Ζαχρά για «Κόκκινο Ποτάμι»: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται για εκείνους που κατάφεραν να επιζήσουν»
Media

Ζαχρά για «Κόκκινο Ποτάμι»: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται για εκείνους που κατάφεραν να επιζήσουν»

Η Παυλίνα Ζαχρά έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην τηλεοπτική σειρά "Κόκκινο Ποτάμι", ως Αρμένισσα Λουσίν και σε αυτόν τον ρόλο επιστρέφει δυο χρόνια αργότερα, για να ολοκληρώσει μια συγκλονιστική ιστορία. 

Μια από τις πιο συγκλονιστικές σειρές, η οποία και κρύβει από μόνη της μια μεγάλη ιστορία είναι εκείνη του "Κόκκινου Ποταμιού", όπου την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν, θα παρακολουθήσουμε επί οθόνης την συγκλονιστική συνέχεια...

Η Παυλίνα Ζαχρα, η οποία και πρωταγωνιστεί στη σειρά στον ρόλο της Λουσίν, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό 7 μέρες Tv και μίλησε σχετικά με τον ρόλο της, αλλά και την συγκλονιστική ιστορία που πραγματεύεται η συγκεκριμένη σειρά, μιας και κρύβει ιδιαίτερα νοήματα, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που κατάφεραν να επιζήσουν εκείνη την περίοδο!

Πως είναι η επιστροφή σε μια σειρά που άφησε εποχή, το «Κόκκινο ποτάμι»;
Ευλογία! Όταν με έβλεπαν στο δρόμο οι τηλεθεατές, με ρωτούσαν «Μα, γιατί τέλειωσε αυτή η σειρά; Δεν θα έχει κάι συνέχεια; Δεν θα πάνε οι Πόντιοι στην Ελλάδα;». Να λοιπόν που θα υπάρξει και συνέχεια και αυτό είναι μεγάλη τύχη! Θυμάμαι μέχρι σήμερα το πώς μπήκα στο γραφείο του Μανούσου Μανουσάκη αρχικά για έναν άλλο ρόλο και, έπειτα από μια εικοσάλεπτη συζήτηση που είχαμε μαζί, φώναξε τη βοηθό του και της είπε: «Βρήκα την Αρμένισσα, τη Λουσίν»! Η Λουσίν είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος που
αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο, καθώς αυτή η κοπέλα βιάστηκε από Τούρκους και, όταν ο βιαστής της την αγόρασε σε σκλαβοπάζαρο και πήγε να τη βιάσει για δεύτερη φορά, εκείνη βρήκε το θάρρος να αμυνθεί και να τον σκοτώσει! Όμως, η Λουσίν δεν αντέχει το βάρος του βιασμού. Το μοιράζεται με την Ειρήνη, ενώ από τις τύψεις για το φόνο που έκανε, αφιερώνεται στον Θεό και επιθυμεί να γίνει μοναχή. Είναι ένα ταλαιπωρημένο πλάσμα που είχε χάσει τη μιλιά της και την ξαναβρίσκει.

Οι Πόντιοι πέρασαν πολλά από τους Τσέτες, αλλά και οι Αρμένιοι...
Τουλάχιστον για τη γενοκτονία των Αρμενίών έχει επέλθει μια μορφή δικαίωσης, καθώς ιστορικά έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως. Πρέπει να γίνει το ίδιο και για τους Ποντίους. Η Λουσίν, ως κόρη της υπηρέτριας Αρίν, της οικογένειας του γιατρού Νικολάίδη (Κωνσταντίνος Κοζάκος) στην Πόλη, αγνοεί πολλά πράγματα και πρώτα απ’ όλα τη σχέση της μητέρας της με το γιατρό, την οποία και θα μάθει στο δεύτερο κύκλο.

Πώς είναι για μια ηθοποιό να γυρίζει πολύ σκληρές σκηνές βίας;
Οδυνηρό γιατί ξέρεις την ευθύνη και πρέπει να περάσεις στο κοινό όλη αυτήν την αγριάδα και την ωμότητα. Με βοήθησε ιδιαίτερα σε αυτό ο Μανούσος Μανουσάκης και τον ευχαριστώ πολύ. Θυμάμαι τη σκηνή που οι Τούρκοι κλέβουν τη Λουσίν από το σπίτι του Νικολάίδη και για αρκετό καιρά τη βίαζαν, μέχρι που ελευθερώθηκε και γύρισε σοκαρισμένη πίσω στη μάνα της. Όμως, χωρίς να πάρει ανάσα, καθώς ξεσπούν ξανά ταραχές στην Πόλη και ετοιμάζεται η γενοκτονία των Ποντίων, αυτό το κορίτσι βρίσκεται σε σκλαβοπάζαρο, την αγοράζει ο βιαστής της και επιχειρεί και πάλι να τη βιάσει!


Πόσο δύναμη έχει αυτή η κοπέλα, που αντιστέκεται και τον σκοτώνει; Μιλάμε
σήμερα για το #MeToo, αλλά σκεφτείτε τότε τη Λουσίν, το κουράγιο της για να
ανοίξει το στόμα της και να μιλήσει για το βιασμό της στην Ειρήνη, ζητώντας της συμπαράσταση. Τι αντίληψη έχει αυτή η κοπέλα που αποφασίζει να μην κρύψει το βιασμό της, αλλά να νικήσει τους βασανιστές της με το να παραδεχτεί την πληγή και το τραύμα της και να ζητήσει βοήθεια από μια άλλη γυναίκα. Η Λουσίν τι ήταν; Κάποια σπουδαγμένη σαν την Ιφιγένεια; Όχι, μια υπηρέτρια προστατευμένη μέσα σε ένα σπίτι με αξίες, το οποίο της έδωσε το έδαφος να ξεχωρίζει το καλό από το κακό..."

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved