Τηλεοπτική σεζόν 2022-2023: Όλες οι σειρές των καναλιών!
Media

Τηλεοπτική σεζόν 2022-2023: Όλες οι σειρές των καναλιών!

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και η αλήθεια είναι ότι αυτό που ανυπομονούμε περισσότερο από όλα είναι η έναρξη των νέων τηλεοπτικών σειρών, αλλά και την συνέχιση άλλων. 

Σύμφωνα με όλα τα τελευταία spoilers, πολλές θα είναι οι σειρές της φετινής σεζόν που θα ξεχωρίσουν και που θα μας κάνουν να τις παρακολουθούμε ανελλιπώς και χωρίς να χάνουμε επεισόδιο.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τις τηλεοπτικές σειρές της ερχόμενης σεζόν...

Alpha: "Αυτή η νύχτα μένει"

Δραματική σειρά, σε σενάριο Γιάννας Κανελλοπούλου και Γιώργου Μάκρη. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φιλιώτου.

Η αληθινή εικόνα του κόσμου και της νύχτας τη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα, που φώτισε τον ευρύτερο χώρο του σκυλάδικου και του λαϊκού τραγουδιού, ζωντανεύει, με φόντο το νυχτερινό μαγαζί «Όνειρο». Πίσω από το λαμπερό μακιγιάζ, τα φανταχτερά ρούχα και τους δυνατούς προβολείς, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της νύχτας, αναβιώνοντας τις συνήθειες στη διασκέδαση μιας άλλης εποχής που φαίνεται να έχει «γράψει» στο DNA τou Έλληνα.

Το επικό οδοιπορικό του συγγραφέα Θάνου Αλεξανδρή ξεδιπλώνειτους πρωταγωνιστές της, την καψούρα και τις υπερβολές της, τις ιεροτελεστίες και τους κινδύνους της. «Στη νύχτα νιώθαμε θιασώτες μιας παράστασης φαντασμαγορικής, με έναν αόρατο σκηνοθέτη να δίνει το πρόσταγμα και οι θαμώνες -άνθρωποι της διπλανής πόρτας- να μεταμφιέζονται σε άρχοντες, κόντρα στη χωματερή της άχαρης ζωής τους», γράφει ο συγγραφέας.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Άννα Μόσχα, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Νικολέττα Καρρά, Κώστας Μπερικόπουλος, Ελένη Ρουσσινού, Γιάννης Απέργης, Γιάννης Εγγλέζος, Νάταλι
Σουίφτ κ.ά

Alpha: "Ο Παράδεισος των κυριών"

Δραματική σειρά, βασισμένη στην ιταλική τηλεοπτική επιτυχία «II Paradiso delle
Signore», σε διασκευή σεναρίου Δήμητρας Τσόλκα. Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης και Σταμάτης Πατρώνης.

Η σειρά μάς μεταφέρει στην αστική Αθήνα της δεκαετίας του '60, όπου το κεντρικό σημείο της ιστορίας είναι το πολυκατάστημα «Ο Παράδεισος των Κυριών». Οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας θα κάνουν τη βόλτα τους για τα ψώνια τους, για να πουν τα νέα
τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αλλά και τα κουτσομπολιά της ημέρας. Πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα του, κρύβονται ψέματα
κι έρωτες, επιθυμίες και πόθοι, ίντριγκες και δολοφονίες.

Οι ζωές των πρωταγωνιστών σε πρώτο πλάνο, στη βιτρίνα, φαντάζουν ευτυχισμένες και γεμάτες. Λαμπεροί καλεσμένοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους τους νεαρούς ανερχόμενους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες, στα εγκαίνια του πολυτελούς ονείρου τους! Ένα τραγικό συμβάν, ένας αναπάντεχος θάνατος, θα ανακόψει απότομα τα σχέδια όλων και θα τους φέρει αντιμέτωπους με εφιαλτικά μυστικά του παρελθόντος.

Παίζουν: Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ευαγγελία Συριοπούλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Χρηστός Πλαϊνής, Νίκος Λεκάκης, Γιώργος Νούσης. Στο ρόλο της Όλγας Βασιλείου η Γωγώ Μπρέμπου.

Αlpha: "Ο Γιατρός"

Δραματική σειρά, πού βασίζεται στην ιταλική επιτυχία «Nelle tue mani». Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου.


Η σειρά βασίζεται στην αληθινή ιστορία του dr Pierdante Piccioni, ο οποίος, μετά
από ένα τροχαίο στον περιφερειακό της Πάβιας, έπαθε αμνησία, έχοντας ένα κενό μνήμης δώδεκα χρόνων. Ο ήρωας είναι επικεφαλής του παθολογικού τμήματος ενός νοσοκομείου. Αλαζόνας και σχολαστικός, δεν πιστεύει στη σχέση γιατρού ασθενούς. Στην πραγματικότητα, εμπιστεύεται μόνο το ένστικτο το δικό του και της ομάδας του
και συγκεκριμένα της βοηθού του, Τζούλιας, με την οποία έχει σχέση.

Ο πατέρας ενός αγοριού που πέθανε πρόσφατα στην παθολογική πτέρυγα, λόγω ενός λάθους της ιατρικής ομάδας, πηγαίνει στο νοσοκομείο οπλισμένος και τον πυροβολεί στο κεφάλι, χωρίς όμως να τον σκοτώσει. Το τραύμα προκαλεί στο γιατρό απώλεια μνήμης και ξεχνά τα δώδεκα τελευταία χρόνια της ζωής του. Για πρώτη φορά βρίσκεται στη θέση ενός ασθενούς και το νοσοκομείο γίνεται γι’ αυτόν σπίτι του, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια ζωή που σχεδόν δεν θυμάται. Τα γυρίσματα της σειράς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί και το καστ.

Πρωταγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Alpha: "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα"

Για 10η συνεχή σεζόν, οι «δικοί μας άνθρωποι», Βούλα και Μηνάς, κυρ Ηλίας και κυρα Καίτη, Μπάμπης και Ξένια, Άγγελος και Βέλη, θα μας παρασύρουν στην καθημερινότητά τους και μαζί τους θα γελάσουμε, θα νοσταλγήσουμε και θα τους ακολουθήσουμε στις περιπέτειές τους.

Παίζουν Ελένη Κοκκίδου, Αντώνης Αντωνίου, Κλέλια Ρένεση, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Αννα Κουτσαφτίκη, Σπόρος Τσεκοόρας, Μαρία Χάνου, Σπόρος Χατζηαγγελάκης, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Άννη Θεοχάρη, Τόλης Παπαδημητρίου.

Alpha: "Σασμός"

Δραματική σειρά, σε σενάριο Β. X. Σπηλιόπουλου. Σκηνοθεσία: Ζωή Φιλίππου και Γιάννης Σαμπάνης.

Βασισμένη στο ομότιτλο best seller του Σπύρου Πετρουλάκη, η σειρά, που την προηγούμενη σεζόν έκανε πρωταθλητισμό σε τηλεθέαση, έχει αφετηρία της μια βαθιά ριζωμένη κρητική βεντέτα, που λύνεται μόνο με το σασμό, δηλαδή τη συμφιλίωση. Ο ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα ξυπνά σαν εφιάλτης και στο συγκλονιστικό δεύτερο κύκλο της σειράς. Η μνήμη των νεκρών ζητά εκδίκηση. Πάνω από το εγώ μπαίνει αυτονόητα το εμείς, οι δεσμοί αίματος, η φιλία, η οικογένεια.

Κι αν κάποιος το ξεχάσει, υπάρχουν οι αυστηρές, μαυροφορεμένες μανάδες, που υπενθυμίζουν το χρέος του καθενός και του οπλίζουν το χέρι. Στο τελευταίο επεισόδιο,του πρώτου κύκλου, που οι θεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα, είδαμε τον Μαθιό να συλλαμβάνεται ντυμένος γαμπρός, λίγο προτού παντρευτεί την αγαπημένη του, Βασιλική, που τον περιμένει ντυμένη νύφη. Πάνω που η οικογένεια Σταματάκη, με την καπετάνισσα Καλλιόπη επικεφαλής, ετοιμαζόταν για την εκκλησία, εμφανίστηκε ο αστυνόμος Αντώνης Φραγκιαδάκης με τους αστυνομικούς και συνέλαβε τον Μαθιό για το φόνο του Αγγέλου Βρουλάκη, τον οποίο δολοφόνησε για λόγους
ερωτικής αντιζηλίας ο Κώστας, ο πρώην άντρας της Άσπας...

ΑΝΤ1: "Εκτός Υπηρεσίας"

Κωμωδία, σε σενάριο Μάκη Πιτταρά και Θωμά Τσομπάνη. Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεχαγιάς.

Τα δύο ήσυχα χωριά ενός μικρού νησιού, στη μέση του πουθενά, όπου η εγκληματικότητα είναι λέξη άγνωστη, αναστατώνονται όταν από τα κεντρικά της αστυνομίας έρχεται ειδοποίηση ότιτο αστυνομικό τους τμήμα πρέπει να κλείσει λόγω
αδράνειας και ότι οι αστυνομικοί του θα μετατεθούν, άγνωστο για πού... 'Εκπληκτοι και απελπισμένοι, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τολμούν να δώσουν μια ανορθόδοξη λύση στο πρόβλημά τους: να σκηνοθετήσουν ψεύτικα εγκλήματα για να αποδείξουν ότι όχι μόνο είναι χρήσιμοι, αλλά και απαραίτητοι! Σύντομα, όμως, οι ζωές όλών των κατοίκων των δύο χωριών, που στο παρελθόν τα χώριζε αιώνια έχθρα, αλλά τώρα ζουν μονιασμένα και αγαπημένα, θα αλλάξουν για πάντα.

Παίζουν: Πόνος Βλάχος, Βασιλική Ανδρίτσου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Αλίκη Αλεξανδράκη, Άνδρη Θεοδότου, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου, Αλέξης Βιδαλάκης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Τζαβάρας, Γιάννης Κοκιασμένος,
Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αννέτα Κορτσαρίδου, Γιάννης Γιαννούλης, Σωσώ Χατζημανώλη, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Ζερίτης, Χαριτίνη Ηλιάδού, Μαριλένα Γερμανού, Μαρία Κυρώζη, Αννα Κλάδη.

ΑΝΤ1: "Ποιός Παπαδόπουλος"

Κωμωδία, σε σενάριο Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή. Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος.

Εξαιτίας μίας συνωνυμίας, δύο μωρά μπερδεύονται στο μαιευτήριο και μεγαλώνουν με τη λάθος οικογένεια. Δεκαέξι χρόνια μετά, όταν το λάθος αποκαλύπτεται, οι πλούσιοι αριστοκράτες Παπαδόπουλοι θα αναγκαστούν να φιλοξενήσουν, στην έπαυλή τους, τους φτωχούς και άξεστους Παπαδόπουλους, για χάρη των γιων τους. Πρόκειται για δύο οικογένειες με διαφορετικό κοινωνικό status, διαφορετικό τρόπο ζωής και εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Δεν είναι μόνο το «επίπεδο» διαφορετικό. Ή ο τρόπος ντυσίματος και ομιλίας... Έχουν εντελώς διαφορετικό τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα και τις καταστάσεις.

Παίζουν Μαριάννα Τουμασάτου, Ελένη Ουζουνίδου, Κρατερός Κατσούλης, Γιάννης Δρακόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριέλλα Σαββίδου, Σπόρος Σπαντίδας κ.ά.

ΑΝΤ1: "Η Μάγισσα"

Δραματική σειρά εποχής, σε σενάριο Μελίνας Τσομπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη. Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος.

Κατά την περίοδο των διεργασιών της Ελληνικής Επανάστασης, το 1818, δύο οικογένειες στη Μάνη, που έχουν μια παραδοσιακή έχθρα, ενώνονται μέσα από ένα γάμο και αποκτούν διάδοχο. Σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του, το μωρό εξαφανίζεται και αναβιώνει η παλιά έχθρα. Όλες οι υποψίες θα πέσουν σε μια υπηρέτριατης οικογένειας. Το επιτυχημένο τρίο από τις «Άγριες Μέλισσες» ξαναχτυπά.

Πρωταγωνιστεί η Έλλη Τρίγγου.

ΑΝΤ1: «ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ»


Δραματική σειρά περιπέτειας, βασισμένη στην τουρκική «Yargi», σε διασκευή-προσαρμογή σεναρίου Σωτηρίας Ψευτούδη. Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη.

Η δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού ενώνει τους δρόμους της δικηγόρου Άννας Ροδίτη
και του εισαγγελέα Δημήτρη Μαρκέτου... Όλα ξεκινούν όταν ένας ρακοσυλλέκτης βρίσκει σε έναν κάδο σκουπιδιών το πτώμα μιας κοπέλας. Ο πατέρας του εισαγγελέα, που είναι αστυνομικός, φτάνει πρώτος στον τόπο του εγκλήματος.

Η υπόθεση περιπλέκεται όταν ανάμεσα στα ύποπτα στοιχεία βρίσκουν την πιστωτική του κάρτα, την οποία του είχε πάρει ο μικρότερος γιος του! Τίμιος και αδιάφθορος, ο αστυνομικός δεν καλύπτει το μικρό του γιο, που συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται. Η πορεία προς την εξιχνίαση του εγκλήματος θα τους φέρει πιο κοντά, αλλά θα κλυδωνίσει και τις σχέσεις με τα πρόσωπα που βρίσκονται γύρω τους. Αναζητώντας τον ένοχο και τα πραγματικά γεγονότα, όλοι παγιδεύονται στη δίνη μεγάλων μυστικών και έντονων
συναισθημάτων...

Παίζουν: Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Παύλος Ορκόπουλος, Στέφανος Κυριακίδης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ταμίλα Κουλίεβα, Σοφία Φαραζή, Κίμωνας
Κουρή, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος κ.ά.

ΑΝΤ1: "ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ"

Η ομώνυμη ταινία-υπερπαραγωγή, σε σενάριο Μιμής Ντενίση και Martin Sherman, θα προβληθεί υπό τη μορφή μίνι σειράς, τεσσάρων επεισοδίων, εμπλουτισμένων με υλικό και σκηνές που δεν παρουσιάστηκαν στην ταινία. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης.


Η Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της, Φιλιώ Μπαλτατζή, βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγειτην πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς
εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στο χώρο καιτο χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Παίζουν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, ΜπουράκΧακί, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση κ.ά.

ΕΡΤ1: «ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣ»


Δραματική-βιογραφική σειρά εποχής, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα
του Στέφανου Δάνδολου, σε σενάριο Ρένας Ρίγγα. Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ.

Η θυελλώδης σχέση του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης. Αθήνα, 1968,
δικτατορία... Η Κυβέλη επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Πώς, όμως,-γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους δύο βασικούς ήρωες από τα πρώτα τους χρόνια έως τη γνωριμία, τον έρωτα, το γάμο καιτο χωρισμό τους το 1951.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Σαμόλης, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ
Τρικαλιώτη, Ανάστασης Ροϊλός, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Πέγκυ Σταθακοπούλου κ.ά.

ΕΡΤ1: "ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ"

Δραματική σειρά εποχής, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαίας-Μαγρίζου, σε σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου. Σκηνοθεσία: Γιώργος
Γκικαπέππας.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη, το 1917, ο Εβραίος επιχειρηματίας Μωής Κοέν βρίσκει για την οικογένειά του καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του Μπενούτα φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ, ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά. Η οικογένεια του Ιωσήφ ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα καιτη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχριτότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά
της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς...

Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Γκαλ Ρομπίσα κ.ά.

ΕΡΤ1: "ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ"

Δραματική-ψυχολογική σειρά, σε σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πανταζούδης και Αλέκος Κυράνης.

Ο Νικόλας Καλίρης, καθηγητής λυκείου, βλέπει τη ζωή του να διαλύεται όταν στη διάρκεια μιας κρίσης στο γάμο του εμπλέκεται ερωτικά για μία νύχτα με τη Βικτώρια,
τη μητέρα ενός μαθητή του, ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του Ευαγγελία δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του Νάσια μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και
την παραβατική πραγματικότητα του σχολείου, ο Νικόλας προσπαθεί να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρης Καπετανάκος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Γιάννης Σίντος κ.ά.

ΕΡΤ1: "ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ"

Τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ, που αποτελεί και συνέχεια του βιβλίου (και της σειράς) «Το νησί», σε σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου. Σκηνοθεσία: Ζωή Σγουρού.

Δεκαετία ’50. Η Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι στο χωριό. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί γιορτάζουν την απελευθέρωση από το φόβο και την αρρώστια. Όλα, όμως, παγώνουν μετά τη στυγερή δολοφονία
της Άννας από το σύζυγό της, Ανδρέα Βανδουλάκη, όταν εκείνος μαθαίνει πως είχε σχέση με τον ξάδελφό του, τον Μανώλη. Ο Ανδρέας καταδικάζεται σε ισόβια
κάθειρξη και παραμένει φυλακισμένος, ενώ ο Μανώλης εξαφανίζεται οριστικά από την Κρήτη και μετακομίζει στον Πειραιά...

Παίζουν: Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καραμίχος, Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρία Καβογιάννη, Τάσος Νούσιας κ.ά.

ΕΡΤ1: "ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ"

Μουσική κωμωδία, σε πρωτότυπη ιδέα των Φοίβου Δεληβοριά και Σπύρου Κρίμπαλη. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης.
Ζωντανή μουσική, χορός, σάτιρα, stand up comedy και ξεχωριστοί καλεσμένοι σε ρόλουςέκπληξη. Είναι η ιστορία ενός τραγουδοποιού καιτου αλλοπρόσαλλου θιάσου του, που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη «Μάντρα» του Αττίκ!


Παίζουν: Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Ζερόμ Καλούτα, Βάσω Καβαλιεράτου, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Μπέζος, Θανάσης Δόβρης, Θανάσης Αλευράς, Ελένη Ουζουνίδου, Χάρης Χιώτης, Άννη Θεοχάρη, Αλέξανδρος Χωματιανός, Άλκηστις Ζιρώ, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιάννης Σαρακατσάνης, Έβελυν Λύτρα.

ΕΡΤ1: «Η ΠΑΡΑΛΙΑ»


Σειρά εποχής, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι
με το σαλιγκάρι».

To 1969, μια νεαρή κοπέλα, η Υπατία, που σπουδάζει γιατρός στο Λονδίνο, επιστρέφει
στην Ελλάδα για διακοπές. Γνωρίζει αναπάντεχα τον Χάρι, ένα νεαρό χίπη που τη γοητεύει καιτην καλεί να τον ακολουθήσει στα Μάταλα. Η νεαρή φοιτήτρια εντυπωσιάζεται από την πανέμορφη παραλία καιτο κοινόβιο των «παιδιών των λουλουδιών»... Ώσπου ένα έγκλημα ανατρέπειτα πάντα.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη, Κώστας Νικούλι, Μάκης Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μοθωναίος. Αναμένεται να υπογράψουν ο Γιάννης Κουκουράκης και ο πατέρας της Δανάης Μιχαλάκη, Γιώργος Μιχαλάκης.

ΕΡΤ1: "Η ΠΤΩΣΗ"

Δραματική σειρά περιπέτειας, που αποτελεί τη συνέχεια του «Όρκου», σε σενάριο Τίνας Καμπίτση. Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου,

Ένας καταξιωμένος χειρουργός, τον οποίο υποδύεται ο Χρήστος Λούλης, κάνει επέμβαση σ’ έναν άντρα, ο οποίος τελικά χάνειτη ζωή του... Μόνο που ο άντρας αυτός είναι ο εραστής της γυναίκας του, με αποτέλεσμα οι Αρχές να τον συλλάβουν για φόνο!

Παίζουν Χρήστος Λούλης, Κίκα Γεωργίου, Λένα Παπαληγούρα κ.ά.

ΕΡΤ1: «ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ» (Γ ΚΥΚΛΟΣ)

Φτάνουμε στα αξέχαστα 80s. Η Μαίρη επιστρέφει από το Παρίσι, αλλά η σχέση της με τον Στέλιο περνά κρίση. Όταν ανακαλύπτει πως είναι έγκυος, εκείνος αναρωτιέται... τίνος είναι το παιδί!
Παίζουν: Μελέτης Ηλίας, Κατερίνα Παπουτσάκη, Υβόννη Μαλτέζου, Τζένη Θεωνά, Εριφύλη Κιτζόγλου, Δημήτρης Καπουράνης, Δημήτρης Σέρφας κ.ά.

ΕΡΤ1: «ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ»


Ένα πρόσωπο από το παρελθόν έρχεται με άγριες διαθέσεις στο χωριό και φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων. Νέα πρόσωπα: Γιώργος Σουξές, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, Χρήστος Φωτίδης και Παύλος
Πιέρρος.

ΕΡΤ1: «ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ»


Για 10 επεισόδια... η Κατερίνα και ο Αλέξανδρος μπαίνουν σε νέες... ρομαντικές περιπέτειες. Παίζουν: Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Τσιμιτσέλης κ.ά.

ΟPEN: "Η δική μας οικογένεια"

Κωμική σειρά, σε σενάριο Αγγέλου Χασάπογλου. Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
H κωμική σειρά του καναλιού αναμένεται να κάνει πρεμιέρα με την εκκίνηση της σεζόν, με επικρατέστερη ζώνη προβολής την απογευματινή. Ένας αμετανόητος εργένης, που στις λέξεις «γάμος» και «παιδιά» παθαίνει... αμόκ, κάνει αναγκαστική προσγείωση στη
ζωή όταν καλείται να μεγαλώσει οχι ενα αλλα τα τεσσερα παιδια του αγαπημένου του φίλου, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα με τη γυναίκα του. Έτσι, από ορκισμένος εργένης γίνεται πάτερ φαμίλιας, με την... κληρονομιά του!

Παίζουν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαίτσου, Υρώ Μανέ, Ελένη Κρίτα, Χριστίνα Τσάφου, Απόστολος Γκλέτσος, Νίκος Πουρσανίδης, Ρένος Ρώτας κ.ά

OPEN: "ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ"

Ιστορική-δραματική σειρά, σε σενάριο Σταύρου Αβδούλου και Ειρήνης Ριτσώνη. Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης.
Ο πολύπειρος Μανούσος Μανουσάκης συνεχίζειτο πιο τολμηρό βήμα στην καριέρα του και -μετά την αφήγηση του χρονικού της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους- ο δεύτερος κύκλος έρχεται για να μας ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο που οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην προσφυγιά και την εξαθλίωση. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκονται η μικρασιατική εκστρατεία, η καταστροφή της Σμύρνης, η ανταλλαγή των πληθυσμών και η εισροή του μεγάλου κύματος των
προσφύγων στην Ελλάδα. Η συνέχεια του «Κόκκινου ποταμιού» θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, την
Τουρκία, τον Πόντο και, φυσικά, στη Σμύρνη, όπου θα «ζήσουμε» ξανά την
απελπιστική καταστροφή της, το 1922.

Η Ιφιγένεια προσπαθεί να βρει τον Μίλτο, μη γνωρίζοντας πως ο αγαπημένος της έχει σκοτωθεί. Φτάνει στη Θεσσαλονίκη και εκεί συναντά τον Δημοσθένη Μαντά, το γιατρό που θα προσπαθήσει να σώσειτο παιδί της και θα τη βοηθήσει στην αναζήτηση της
για τον Μίλτο στα βάθη της Τουρκίας. Παράλληλα με την περιπέτεια της
Ιφιγένειας και του Δημοσθένη και την εξέλιξη της σχέσης τους, παρακολουθούμε ιστορίες προσφύγων και πώς αλλάζει η ζωή τους από τη μία στιγμή στην άλλη εξαιτίας των διεθνών συμφερόντων. Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η
ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων.

Παίζουν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Κοζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Άννα Μάγκου, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Λάμπρος Κτέναβός, Πέρης Μιχαηλιδης, Μιχαλης Μαρκατης, Μαρία Παπαφωτίου, Ηρώ Μουκίου, Τάσος Σωτηράκης, Πέτρος Ξεκούκης, Εύα Σιμάτου, Μανταλένα Παπαδάτου, Σταμάτης Τζελέπης, Ευθύμης
Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Φωτίδης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Σακελλαρίου, Παυλίνα Ζάχρα, Παύλος Κουρτίδης, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Χαλεπλής, Μαίρη Χήναρη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιάννης Ίτσιος κ.ά.

OPEN: "ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ"

Δραματική σειρά εποχής, που βασίζεται στην τουρκική «Bir zamanlar Hukurova», σε διασκευή σεναρίου Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου Δημήτρη Αποστόλου Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσελεμέγκος και Παναγιώτης Πορτοκαλάκης.


Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων, και της Αλεξάνδρας, μιας
μοδίστρας, που γεννιέται στην Αθήνα του 1955, με τις πιο απλές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε μια αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα.

Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Έχουν δηλώσει ότι είναι αδέλφια για να μπορούν να μένουν μαζί, χωρίς να γίνονται αντικείμενο κουτσομπολιού. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις, ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσονας Δεμερτζής, ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν ο Μάρκος καταδικάζεται για δολοφονία, ο Ιάσονας την παντρεύεται αγνοώντας ότι είναι έγκυος. Βγαίνοντας από τη φυλακή, ο Μάρκος βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό, θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του και ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι μέχριτο τέλος.

Παίζουν Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος.
Συμμετέχουν Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κόππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης. Στο ρόλο του Στέφανου Παράσχου ο Σταύρος Ζαλμάς. Στο ρόλο της γιαγιάς Αθηνάς η Έφη Παπαθεοδώρου.

MEGA: "MAESTRO"

Δραματική σειρά, σε σενάριο και σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη.
Ένας δάσκαλος μουσικής ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί, στην εποχή της πανδημίας, προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος
Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα
Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

MEGA: "Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη"

Κωμική σειρά, σε σενάριο και σκηνοθεσία Μιχάλη Ρέιτπα και Θανάση Παπαθανασίου.

Έχουν κοινό όνομα, αλλά είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Γυναίκες που τους φέρνουν όλους και όλα, βόλτα: άντρες, παιδιά, δουλειά, πεθερές. Η πρώτη Μαίρη κοντοζυγώνει τα 40. Εδώ και επτά χρόνια είναι παντρεμένη με τον Γιώργο και έχουν ένα παιδάκι πέντε ετών. Μαζί της θα ζήσουμε τις προκλήσεις ενός σύγχρονου γάμου, που απαιτεί από τη γυναίκα να είναιταυτόχρονα σύντροφος, μητέρα, ευσυνείδητη επαγγελματίας αλλά και ερωμένη.

Η δεύτερη Μαίρη, που σαραντάρισε εδώ και καιρό, ζει με τον άντρα της και τα δύο παιδιά τους. Επάγγελμα οικιακά. Είναι η νύφη που «τρώγεται» με την πεθερά της και εκμυστηρεύεταιτον πόνο της στη φίλη της, Βιολέτα. Η τρίτη Μαίρη είναι τριανταπεντάρα και μόνη. Όταν η τύχη τής ρίξει δύο άντρες στα πόδια της, δεν θα ξέρει ποιον να επιλέξει. Θα την ακολουθήσουμε στη γεμάτη απρόοπτα ερωτική ζωή της.

Παίζουν: Βάσω Λασκαράκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αντιγόνη Νάκα, Σύλβια Δεληκούρα, Βάσω Γουλιελμάκη, Μαίρη Σταυρακέλλη, Πηνελόπη Πιτσούλη

MEGA: "Η Γη της Ελιάς"

Δραματική σειρά, σε σενάριο Βάνας Δημητρίου. Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου.

Η δημοφιλής τριάδα, Αντρέας Γεωργίου - Βάνα Δημητρίου - Κούλλης Νικολάου, ετοιμάζεται να δώσει τον καλύτερο εαυτό της στον δεύτερο κύκλο. Η έγκλειστη Αθηνά
θα βιώσει οδυνηρές στιγμές στη φυλακή. Όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της και χρειάζεται πραγματικά ένα θαύμα για να βγει από τη φυλακή. Ευτυχώς, στο πλευρό της βρίσκονται η Μαργαρίτα και ο Λυκούργος, που δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή
της. Η Μαρίνα με τον Μάνο θα κάνουν και θρησκευτικό γάμο, προκειμένου να μπορέσουν να υιοθετήσουν την Αγγελική που βρίσκεται σε ίδρυμα και υποφέρει πολύ. Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που θα κάνει ο Στάθης για τον ξάδελφό του, Δημοσθένη, όταν τον παρακολουθεί και ανακαλύπτει πώς βγάζει τόσα χρήματα.

Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός.
Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρουχάς, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης,
Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανικός Πιλάλης, Ιφιγένεια
Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου, Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Ήβη Νικολαΐδου, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Ραφαήλ Καριωτάκης, Αγγελική Κιντώνη, Γιώργος Ζώης, Μελίνα Κόντη, Φιλιώ Κυριάκου, Έλενα Καλλινίκου.
Guest Μαρία Φιλίππου, Χρύσα Παπά, Αστέριος Πελτέκης, Στέλλα Φυρογένη, Κούλλης Νικολάου, Βάσια Παναγοπούλου.
Φιλική συμμετοχή Αντζελα Γκερέκου.
Στο ρόλο του Λυκούργου ο Γιώργος Παρτσαλάκης.
Στο ρόλο της Μαργαρίτας η Λυδία Κονιόρδου.
Στο ρόλο της Βαγγελιώς η Ελπίδα.
Guest star: Μάρω Κοντού.

MEGA: "Milky Way"

Κοινωνική, μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων, σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου.
Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνiκα σκηνοθέτης παρουσιάζει την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη λυκείου, που ζει σε μια ορεινή πόλη, αλλά ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από το φίλο της, τον Τάσο, ένα νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη ένα δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας.

Παίζουν: Κόριννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κ.ά.
Guest stars: Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Αλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

ΜΕGA: "Μαύρο Ρόδο"

Δραματική σειρά, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, σε σενάριο Γιώργου Κρητικού. Σκηνοθεσία: Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Κεντρική ηρωίδα είναι η μοναχή αδελφή Ελισάβετ. Όταν σε μικρή ηλικία έπαθε
μηνιγγίτιδα, οι γονείς της την έταξαν στην Παναγία για να σωθεί. Το κορίτσι γιατρεύτηκε καιτο χρέος στην Παναγία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, επέβαλε να αφιερωθεί σε αυτήν, ακολουθώντας τη ζωή της καλόγριας και καταφεύγοντας σε
μοναστήρι. Επιστρέφει λόγω ενός σεισμού στο χωριό της, κι εκεί ο έρωτας παραμονεύει...

Παίζουν: Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Θεοφάνιά Παπαθωμά, Γιάννης Κουκουράκης, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Ελένη Καρακάση, Ανδρέας Ζήκουλης κ.ά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved