ΣτΟργή: Από τα σκοτάδια της ψυχής στο φως της ζωής
Media

ΣτΟργή: Από τα σκοτάδια της ψυχής στο φως της ζωής

ΣτΟργή: Η Μαρία Ναυπλιώτου πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ.

Πραγματεύεται την κακοποίηση, το τραύμα που κρύβεται στην παιδική ηλικία και πολλές φορές ορίζει την ενηλικίωση και την ικανότητά μας να αγαπήσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους.

Στη χώρα μας μέχρι πρότινος δεν ήταν τόσο σύνηθες να καταφεύγεις για τα προβλήματα που βασανίζουν την ύπαρξή σου στην ψυχολογική βοήθεια – σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού. Καθώς όμως οι προκαταλήψεις διαλύονται με τη βοήθεια της επιστήμης και αποδεικνύεται πως ο παρήγορος ώμος της κολλητής μας φίλης (ή φίλου) δεν αρκεί, ο καναπές του ψυχολόγου ή του ψυχίατρου αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική λύση.

Στη σειρά του ΣΚΑΪ «στΟργή» τον ρόλο αυτόν, της επιστημονικής διερεύνησης των ψυχικών τραυμάτων, αναλαμβάνει η εξαιρετική ψυχίατρος Μαργαρίτα Καλογεροπούλου, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με δύσκολες περιπτώσεις.

Η γιατρός

Μαργαρίτα Καλογεροπούλου (Μαρία Ναυπλιώτου)

Ψυχίατρος - ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας - ερευνήτρια και πηγή έμπνευσης για τους συνεργάτες της, έχει αφιερώσει τη ζωή της στην κατανόηση και στην επίλυση του βαθύτερου και ίσως διαχρονικότερου κοινωνικού προβλήματος, της βίας.

Διδάσκει τους ασθενείς της πώς να διαχειριστούν τα τραύματα του παρελθόντος, ώστε να σπάσουν την αλυσίδα της βίας. Ωστόσο και η Μαργαρίτα έρχεται αντιμέτωπη με ένα προσωπικό της τραύμα, το οποίο πρέπει να διαχειριστεί με ψυχραιμία.

Ομάδα ψυχοθεραπευτικού κέντρου

Δαμιανός Γαλήνης (Κωνσταντίνος Λάγκος)

Παιδοψυχίατρος. Αν και λατρεύει τα παιδιά, με τη γυναίκα του τη Νανά παντρεύτηκαν με τον όρο να μην κάνουν παιδιά. Τότε ακόμα είχε ως προτεραιότητα την καριέρα του. Τώρα αναρωτιέται αν πρέπει να λήξει αυτή η σύμβαση ή να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους της.

Βίκυ Βρανά (Βίκυ Παπαδοπούλου)

Έξυπνη, όμορφη, σοβαρή ψυχολόγος, που μόλις χώρισε και μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της. Είναι έμπιστη συνεργάτιδα της Γιατρού, συνεργάτιδα και φίλη του Δαμιανού.

Πηγή Τρουφάκου (Γιολάντα Μπαλαούρα)

Η γραμματέας και η ψυχή του θεραπευτικού κέντρου. Είναι χήρα και πάντα ερωτευμένη με τον μακαρίτη τον Παύλο, κι ας μιλά σπάνια γι' αυτόν. Δεν έχει παιδιά, αλλά έχει τον Μπίλη, που δουλεύει κοντά της, και τον προσέχει σαν να ήταν γιος της.

Μπίλης Χατζής (Βασίλης Μηλιώνης)

Φοιτητής πληροφορικής και το office boy του θεραπευτικού κέντρου. Είναι η μεγάλη αδυναμία της Πηγής, την οποία αγαπά σαν μητέρα. Είναι ατημέλητος, αστείος, ξέρει τα πάντα για τους υπολογιστές, αλλά ελάχιστα πράγματα για τον κόσμο. Το ενδιαφέρον του για τη Μυρτώ θα τον αναγκάσει να βγει από την ψηφιακή πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει την πραγματική ζωή.

Μυρτώ Μαρτίνη (Μέγκι Σούλη)

Έχει αναλάβει το κέτερινγκ του θεραπευτικού κέντρου, παράλληλα με τις σπουδές της. Παρά το συνεσταλμένο ύφος της, η Μυρτώ είναι ένας περιπετειώδης χαρακτήρας. Σε αντίθεση με τον Μπίλη, η Μυρτώ δηλώνει συλλέκτρια εμπειριών, στις οποίες σύντομα θα μυήσει και εκείνον.

Απόστολος Καλογερόπουλος (Νίκος Καραθάνος)

Ο σύζυγος της Γιατρού είναι επίσης γιατρός. Σοβαρός, εγκρατής, συγκεντρωμένος, συγκροτημένος, καθηγητής Καρδιολογίας. Έχει τον έλεγχο της ζωής του και των συναισθημάτων του, ώσπου έρχεται αντιμέτωπος με τη θνητή του υπόσταση και αλλάζει οριστικά.

Nανά (Λένα Δροσάκη)

Σύζυγος του Δαμιανού. Μια ανεξάρτητη γυναίκα καριέρας και πολύ καλή γιατρός. Η επιλογή ζωής που κάνει βάζει σε δίλημμα τον άντρα της.

Οι ασθενείς

Σάκης Ζήκος ή «Μόρτης» (Αλέκος Συσσοβίτης)

Μεγάλωσε στον δρόμο, όπου κέρδισε το παρατσούκλι «Μόρτης». Είναι άνθρωπος της νύχτας. Δεν έχει φοβηθεί ποτέ κανέναν, ώσπου παθαίνει την πρώτη κρίση πανικού και τρέχει στο νοσοκομείο, φοβούμενος ότι πάσχει από την καρδιά του. Τέσσερα χρόνια και άπειρες εξετάσεις μετά, αποφασίζει να επισκεφτεί τη Γιατρό, που τον βοηθά να αναγνωρίσει τον κρυμμένο φόβο του και να αντιμετωπίσει τις κρίσεις του.

Γιάννης & Ειρήνη Μάκρη (Ιωάννης Παπαζήσης & Βασιλική Τρουφάκου)

Δείχνουν ιδανικό ζευγάρι, όμως τα σημάδια πίσω από τα μεγάλα μαύρα γυαλιά της συζύγου υποδηλώνουν άλλα... Η Ειρήνη αναγκάζει τον Γιάννη να επισκεφτούν τη Γιατρό, ώστε να διαχειριστούν εκείνος τον θυμό του και εκείνη την παθητικότητά της και να σπάσουν την αλυσίδα της βίας.

Μάρω Μανωλάκου (Ευδοκία Ρουμελιώτη)

Θεοφοβούμενη και ψάλτρια, αποπειράται να αυτοκτονήσει... Τα τραύματα των παιδικών της χρόνων, ο γάμος της με έναν βίαιο άντρα, ο χαμός της μεγάλης της κόρης και μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση τη φέρνουν στη Γιατρό.

Άννα Μανωλάκου (Μαρίλια Μητρούση)

Η μεγαλύτερη κόρη της Μάρως, την οποία όλοι θεωρούν νεκρή, φέρνει στη Γιατρό τραγικά νέα και συμπληρώνει τα κενά στην ιστορία της μητέρας της.

Αλίκη Ορφανού (Αναστασία Παντούση)

Τελειόφοιτη της Νομικής, βαθύπλουτη, ζει μόνη σε μια πελώρια ερειπωμένη έπαυλη. Πηγαίνει στη Γιατρό για να αγαπηθεί. Απαιτεί αποδοχή, κατανόηση και αγάπη, όταν η ίδια αυτοτραυματίζεται, φέρεται αλλοπρόσαλλα και επιθετικά και παραμελεί τον εαυτό της.

Kαίτη Λαμπροπούλου (Νεφέλη Κουρή)

Μια φαινομενικά ήρεμη και γλυκιά μητέρα περπατά με τον άντρα της και το παιδί της στον δρόμο. Ξαφνικά η γυναίκα ορμάει σε έναν άγνωστο, τον οποίο τραυματίζει σοβαρά και ίσως να σκότωνε αν δεν την εμπόδιζαν. Ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει αυτόν τον άντρα και ο σύζυγός της την. παροτρύνει να επισκεφτεί τη Γιατρό, για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί τον αναίτιο θυμό της. Η Γιατρός τής εκμαιεύει την αλήθεια και τη βοηθά να μιλήσει στον άντρα της για το παρελθόν της.

Αγνή Γασπαράτου & Χρηστός Μηλιόπουλος (Σοφία Πριόβολου & Γιωργής Τσουρής)

Εκείνη είναι όμορφη, ευκατάστατη, καλλιεργημένη και... τέλεια. Εκείνος είναι υπάλληλος, γιος εργάτη και τρελά ερωτευμένος μαζί της. Τον παντρεύεται επειδή νιώθει την αγάπη και τον θαυμασμό του. Πέντε χρόνια αργότερα οι ρόλοι αντιστρέφονται και ο Χρήστος αναγκάζει την Αγνή να επισκεφτούν τη Γιατρό, ώστε να βοηθήσει αυτόν να χωρίσει και τη γυναίκα του να το δεχτεί...

Δώρα Γεωργίου (Δέσποινα Γιαννοπούλου)

Κλείνει ραντεβού με τη Γιατρό προκειμένου να διαχειριστεί τον επικείμενο θάνατο της αγαπημένης της μητέρας. Τελικά, πριν πάει στο ραντεβού της, περνά από το νοσοκομείο, όπου η ετοιμοθάνατη μητέρα της της εξομολογείται ότι είναι υιοθετημένη και όλος ο κόσμος της Δώρας καταρρέει. Η Γιατρός θα τη βοηθήσει να δεχτεί τις ανατροπές και να προχωρήσει στη ζωή της.

Πηγή:Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved