Κόκκινο ποτάμι: Σε ποιον είναι αφιερωμένο το πρώτο επεισόδιο;
Media

Κόκκινο ποτάμι: Σε ποιον είναι αφιερωμένο το πρώτο επεισόδιο;

Πρεμιέρα κάνει σε λίγες ώρες η συνέχεια της αγαπημένης σειράς Κόκκινο Ποτάμι

Δυο χρόνια μετά τον πρώτο κύκλο η μεγάλη επιτυχία του Μανούσου Μανουσάκη επιστρέφει απόψε στις 9 το βράδυ με ένα συγκλονιστικό πρώτο επεισόδιο που έχει μια συγκινητική αφιέρωση.

Το παρατηρήσαμε στους τίτλους τέλους στην avant premiere της σειράς για τους δημοσιογράφους την Τετάρτη που μας πέρασε στον Ελληνικό Κόσμο.

«Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον συνεργάτη μας Κώστα Μυζήθρα», έγραφε κι εμείς ψάξαμε να μάθουμε τι έχει συμβεί.

Ο Κώστας Μυζήθρας ήταν ο ηλεκτρολόγος της σειράς, πολύτιμος συνεργάτης και φίλος του Μανούσου Μανουσάκη.

Εκείνον μάλιστα ειδοποίησε όταν μέσα στο καλοκαίρι επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά τα γυρίσματα ένιωσε δυσφορία. Και ήταν ο Μανούσος Μανουσάκης με τη σύζυγό του που έσπευσαν μαζί με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου τελικά ο άτυχος Κώστας άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο θάνατός του ήταν πραγματικά ένα ισχυρό σοκ για όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του και η αφιέρωση του πρώτου επεισοδίου σε εκείνον, εκτός από τα credits στη δουλειά του που παίζουν κανονικά, ήταν αδιαπραγμάτευτη κίνηση για τον πετυχημένο σκηνοθέτη.

Αμέσως μετά το τέλος της βραδιάς, ο Μανούσος Μανουσάκης μιλώντας αποκλειστικά στο gossip-tv, όταν τον ρωτήσαμε σχετικά, είπε πως: «Έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την αφιέρωση».

Η ιστορία

Ένα επεισόδιο καθηλωτικό, συγκινητικό και έντονο, που ξαναζωντανεύει αυτά που ζήσαμε στον πρώτο κύκλο της σειράς και μυεί αριστοτεχνικά στην πλοκή ακόμα και όσους δεν την είχαν παρακολουθήσει. Θα δούμε παλιούς αλλά και πολλούς νέους ήρωες σε καινούργιες, παράλληλες ιστορίες. Το συναρπαστικό ταξίδι συνεχίζεται με νέα επεισόδια!

Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί, η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός. Ένας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται.
Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων.

Το όνειρο της Mεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα που με δύναμη κατακτούν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved