Ποιος Παπαδόπουλος: Αυτοί είναι οι χαρακτήρες της σειράς
Media

Ποιος Παπαδόπουλος: Αυτοί είναι οι χαρακτήρες της σειράς

Αυτές οι λίγες λέξεις αντικατοπτρίζουν την ουσία της ιστορίας των Παπαδόπουλων, πλούσιων και φτωχών, που σύντομα θα αρχίσουν να ξετυλίγουν τις περιπέτειές τους στις οθόνες μας.

Πριν μάθουμε τα βάσανά τους, ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Αριστοτέλης (Αρίστος) Παπαδόπουλος του Αλέξανδρου (Κρατερός Κατσούλης)

Ο κλασικός «αυτοδημιούργητος» επιχειρηματίας, που κληρονόμησε μια αμφιβόλου προελεύσεως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων από τον τοκογλύφο πατέρα του και το μαυραγορίτη παππού του. Φυσικά, ο ίδιος δε θα το παραδεχθεί ποτέ αυτό, αντίθετα έχει πείσει τον εαυτό του ότι το όνομά του είναι σχεδόν αριστοκρατικό κι έχει κοτσάρει το οικογενειακό οικόσημο στο σαλόνι. Ως εκ τούτου, του αρέσει να επιδεικνύει τον πλούτο του και να νιώθει ότι έχει πάντα το πάνω χέρι. Χαρισματικός στη δουλειά, βλέπει μπροστά και είναι τρομερά επίμονος. Η Μελίνα ήταν για αυτόν η ιδανική σύντροφος -ήπιων τόνων κι από αριστοκρατικό τζάκι. Κάποια στιγμή ένιωσε ότι έχει ακριβώς όσα επιθυμούσε: μια τέλεια επιχείρηση και μια τέλεια οικογένεια, όμως η αποκάλυψη ότι ο βιολογικός του γιος... είναι άλλος, έφερε στη ζωή του τούς άλλους Παπαδόπουλους και τα πάντα άλλαξαν!

Μελίνα Παπαδοπούλου Μυρτιώτη (Μαριάννα Τουμασάτου)

Ο πατέρας της ήταν διπλωμάτης και η ίδια σε μικρή ακόμη ηλικία είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. Όμως δεν είχε ποτέ της μια σταθερή βάση, κάτι που της χάρισε ο Αρίστος. Η επιμονή του την κέρδισε, του είπε το «ναι» και πάντα υποχωρούσε στις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες του. Η ίδια, παρά τη στυλιζαρισμένη εμφάνισή της, παραμένει μια παραδοσιακή μάνα που λατρεύει τον προφανώς κακομαθημένο μοναχογιό της. Δεν αντέχει τις εντάσεις, γυμνάζεται κι ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, στον οποίο όμως αδυνατεί να μυήσει το σύζυγό της. Όταν αναγκάζεται να συμβιώσει με τους άλλους Παπαδόπουλους, αρχίζει να νιώθει ότι το «χρυσό κλουβί» στο οποίο ζει δεν της είναι αρκετό, καθώς έχει ένα σωρό ταλέντα που δεν αξιοποίησε ποτέ της. Γι’ αυτό και θαυμάζει κρυφά την Περιστέρα, επειδή νιώθει ότι είναι πολύ πιο δυναμική και ανεξάρτητη από την ίδια.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος του Αριστοτέλη (Νίκος Seymour Σταθόπουλος)

Ο... λάθος γιος του Αριστοτέλη και της Μελίνας και βιολογικό παιδί του Γιάννη και της Περιστέρας είναι κοινωνικός, γοητευτικός, έξυπνος αλλά και τρομερά τεμπέλης. Αντί να σχεδιάζει το μέλλον του προτιμά να ζει τη μεγάλη ζωή που του προσφέρουν οι γονείς του. Όταν του χαλάνε χατίρι, επαναστατεί κι απειλεί να φύγει από το σπίτι, αντιμιλά διαρκώς και φέρνει τον Αρίστο στα όριά του. Κανένα κορίτσι δεν του αντιστέκεται κι ο ίδιος το παίζει σκληρός, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ ευαίσθητος.

Γιάννης Παπαδόπουλος του Αθανάσιου (Γιάννης Δρακόπουλος)

Ένα μεγάλο παιδί με ατέλειωτη όρεξη για ζωή και πλάκες. Καλόκαρδος, μικροαπατεώνας και μαστροχαλαστής,, δεν έχει ίχνος κακίας επάνω του. Δεν υπήρξε καλός μαθητής, δε θέλησε να δεσμευτεί ποτέ σε καμιά δουλειά και πάντα πίστευε ι ότι «θα πιάσει την καλή», πράγμα | που δεν έγινε ποτέ. Βέβαια, παραμένει γεμάτος ιδέες, οι οποίες όμως | την τελευταία στιγμή στραβώνουν. I Την Περιστέρα την ερωτεύτηκε με ' την πρώτη ματιά πριν από 25 χρόνια και μαζί έκαναν όνειρα για να βγουν από τη μιζέρια. Χρεωμένοι μέχρι το λαιμό, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στο σπίτι του πατέρα του Γιάννη στο Μενίδι, μέχρι που ήρθαν στη ζωή τους οι έτεροι Παπαδόπουλοι. Παρά τους καβγάδες τους και τις δυσκολίες, οι δυο τους συνεχίζουν να αγαπιούνται τρελά!

Περιστέρα Παπαδοπούλου Αραμπατζή (Ελένη Ουζουνίδου)

Λαϊκή γυναίκα με ήθος, αρχές και μυαλό ξυράφι. Ποτέ της δε φοβήθηκε τη δουλειά κι από μικρή βοηθούσε τον πατέρα της στη λαϊκή. Εκεί συνέχισε να δουλεύει ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αφού θέλει να έχει τον έλεγχο του σπιτιού και... των πάντων. Είναι τρομακτική όταν θυμώνει, αλλά, κατά τα άλλα, μπορεί να γίνει χαλί να την πατήσεις. Ντρέπεται που η οικογένειά της εξαρτάται από την τσέπη του πεθερού της και πλέον φτιάχνει σαπούνια και καλλυντικά από βότανα που έχει φυτέψει στην αυλή της για να βγάζει έστω και κάποια λίγα χρήματα.

Αθανάσιος (Θάνος) Παπαδόπουλος του Ιωάννη (Δημήτρης Δάρας)

Ο... λάθος γιος του Γιάννη και της Περιστέρας και βιολογικό παιδί του Αριστοτέλη και της Μελίνας είναι εσωστρεφής, ευφυής, ντροπαλός και μοναχικός. Έχει ταλέντο με τους υπολογιστές και θέλει να σπουδάσει πληροφορική. Παρόλο που η οικογένειά του δεν έχει τη δυνατότητα να τον στείλει φροντιστήριο, αυτός αριστεύει. Είναι ολιγαρκής κι έχει μια δική του φιλοσοφία για το πώς πρέπει να είναι η ζωή και η κοινωνία. Δεν έχει φίλους, ντρέπεται τα κορίτσια, λατρεύει τους γονείς και τον παππού του, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο ώριμος από αυτούς.

Αθανάσιος (Θανάσης) Παπαδόπουλος του Ιωάννη (Βασίλης Κολοβός)

Ο πατέρας του Γιάννη είναι επίσης καλοπερασάκιας, χιουμορίστας και με... μάτι που παίζει. Παλιό «φρικιό», αντιστάθηκε στη χούντα, έριξε κι έφαγε ξύλο και πλέον είναι κατά του κράτους, της κυβέρνησης, των τραπεζών και, γενικώς, οποιοσδήποτε εξουσίας. Του άρεσε όταν είχε τη βολή του, αλλά δεν είπε όχι στο γιο του όταν του ζήτησε να έρθουν με την οικογένειά του να μείνουν στο σπίτι του. Πλέον τους θρέφει όλους με τη συνταξούλα των 800 ευρώ κι ενδόμυχα χαίρεται που τους έχει παρέα.

Παρασκευή (Βιβή) Τσαρέκα του Παναγιώτη (Μαριλού Κατσαφάδου)

Καμαριέρα στη βίλα του Αρίστου, είναι έξυπνη αλλά δε σπούδασε ποτέ και κατέληξε να δουλεύει ως υπηρέτρια. Το τουπέ της το απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια πλάι στους Παπαδόπουλους, όμως τουλάχιστον ξέρει πότε πρέπει να κάνει πίσω. Φροντίζει να κρατά τις ισορροπίες, αν και αγαπά τη Μελίνα και τον Αλέξανδρο και αντιπαθεί τον Αρίστο. Έχει φωτογραφική μνήμη και μαθηματικό μυαλό, ξέρει πάντα περισσότερα από όσα λέει.

Παύλος Χρηστίδη (Σπύρος Σπαντίδας)

Νεόπλουτος φίλος του Αρίστου, με λαϊκή καταγωγή την οποία προσπαθεί να κρύψει. Διατηρεί Delicatessen στην περιοχή κι επιδίδεται σε ανταγωνισμό... νεοπλουτισμού με τον κολλητό του. Προσπαθεί να στηρίξει την καριέρα της γυναίκας του, της Λίλας, στο τραγούδι, αλλά το έργο του είναι πολύ δύσκολο. Έχει αδυναμία στην κόρη τους, την Εριέττα, και μάταια προσπαθεί να της το παίξει αυστηρός.

Ευαγγελία (Αίλα) Πριοβόλου-Χρηστίδα (Μαριέλλα Σαββίδου)

Η σύζυγος του Παύλου, κατάγεται από μεγαλοαστική οικογένεια και μεγάλωσε με γαλλικά και πιάνο. Πάντα ονειρευόταν να γίνει κλασική τραγουδίστρια, όμως δεν είχε ποτέ το ανάλογο ταλέντο. Για την ακρίβεια, η φωνή της σπάει ποτήρια και ραγίζει τζάμια! Παρ’ όλα αυτά, ο άνδρας της ισχυρίζεται πως την απολαμβάνει για να μην την κακοκαρδίσει. Με την κόρη της, την Εριέττα, είναι τελείως αντίθετες στο χαρακτήρα, γι’ αυτό και δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά. Αντίθετα, τα πηγαίνει καλά με τη Μελίνα, η οποία επίσης υποκρίνεται ότι πιστεύει στο ταλέντο της για να μην την πληγώσει.

Εριέττα Χρηστίδη (Ειρήνη Τσέλλου)

Η κόρη του Παύλου και της Λίλας είναι συμμαθήτρια του Αλέξανδρου και του έχει τραβήξει την προσοχή. Έξυπνη, με έντονη προσωπικότητα, αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα και δε διστάζει να κοντραριστεί με όποιον της το παίζει έξυπνος. Κάπως έτσι ξεκινά και η κόντρα της με το Θάνο, ο οποίος όμως διαφέρει από τα άλλα αγόρια της ηλικίας του.

Πηγή: 7μερες tv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved