Μία νύχτα του Αυγούστου: Το γλέντι στην Πλάκα και η νέα τραγική ιστορία
Media

Μία νύχτα του Αυγούστου: Το γλέντι στην Πλάκα και η νέα τραγική ιστορία

Το βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ «Μια νύχτα του Αυγούστου» παίρνει σάρκα και οστά στην οθόνη της EPT 1, για να μας διηγηθεί μια τραγική ιστορία που εκτυλίχθηκε αμέσως μετά το κλείσιμο της Σπιναλόγκας.

Η δράση μεταφέρεται από το «Νησί», που όλοι αγαπήσαμε, στον Πειραιά
και την Αθήνα.
Η ιστορία ξεκινά μ’ ένα γλέντι στην Πλάκα που θα ξορκίσει το φόβο και τον τρόμο που σκόρπισε η λέπρα στο νησί. Οι υγιείς συναντιούνται με τους πρόσφατα θεραπευμένους, ώστε να γιορτάσουν το κλείσιμο της Σπιναλόγκας. Όλα παγώνουν, όμως, όταν ακούγονται δυο πυροβολισμοί. Μια γυναίκα πέφτει νεκρή και μια νέα τραγική ιστορία ξεκινά...

Η ιστορία

Η αφήγηση μας μεταφέρει έξι χρόνια πριν, μια νύχτα του Αυγούστου, όταν η Άννα Πετράκη πέφτει νεκρή από τις σφαίρες του άντρα της Ανδρέα Βανδουλάκη, ο οποίος μόλις έμαθε ότι είχε εραστή τον ξάδελφό του, Μανώλη Βανδουλάκη. Ο Μανώλης φεύγει από την Κρήτη, αποφασισμένος να μην επιστρέφει ποτέ ξανά στο νησί, και ξεκινάει μια νέα ζωή στον Πειραιά. Οι γύρω του, περιθωριακοί τύποι του λιμανιού, βλέπουν στο πρόσωπό του ένα γοητευτικό, ευχάριστο και χαρισματικό άνθρωπο, με άγνωστο παρελθόν, ο οποίος είναι επιρρεπής στις καταχρήσεις και στον τζόγο. Ο ίδιος έχει κρατήσει το παρελθόν μόνο για τον εαυτό του κι αποφεύγει να αναφερθεί σ’ αυτό.
Παράλληλα, ο Ανδρέας είναι φυλακισμένος στην Κρήτη, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη. Κανείς δεν τον έχει επισκεφθεί εδώ και έξι χρόνια. Μοναδική παρέα του, οι τύψεις γι’ αυτό που έκανε, που δεν τον αφήνουν στιγμή σε ησυχία. Σε αυτό το μοναχικό ταξίδι δεν υπάρχει προοπτική, ούτε ελπίδα. Η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη από το δικαστήριο κι ο ίδιος την έχει αποδεχτεί. Αντίθετα, η μοίρα του Μανώλη ίσως να έχει μια τελευταία ελπίδα να αλλάξει. Λίγο πριν από την αυτοκαταστροφή του, γνωρίζει ξανά την αγάπη. Όχι την εγωιστική, καταστροφική αγάπη που είχε για την Άννα. Μα, μια αγάπη γενναιόδωρη και φωτεινή, που τη νιώθει για πρώτη φορά στη ζωή του: την αγάπη για τους ανθρώπους γύρω του, που ως τώρα του ήταν ξένοι. Για τη λιγάκι αδιάκριτη σπιτονοικοκυρά του, την Αγάθη, για τους βασανισμένους ανθρώπους που ζουν στην ίδια πανσιόν μαζί του, για τους συναδέλφους του, εργάτες του λιμανιού, για τους ανθρώπους του περιθωρίου... Για ένα μικρό κορίτσι στο διπλανό παράθυρο.
Ένα κορίτσι που μοιάζει με την κόρη της Άννας, τη Σοφία, που ο Μανώλης πάντα αναρωτιόταν αν είναι δικό του παιδί.
Βασικό ρόλο στην ιστορία διαδραματίζει η αδελφή της Άννας, Μαρία, η οποία, επίσης, προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, κρατώντας όμως καλά κρυμμένα μυστικά. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η Μαρία αρχίζει να επισκέπτεται το φονιά της αδελφής της στη φυλακή, ενώ παράλληλα εμφανίζεται ο Αντώνης, ένας άντρας που ήταν πάντα ερωτευμένος με την Άννα και είχε μια κρυφή ανάμιξη στο θάνατό της.
Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ιστορίες του γιατρού Νίκου Κυρίτση και του δικηγόρου και πάλαι ποτέ προέδρου της Σπιναλόγκας, Νίκου Παπαδημητρίου, οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.
Κάποιοι θα καταφέρουν τελικά να χτίσουν ένα μέλλον πάνω στα ερείπια του παρελθόντος και να βρουν τη λύτρωση, την ελπίδα και την αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα.

Τα γυρίσματα

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Εκτός από το μεγάλο γλέντι που θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο, το οποίο θα γυριστεί στην Κρήτη, όπως το απαιτεί η ιστορία, τα υπόλοιπα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του Πειραιά και της
Αθήνας, ανάμεσα σε αυτά το λιμάνι, η Τρούμπα, το Μεταξουργείο, η Σαλαμίνα, τα οποία αναδίδουν μοναδικά την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60, που μεταφέρει η ιστορία.

Οι συντελεστές

Το σενάριο της φιλόδοξης σειράς υπογράφει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος και τη σκηνοθεσία η Ζωή Σγουρού.
Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος (Μανώλης Βανδουλάκης), Μαρία Καβογιάννη (Αγάθη), Γιάννης Στάνκογλου (Ανδρέας Βανδουλάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Μαρία Πετράκη), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Νίκος Κυρίτσης), Τάσος Νοΰσιας (Νίκος Παπαδημητρίου), Μαρία Πασσά (Σοφία), Γιώργος Συμεωνίδης (Χρόνης), Κώστας Ανταλόπουλος (Σταύρος), Έλενα Τοπαλίδου (Φανή), Αινείας Τσαμάτης (Μάκης), Ελεάννα Φινοκαλιώτη (Φωτεινή), Έκτορας Λιάτσος (Αντώνης), Μιχάλης Αεράκης (Αλέξανδρος Βανδουλάκης), Ευγενία Δημητροπούλου (Άννα Πετράκη), Δημήτρης Αλεξανδρής (Ντρετάκης, διευθυντής φυλακών), Φωτεινή Παπαχριστοπούλου (Όλγα Βανδουλάκη), Βαγγέλης Λιοδάκης (δεσμοφύλακας Σαριδάκης), Νικόλας Χαλκιαδάκης (δεσμοφύλακας Βαγγέλης), Αντώνης Τσιοτσιόπουλος (Μάρκος), Αδελαΐδα Κατσιδέ (Κατερίνα), Ντένια Ψυλλιά (Ρηνιώ), Άννα-Μαρία Μαρινάκη
(Χριστίνα).

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved