Η Γη της Ελιάς:Ο Λυκούργος μάρτυρας δολοφονίας, Ισμήνη & Κωσταντίνος χωρίζουν και η Ευτυχία ομολογεί
Media

Η Γη της Ελιάς:Ο Λυκούργος μάρτυρας δολοφονίας, Ισμήνη & Κωσταντίνος χωρίζουν και η Ευτυχία ομολογεί

Η Γη της Ελιάς: Η δραματική σειρά του MEGA επιστρέφει, από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, με τον δεύτερο, συναρπαστικό, κύκλο επεισοδίων.

Ο Λυκούργος γίνεται μάρτυρας δολοφονίας, ενώ ο δρόμος για την προφυλάκισή της Αθηνάς ανοίγει και γνωρίζει την αγριότητα της φυλακής. Παράλληλα, η Ισμήνη και ο Κωνσταντίνος χωρίζουν λίγο πριν από τον γάμο.

Όλα όσα θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Μετά τη σύλληψη της Αθηνάς, την ημέρα του γάμου του Φίλιππου και της Βασιλικής, ο Λυκούργος επιστρέφει στο σπίτι του προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις, όμως, δεν έχουν σταματήσει. Μπροστά στα μάτια του συμβαίνει ένα συγκλονιστικό γεγονός, που τον μπλέκει σε μία πολύ επικίνδυνη ιστορία. Βλέπει μία γυναίκα να δολοφονείται. Παράλληλα, ο αστυνόμος Κουράκος πιέζει την Αθηνά να ομολογήσει για τη δολοφονία του Δημήτρη. Εκείνη είναι απελπισμένη, καθώς συνειδητοποιεί πως όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της. 0 δρόμος για την προφυλάκισή της έχει ανοίξει και η Αθηνά σύντομα γνωρίζει την αγριότητα της φυλακής. Κι ενώ η Μαρία μαθαίνει από τις ειδήσεις τι ακριβώς έχει συμβεί και αμέσως κατεβαίνει στη Μάνη για να βρεθεί κοντά στην κόρη της, η Ιουλία θυμώνει με τον Γιώργη για την ωμή σύλληψη της Αθηνάς και το ζευγάρι έχει έναν πολύ έντονο καβγά. Τρεις . μήνες μετά, η ζωή φέρνει ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα γεγονότα στους ήρωες. Συγκεκριμένα, ο Μάνος και η Μαρίνα παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο με απώτερο στόχο την αναδοχή της μικρής Αγγελικής. Η Αθηνά εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένη και περιμένει τη δίκη της, ενώ μία επίσκεψη που δέχεται στη φυλακή την ξαφνιάζει. Επιπλέον, ο Λυκούργος ανακαλύπτει κάτι που ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας στην οποία άθελά του έχει μπλέξει, ενώ η Αρετή και ο Θανάσης αρχίζουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον με ερωτική διάθεση.


Ο Λυκούργος κρατάει στα χέρια του ένα βίντεο, το οποίο δίνει στον αστυνόμο Κουράκο, ενώ την ίδια ώρα π Μαργαρίτα εντοπίζει ένα πτώμα στο βουνό και ειδοποιεί αμέσως τις Αρχές. Σύντομα, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για τον Ανέστη. Ο Πότης διαρρέει τα νέα στο χωριό, η Ευτυχία τρομοκρατείται και η Άννα προσπαθεί με κάθε τρόπο να την ηρεμήσει. Παράλληλα, ο Δημοσθένης πείθει τον Στάθη να κατέβει μαζί του στον συνδυασμό ως δημοτικός σύμβουλος. Εκείνος, όμως, δηλώνει στην Εύα πως είναι διατακτικός με αυτό το βήμα. Την ίδια πρόταση κάνει και ο Ισίδωρος στη Χάιδω, η οποία δεν αργεί να πει το «ναι». Από την άλλη, ο Μάνος και η Μαρίνα ενημερώνουν την Αντιγόνη πως η μικρή Αγγελική πρόκειται να μείνει μαζί τους στη Μάνη κι εκείνη μένει άναυδη. 0 Χρήστος, τώρα, συμβουλεύει τον Αλέξη να ασχοληθεί με την εστίαση, αλλά εκείνος έχει το μυαλό του στη Μυρτάλη. Αποφασίζει, λοιπόν, να την επισκεφθεί και να της μιλήσει με ειλικρίνεια για την ψυχολογική του κατάσταση και, για πρώτη φορά, η Μυρτάλη δείχνει κατανόηση. Επιπλέον, η Ισμήνη παραλαμβάνει το νυφικό της και όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την ημέρα του γάμου της. Αργότερα, η Αθηνά περνάει δύσκολες ώρες στη φυλακή και για πρώτη φορά γνωρίζει τη Βαγγελιώ, τη συγκρατούμενή της, ενώ ο Λυκούργος προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία για τη δίκη της.


Η Άννα πασχίζει να καλύψει την ταραχή της Ευτυχίας, αλλά εκείνη ανήμπορη να κρατήσει το μυστικό τους ομολογεί όλη την αλήθεια στον πρώην σύντροφό της, τον Αποστόλη. Την ίδια ώρα, ο αστυνόμος Κουράκος ερευνά σε βάθος την υπόθεση και ανακαλύπτει μέσα από κάμερες του δρόμου πως ο Ανέστης είχε περάσει από το σπίτι της Ευτυχίας τις ημέρες που ήταν εξαφανισμένος. Στο μεταξύ, η μικρή Αγγελική φτάνει στη Μάνη και περνάει ξέγνοιαστα στο νέο της σπίτι, με τη Μαρίνα να δείχνει να δένεται όλο και πιο πολύ μαζί της. Παράλληλα, η Ηρώ, π αδελφή του Δημήτρη, αναζητά συμμάχους για την επικείμενη δίκη, αλλά τόσο π Άννα όσο και η Αντιγόνη τής γυρίζουν την πλάτη. Εν τω μεταξύ, π Αρετή βάζει μπροστά ένα ακόμα σχέδιο εξευτελισμού της Εύας, με τη βοήθεια της Ασπασίας, ενώ ο Θανάσης την πιέζει να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Μια απροσεξία της Μαργαρίτας στον ελαιώνα των Βρεττάκων αναγκάζει τον. Μάνο να πάρει την απόφαση να την απολύσει. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η Μαρία και ο Λυκούργος ανησυχούν για τη δίκη της Αθηνάς και προσπαθούν να μαζέψουν όπλα για τη φαρέτρα τους, ενώ π Ισμήνη μαθαίνει ότι ο Κωνσταντίνος βοηθάει οικονομικά τη μητέρα της, και γίνεται έξαλλη. Λίγο μετά, η Αντιγόνη συναντάει για πρώτη φορά από κοντά τη μικρή Αγγελική, αλλά η υποδοχή δεν είναι αυτή που περίμενε.


Ένα πτώμα εντοπίζεται στην παραλία και ο Λυκούργος πηγαίνει στο νεκροτομείο για να δει αν πρόκειται για την κοπέλα που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του. Ταυτόχρονα, η Ασπασία και η Αρετή γεμίζουν τις γειτονιές της Μάνης με αφίσες της Εύας που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα και η Ισμήνη χωρίζει, λίγο πριν από τον γάμο, τον Κωνσταντίνο. Μάλιστα, του στέλνει πίσω το νυφικό της. Από την άλλη, ο Άρης παίζει όλα του τα χαρτιά με την Ευτυχία, αλλά εκείνη τον απορρίπτει λέγοντάς του ότι δεν είναι έτοιμη για να μπει σε ερωτική σχέση. Την επόμενη μέρα, ο Ισίδωρος, ο Μάνος και η Ιουλία καλούνται ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη της Αθηνάς, αλλά παίρνουν την απόφαση να κρατήσουν ουδέτερη στάση.


Ο Λυκούργος δίνει στον Κουράκο μια εξήγηση για το δακτυλίδι με το οικόσημο των Βρεττάκων, που φαίνεται να φοράει ο δολοφόνος της άτυχης κοπέλας στο βίντεο. Παράλληλα, οι μέρες της Αθηνάς στη φυλακή περνούν δύσκολα και την κάνουν να καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος για να μην κινδυνεύει εκεί μέσα είναι να κάνει συμμαχίες. Από την άλλη, η Μαρία κάνει τις δικές της κινήσεις για να βοηθήσει την κόρη της. Πληροφορεί τον Λυκούργο για την άσχημη συμπεριφορά που είχε ο Ιπποκράτης Βρεττάκος απέναντι στην Αθηνά και του λέει να το χρησιμοποιήσει στη δίκη. Την ίδια στιγμή, προειδοποιεί τον Ισίδωρο και τη Μυρτάλη ότι στο δικαστήριο θα ακουστούν πράγματα που πρόκειται να σπιλώσουν τη μνήμη του Ιπποκράτη, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις τους. Παράλληλα, η Βασιλική ξεκινά και τα μαθήματα στη σχολή της. Λίγο μετά, όμως, η ίδια και ο Φίλιππος πέφτουν θύματα απαγωγής και μπλέκουν σε μια ιστορία που πρόκειται να βάλει τη ζωή τους σε κίνδυνο...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved