Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο gossip-tv: «Μελέτησα πολύ τον ρόλο της Κυβέλης αλλά δεν την μιμήθηκα»
Media

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο gossip-tv: «Μελέτησα πολύ τον ρόλο της Κυβέλης αλλά δεν την μιμήθηκα»

Με λόγο καθηλωτικό, βλέμμα διαπεραστικό και με μια ηρεμία ψυχής που την φωτίζει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, είναι εκείνη που χρόνια τώρα «γεννά» και «δημιουργεί» ηρωίδες που καταρρίπτουν κάθε είδος επαναλαμβανόμενης μανιέρας.

Η Τέχνη για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είναι… επικοινωνία, είναι έκφραση, είναι ανάγκη για δημιουργία και όταν αυτή τη μοιράζεται τότε ευτυχείς όλοι εμείς.

Την περασμένη σεζόν απολαύσαμε την ηθοποιό μέσα από την πολύπαθη «Διαμάντω» στη σειρά της ΕΡΤ «Αγάπη Παράνομη», ενώ φέτος θα τη «ζήσουμε» στο ρόλο της «Κυβέλης» στη νέα παραγωγή της ΕΡΤ με τίτλο «Φλόγα και Άνεμος».


Το βράδυ της Τρίτης (6-09) η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη βρέθηκε στην παρουσίαση προγράμματος της ΕΡΤ και με χαρά δέχτηκε να μιλήσει στο gossip-tv για τον νέο της ρόλο.

Με μια ευγένεια που δύσκολα συναντάς και με χαμόγελο που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό, περιέγραψε την δική της «Κυβέλη» και μας έβαλε στο κλίμα της σειράς που αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

«Πρόκειται για μια σειρά με ποιότητα. Αποτελείται από 12 επεισόδια και βασίζεται στο βιβλίο του του Στέφανου Δάνδολου και σε σκηνοθεσία της εξαιρετικής Ρέινας Εσκενάζυ. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι μαζί της. Είχαμε κάνει μαζί πριν από κάποια χρόνια την «Τελευταία Παράσταση» που κι εκείνη αφορούσε στη ζωή μιας μεγάλης ηθοποιού της Έλλης Λαμπέτη.

Ο ρόλος της Κυβέλης
Υποδύομαι μια παλαιότερη ηθοποιό, τη σπουδαία Κυβέλη Αδριανού και η σειρά πραγματεύεται τη σχέση ανάμεσα στον Γεώργιο Παπανδρέου, τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την Κυβέλη Αδριανού

Παρακολουθούμε τα πρόσωπα αυτά καταρχάς στις μέρες του θανάτου του Γεωργίου Παπανδρέου, το 1968 μέσα στη Δικτατορία και από εκείνη την εποχή που είναι και οι δυο 80 χρονών, είναι συνομήλικοι… αρχίζει ένα flashback όπου τους παρακολουθούμε από τη γέννησή τους. Ξεχωριστές ζωές και των δυο, τα πρώτα νεανικά τους χρόνια, ο Γεώργιος στο χώρο της πολιτικής, η Κυβέλη στο χώρο του θεάτρου μέχρι που συναντιούνται.

Μάλιστα στα νεανικά τους χρόνια έχουμε δυο άλλους ηθοποιούς, τη Μαρία Παπαφωτίου και τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη που τους υποδύονται σε αυτή την ηλικία. Μετά εμείς με τον Άρη Λεμπεσόπουλο, μπαίνουμε στη σειρά, όταν ξεκινά η ιστορία της γνωριμίας τους που γίνεται στη Χίο όταν εκείνος είναι γενικός διοικητής εκεί, το 1920 και η Κυβέλη πηγαίνει στα πλαίσια μιας μεγάλης περιοδείας που έκανε εκείνη την εποχή, όντας Βενιζελικοί και οι δυο και για να στηρίξουν και το κόμμα του Βενιζέλου και γενικά τους τόπους που είχαν μεγάλη σημασία για τον Ελληνισμό.

Αυτό που ζουν είναι ένας μεγάλος κεραυνοβόλος έρωτας που κρατάει μια ολόκληρη ζωή. Υπάρχουν πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα… τους βλέπουμε σε όλες τις ταραγμένες δεκαετίες περνώντας μέσα από τον Εθνικό διχασμό, τον δεύτερο Παγκόσμιο, την κατοχή… Πολλά ιστορικά γεγονότα στο φόντο. Κεντράρουμε βέβαια στη σχέση των δυο αλλά υπάρχει από πίσω και όλη η μεγάλη Ιστορία της χώρας»

Κάθε φορά που συναντιέμαι με έναν νέο χαρακτήρα, όπως και όλοι οι ηθοποιοί, τον γεμίζω με τον δικό μου ψυχισμό, εμπειρίες, βιώματα…

Πάντα όμως υπηρετώντας τις καταστάσεις που βιώνει ο χαρακτήρας και όταν τον αποχωριζόμαστε είναι σαν να χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου».

Η ιστορία

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας. Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη. Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι, υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 17-09

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved