βίας και ταυτόχρονα να αποστιγματίσουμε την ψυχοθεραπεία, που θα πρέπει να πάψει να αποτελεί ταμπού.

Αντίθετα, πρέπει να τη δούμε ως το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει μετά από προσπάθεια στην αυτογνωσία, τη λύτρωση και, τελικά, την ψυχική ισορροπία. Άλλωστε, η ίδια η Γιατρός, μια δυναμική γυναίκα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όσους τη γνωρίζουν, διδάσκει τους ασθενείς της πώς να διαχειριστούν τα τραύματα του παρελθόντος, ώστε να σπάσουν την αλυσίδα τους. Μέσα από τους ανθρώπους που επισκέπτονται το ψυχοθεραπευτικό κέντρο της Μαργαρίτας Καλογεροπούλου, θα μάθουμε πολλά ενώ ταυτόχρονα θα ξετυλίγονται στην οθόνη μας οι προσωπικές ιστορίες των ίδιων των συνεργατών της Γιατρού.

Ποιοι είναι αυτοί;

Η ψυχολόγος Βίκυ Βρανά(Βίκυ Παπαδοπούλου), ο παιδοψυχίατρος Δαμιανός Γαλάνης (Κωνσταντίνος Λάγκος), η γραμματέας Πηγή (Γιολάντα Μπαλαούρο), ο Μπίλη (Βασίλης Μηλιώνης) και η Μυρτώ (Μέγκυ Σούλι), ενώ ξεχωριστή θέση στο καστ έχει ο Νίκος Καραθάνος, που υποδύεται το σύζυγο της Μαργαρίτας, Απόστολο. Όσο για τους γκεστ που θα ενσαρκώσουν τους «ασθενείς»; Ανάμεσά τους θα δούμε την Ευδοκία Ρουμελιώτη, τον Ιωάννη Παπαζήση, τη Βασιλική Τρουφάκου, την Αναστασία Παντούση, τον Αλέκο Συσσοβίτη, τη Δέσποινα Γιαννοπούλου, τη Μαρίλια Μητρούση, τη
Σοφία Πριόβολου, τον Γιωργή Τσουρή και τη Νεφέλη Κουρή.

Τα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους σε όλη την Αττική, ενώ για τις ανάγκες του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου που διευθύνει η Γιατρός διαμορφώθηκε ένας ειδικός χώρος στο Κτήμα Νάσιουτζικ. Την προσαρμογή του σεναρίου υπογράφει η Εύα Πανταζή και το σενάριο η ίδια με τον Γιάννη Βολιώτη. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Χρίστο Γεωργίου, με τη συνδρομή του Μάνου Γαστερστου και της Ειρήνης Δουκάτου.

Πηγή: TV24

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved