Το Βραχιόλι της φωτιάς: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία μιας οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη
Media

Το Βραχιόλι της φωτιάς: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία μιας οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Ψαρράς τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα βρίσκεται στη σειρά της ΕΡΤ1 «Το Βραχιόλι της φωτιάς».

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τη σειρά και τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη, Γιώργο Γκικαπέπα.

Στη νέα σεζόν ξεκινάτε τηλεοπτικά στην ΕΡΤ1 με το «Βραχιόλι της φωτιάς».

Είναι η αληθινή ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης. Ξεκινά το 1960 όταν ο μικρός γιος του Μωής Κοέν, ο Ιωσήφ, είναι πια χρυσοχόος και κάτι Τσιγγάνοι έρχονται να ζητήσουν τη βοήθειά του γιατί η μαμά τους πεθαίνει και τα πολλά βραχιόλια που φοράει εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος.

Όταν όμως πάει να κόψει τα βραχιόλια, συνειδητοποιεί ότι ένα από αυτά είναι το γαμήλιο βραχιόλι της μητέρας του. Και, με αφορμή αυτό, κάνει ένα φλας μπακ στην πυρκαγιά του 1917 στη Θεσσαλονίκη, όπου η οικογένεια σώθηκε από Τσιγγάνους και έμειναν στο τσαντίρι τους, όπου και γεννήθηκε ο ίδιος.

Έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία της οικογένειας από τον πλούτο και τη δόξα στην απόλυτη οικονομική καταστροφή, λίγο πριν από τον πόλεμο και κατ’ επέκταση το Άουσβιτς και τον αφανισμό των περισσοτέρων μελών.

Η συνεργασία με τον Γιώργο Γκικαπέπα;

Ο Γκικαπέπας έκανε μια πολύ ωραία δουλειά φέτος στον ALPHA και έχω χαρεί γιατί ξέρω πόσο δούλεψε για τα «Ψέματα». Μάλιστα του είπα ότι με το που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο, άλλαξε όλη η εικόνα στην τηλεόραση.

Έκανα μαζί του ένα επεισόδιο στην COSMOTE TV με τη «Γενιά του 30», όπου υποδυόμουν τον Κοσμά Πολίτη. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις έναν κινηματογραφιστή να ξέρει υποκριτική και να βοηθά τους ηθοποιούς προς μία συγκεκριμένη πλευρά. Ασχολείται πολύ με τον ηθοποιό και τον ενδιαφέρει πολύ η ερμηνεία, κι αυτό είναι σπάνιο.

Και όταν συμβαίνει είναι απόλαυση. Περιμένω να δω το αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο. Επίσης, συζητάω και για άλλη μια σειρά, αλλά όχι με 150 επεισόδια όπως ήταν οι «Μέλισσες».

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved