Μαύρο Ρόδο: Τα σκηνικά του πάθους, η Ελισάβετ και το συγκλονιστικό μοναστήρι
Media

Μαύρο Ρόδο: Τα σκηνικά του πάθους, η Ελισάβετ και το συγκλονιστικό μοναστήρι

Μαύρο Ρόδο: Μέσα στον Οκτώβριο θα κάνει πρεμιέρα η σειρά του MEGA, όμως η προετοιμασία είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Τότε που η παραγωγή κατασκεύασε ένα ολόκληρο μοναστήρι, ώστε να στεγάσει τους πιο κρυφούς πόθους της Ελισάβετ.

Μια δόκιμη μοναχή, ταγμένη στον Θεό από παιδί ακόμα, περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή που θα λάβει το καλογερικό σχήμα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, από τότε που ήταν 12 ετών, ζει κλεισμένη σε ένα γυναικείο μοναστήρι της επαρχίας και δεν δείχνει καμία νοσταλγία για τα εγκόσμια.

Όμως πάνω στην πιο κρίσιμη στιγμή, το παρελθόν εισβάλλει ξανά σαν χείμαρρος στη ζωή της και την παρασύρει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι, το οποίο δεν ήταν ποτέ της έτοιμη να διαβεί. Ο Πέτρος, φίλος της ετεροθαλούς αδελφής της και περιζήτητος στις κοπέλες της ηλικίας του, ξυπνάει μέσα της έναν πρωτόγνωρο πόθο, τον οποίο αδυνατεί να νικήσει.

Για πρώτη φορά στη ζωή της η Ελισάβετ νιώθει ότι οι βεβαιότητές της γκρεμίζονται και καλείται να αποφασίσει τι πραγματικά επιθυμεί και σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει. Μπροστά της είναι το άγνωστο μιας πραγματικότητας την οποία η ίδια έχει ξεχάσει. Πίσω της, η οικεία καθημερινότητα του μοναστηριού.

Ποια είναι η Ελισάβετ;

Το τεράστιο δίλημμα της Ελισάβετ καλείται να αποδώσει με την ερμηνεία της η πρωτοεμφανιζόμενη στην ελληνική τηλεόραση Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Το κοινό ίσως τη θυμάται από τη συμμετοχή της στην εξαιρετικά επιτυχημένη ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», ενώ έχει παίξει επίσης σε ταινίες μικρού μήκους, καθώς και σε παραστάσεις στην αγγλική σκηνή και στο ραδιόφωνό. Εκεί άλλωστε, στο Λονδίνο, σπούδασε υποκριτική, αγγλική λογοτεχνία και κλασική φιλολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει ασχοληθεί και με την παραγωγή και τη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους. Ο σκηνοθέτης Κώστας Αναγνωστόπουλος και η παραγωγή του «Μαύρου ρόδου» την επέλεξαν για ένα δύσκολο και απαιτητικό ρόλο, όπως ακριβώς τον εμπνεύστηκε η συγγραφέας Ελένη Καπλάνη, πάνω στο μυθιστόρημα της οποίας βασίζεται η σειρά.

Το συγκλονιστικό μοναστήρι

Μεγάλο μέρος της δράσης της σειράς εξελίσσεται στο μοναστήρι όπου ζει η Ελισάβετ, και οι άνθρωποι της παραγωγής, θέλοντας να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πνεύμα της ιστορίας, επικεντρώθηκαν σε αυτό από την αρχή. Προκειμένου να αποδοθεί με ρεαλισμό η ατμόσφαιρα του χώρου που καθορίζει την ψυχολογία της κεντρικής ηρωίδας, προτίμησαν να κατασκευάσουν ένα μοναστήρι από το μηδέν και ο έμπειρος και βραβευμένος σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς ανέλαβε δράση. Αυτός σχεδίασε το σύνθετο σκηνικό το οποίο κατασκεύασε στη συνέχεια το συνεργείο, φτάνοντας σε ένα αποτέλεσμα που θα «μιλήσει» απευθείας στην καρδιά των θεατών.

Το τραγούδι του «Ρόδου»

Η μελωδία που θα ντύσει μουσικά τους τίτλους της σειράς ανατέθηκε στον κορυφαίο Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος θα έχει και τη γενική επιμέλεια της μουσικής επένδυσης του «Μαύρου Ρόδου». Το ομότιτλο τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει η σπουδαία Ελένη Βιτάλη, είναι σε στίχους της Κερασιάς Ανδριανάκη, μαθήτριας του Θεοφάνους, η οποία επιλέχθηκε έπειτα από διαγωνισμό που έκανε ο ίδιος ο συνθέτης στο Διαδίκτυο. Θεοφάνους και Βιτάλη συνεργάζονται για πρώτη φορά και πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν μαζί στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το κομμάτι, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Panik Oxygen με τη συνοδεία μιας ειδικής ορχηστρικής εκδοχής με τον σολίστ του κλαρίνου Βασίλη Σαλέα.

Πηγή:7μερες tv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved