Κώστας Καζανάς: Το δράμα του Μιχάλη στη σειρά Έρωτας Φυγάς και τα ταμπού της εποχής
Media

Κώστας Καζανάς: Το δράμα του Μιχάλη στη σειρά Έρωτας Φυγάς και τα ταμπού της εποχής

Κώστας Καζανάς: Η ζηλευτή καλλιτεχνική του πορεία είναι ασφυκτικά γεμάτη από θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο, με σπουδαίες συνεργασίες και επιτυχίες.

Ο Κώστας Καζανάς, επιλεκτικός σε κάθε καλλιτεχνικό του βήμα, επιχειρεί κάθε φορά να γίνεται ο ρόλος και όχι να τον υποδύεται και για αυτό η μεστή του παρουσία ξεχωρίζει.

Τη φετινή σεζόν τον απολαμβάνουμε στη νέα καθημερινή σειρά του OPEN «Ερωτας φυγάς» στον ρόλο του Μιχάλη, ενός πράου ανθρώπου που βιώνει μια δυστυχισμένη ζωή.



Ύστερα από τη «Γυναίκα χωρίς όνομα» στον ΑΝΤ1 επιστρέφετε τηλεοπτικά με μια σειρά εποχής. Ποιο ήταν το δέλεαρ γι’ αυτή τη συνεργασία;

«Με πήρε τηλέφωνο ο παραγωγός Παναγιώτης Παπαχατζής με τον οποίο είχαμε κάνει το «Τέλος εποχής» την πρώτη μου κινηματογραφική ταινία, και μου είπε ότι θα ήθελε να τα πούμε για μια παραγωγή στην τηλεόραση. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας στον “Έρωτα φυγά”».

Η αποτύπωση της εποχής είναι ένα δύσκολο στοίχημα;

«Και βέβαια, καθώς πρέπει το αποτέλεσμα να πείθει. Η δυσκολία είναι πολλαπλή, αφού αφορά στο ύφος της αφήγησης, δηλαδή το πώς μιλάνε οι ήρωες, ποιες είναι οι χειρονομίες τους, ποιες εκφράσεις χρησιμοποιούν πατώντας στην πατίνα του χρόνου. Παράλληλα είναι το ενδυματολογικό κομμάτι και η σκηνογραφία που είναι επίσης ζωτικής σημασίας.

Και όλα αυτά όχι σε ένα αστικό πλαίσιο, αλλά σε μια πόλη της περιφέρειας, τη Μεσσηνία, όπου εκεί εξελίσσεται η όλη ιστορία... «Και συγκεκριμένα σε ένα μεγάλο αγρόκτημα όπου ζει η οικογένεια Δεμερτζή. Ο ήρωάς μου, ο Μιχάλης, ανήκει στους συγγενείς εξ αγχιστείας. Είναι παντρεμένος με την Ελπίδα, που είναι ανιψιά της ιδιοκτήτριας Μαργέτας. Ζει εδώ και χρόνια στο κτήμα με τη σύζυγό του, που είναι μία από τους διεκδικητές της περιουσίας στην οποία όμως δεν έχει δικαίωμα ως γυναίκα. Υπάρχουν κι αυτά τα στερεότυπα της εποχής. Γι’ αυτό και υποβόσκει μια κόντρα ανάμεσα στην Ελπίδα και τη Μαργέτα».

Ο Μιχάλης είναι και ο γιατρός του κτήματος.

«Πράγματι και έχει άμεση σχέση με όλους. Τα έχει καλά τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και με όλους όσοι εργάζονται σε αυτό».

Είναι δηλαδή η ειρηνοποιός δύναμη...

«Ακριβώς και προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πάντες ανεξαιρέτως. Είναι ένας άνθρωπος πράος και συζητήσιμος. Η γυναίκα του, πάλι, είναι εντελώς διαφορετική και δεν έχουν την καλύτερη σχέση. Από την αρχή βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλέ μεταξύ τους. Ο Μιχάλης θέλει να χωρίσει, αλλά κι εκεί παίζεται ένα δράμα, καθώς το διαζύγιο την εποχή εκείνη ήταν ένα στίγμα κι έπρεπε για να το πάρεις να δηλώσεις μοιχεία. Μάλιστα γίνεται αναφορά και στο σενάριο: ‘Είναι κάποια άλλη;' τον ρωτάει κι εκείνος απαντάει: “Αν υπήρχε θα στο έλεγα και aς με πήγαιναν μέσα για μοιχεία”.

Ο Μιχάλης είναι σε απόγνωση γιατί είναι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και δεν βρίσκονται πουθενά. Από την άλλη, η Ελπίδα δεν θέλει να χωρίσει καθώς υπάρχει και το θέμα της περιουσίας την οποία αφού δεν πήρε εκείνη, τώρα ευελπιστεί να την πάρει τη κόρη τους, η οποία σπουδάζει στο Παρίσι. Για αυτό προσπαθεί να την κερδίσει με διάφορους τρόπους. Παρότι ο Μιχάλης της λέει ότι ζουν άνετα και δεν την χρειάζονται, εκείνη θέλει ακόμη περισσότερα. Αυτός από την πλευρά του μια φορά την εβδομάδα δέχεται στο ιατρείο του ασθενείς χωρίς αμοιβή κι αυτό είναι κάτι που επίσης δεν αρέσει στην Ελπίδα», λέει ο ηθοποιός στο tv24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved