Μαύρο Ρόδο: Κατασκευάζουν εξαρχής μοναστήρι
Media

Μαύρο Ρόδο: Κατασκευάζουν εξαρχής μοναστήρι

Μαύρο Ρόδο: Η πολυαναμενόμενη σειρά του Mega έρχεται στο φθινόπωρο στις οθόνες μας.

Για τις ανάγκες της, προκειμένου να αποδοθεί με τον μεγαλύτερο ρεαλισμό η ατμόσφαιρα του χώρου όπου εξελίσσεται μεγάλο μέρος δράσης, όπως αναφέρει το tv24 χρειάστηκε να κατασκευαστεί εξαρχής ένα μοναστήρι.

Ο έμπειρος και βραβευμένος σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς έχει αναλάβει τον σχεδίασμά και την κατασκευή του μοναστηριού, δημιουργώντας για μια ακόμα φορά ένα σκηνικό με «ψυχή», το οποίο συγκαταλέγεται και αυτό στους «πρωταγωνιστές» της σειράς.

Σύμφωνα με το σενάριο, στο μοναστήρι διαμένει η δόκιμη μοναχή Ελισάβετ, κεντρικό πρόσωπο σε μια ιστορία σφοδρού και ασύμβατου έρωτα, την οποία υποδύεται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Τον ρόλο της Ηγουμένης ερμηνεύει η Κατερίνα Διδασκάλου. Το «Μαύρο ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη.

Η «μοίρα» φέρνει τον έρωτα

Η 22χρονη Ελισάβετ ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι κάπου στην επαρχία. Η ζωή της όλη περιστρέφεται γύρω από το Θεό, στον οποίο έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά. Δόκιμη μοναχή πλέον και η ίδια, περιμένει την πολυπόθητη στιγμή που θα λάβει το καλογερικό σχήμα.

Βρίσκεται μια ανάσα πριν πετύχει το σκοπό της, όταν την ώρα της πιο μεγάλης της δοκιμασίας, η μοίρα της δείχνει ότι έχει άλλα σχέδια... Ένας μεγάλος σεισμός στην περιοχή πλήττει σοβαρά το μοναστήρι της, το οποίο εκκενώνεται άμεσα. Οι σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το καθιστούν προσωρινά μη κατοικήσιμο κι έτσι οι καλόγριες αναγκάζονται να αναζητήσουν προσωρινή στέγη αλλού.

Έτσι η Ελισάβετ αναγκάζεται να επιστρέφει για ένα μικρό διάστημα στο πατρικό της, χωρίς να φαντάζεται ότι εκεί την περιμένει το παρελθόν, το οποίο θα εισβάλει σαν χείμαρρος ξανά στη ζωή της και θα την παρασύρει σε σκοτεινά μονοπάτια... Εκεί, στο σπίτι της οικογένειάς της, θα γνωρίσει τον Πέτρο. Φίλος της ετεροθαλούς αδερφής της, είναι φοιτητής και... περιζήτητος σε όλα τα κορίτσια. Επιπόλαιος και ορμητικός, έχει ένα βλέμμα που μαγνητίζει. Το βλέμμα αυτό αιχμαλωτίζει και την Ελισάβετ, που όσο κι αν προσπαθεί να το αρνηθεί, νιώθει τη γυναικεία της φύση να ξυπνάει. Ένας απαγορευμένος έρωτας ανθίζει- ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της και να την κάνει να πάρει την πιο μεγάλη απόφαση. Έχει έρθει η ώρα να σκεφτεί τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει και, κυρίως, ποια είναι.

Ένα σπουδαίο καστ

Στη σειρά πρωταγωνιστεί μια πλειάδα πολύ γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών. Το ρόλο των δύο νέων, της μοναχής και του φοιτητή που ερωτεύονται με πάθος, υποδύονται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης αντίστοιχα. Τους πλαισιώνουν οι Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφάνιά Παπαθωμά και Κατερίνα Διδασκάλου στο ρόλο της ηγουμένης. Παίζουν επίσης οι Σοφία Σείρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ευθαλία Παπακώστα, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Κουκάς, Δρόσος Σκώτης, Νίκος Γκέλια, Πένυ Αγοραστού, Νίκος Πολυδερόπουλος και Λεωνίδας Μαράκης. Τη σειρά επενδύει μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους, ενώ η παραγωγή είναι της J.K. Productions.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved