Η αυλή των χρωμάτων: Πρεμιέρα απόψε με αφιέρωμα στον Γιώργο Μαργαρίτη
Media

Η αυλή των χρωμάτων: Πρεμιέρα απόψε με αφιέρωμα στον Γιώργο Μαργαρίτη

Με ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Μαργαρίτη κάνει πρεμιέρα, απόψε, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00, ο νέος κύκλος της εκπομπής «Η αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο

«Η αυλή των χρωμάτων», η επιτυχημένη εκπομπή της ΕΡΤ2 που αγαπήθηκε και απέκτησε φανατικούς τηλεθεατές, συνεχίζει και φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το μουσικό της «ταξίδι» στον χρόνο.

Ένα ταξίδι που και φέτος θα κάνουν παρέα η εξαιρετική, φιλόξενη οικοδέσποινα, Αθηνά Καμπάκογλου και ο κορυφαίος του πενταγράμμου, σπουδαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Χρήστος Νικολόπουλος.

Κάθε Σάββατο, από τις 22:00 έως τις 24:00, η εκπομπή του ποιοτικού, γνήσιου λαϊκού τραγουδιού της ΕΡΤ, ανανεωμένη, θα υποδέχεται παλιούς και νέους δημοφιλείς ερμηνευτές και πρωταγωνιστές του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι με μοναδικά αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς και θεματικές βραδιές.

Πρεμιέρα Νέου Κύκλου: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00

«Αφιέρωμα στον Γιώργο Μαργαρίτη»

Με ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Μαργαρίτη κάνει πρεμιέρα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00, ο νέος κύκλος της εκπομπής «Η αυλή των χρωμάτων», η επιτυχημένη μουσική παραγωγή της ΕΡΤ2 που με τη δύναμη του γνήσιου, καλού λαϊκού τραγουδιού, καθιερώθηκε και αγαπήθηκε.

Οι οικοδεσπότες, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος λαϊκός μας συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, ανοίγουν τη φετινή σεζόν με ένα αφιέρωμα σ’ έναν μεγάλο λαϊκό, από τους τελευταίους αυθεντικούς ερμηνευτές που έχουν μείνει και κρατά ψηλά το τραγούδι: τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Έναν τραγουδιστή με «άσβεστο» πάθος που τραγουδά με «ψυχή», φλόγα και νταλκά, άρρηκτα συνδεδεμένα με το αυθεντικό του συναίσθημα. Τα κομμάτια του αποδίδει ο ίδιος ο Γιώργος Μαργαρίτης που κάνει για φέτος ποδαρικό στην «Αυλή» μας, ο ταλαντούχος, αξιοπρόσεκτος σε φωνή και παρουσία, Λούκας Γιώρκας, καθώς και οι εξαιρετικές ανερχόμενες με τις εκφραστικές φωνές τους, Δήμητρα Μπουλούζου και Στεφανία Γατσάκου.

Στο αφιέρωμα, ο κορυφαίος ερμηνευτής μιλώντας για τα τραγούδια του, μας μεταφέρει με τον δικό του ειλικρινή τρόπο, μνήμες από τη ζωή και την πορεία του.

Ακόμη, στο ντεμπούτο του νέου κύκλου της εκπομπής, στην παρέα μας παραβρίσκονται:

Ο συγγραφέας, στιχουργός, καλλιτεχνικός επιμελητής της «Αυλής» μας, Κώστας Μπαλαχούτης, που υπογράφει τη βιογραφία του πηγαίου λαϊκού βάρδου με τίτλο «Γιώργος Μαργαρίτης: Ο Λαϊκός Τραγουδιστής».

Το ιστορικό ραδιοφωνικό δίδυμο -εδώ και 24 χρόνια- Θοδωρής Βαμβακάρης και Τάκης Γιαννούτσος, οικοδεσπότες της βραδινής εκπομπής της ΕΡΤ1, «Αυτός και ο άλλος», και η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά που έρχεται από τη συμπρωτεύουσα για να τιμήσει και να μιλήσει για τον σπουδαίο τραγουδιστή.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, από μικρή ηλικία, στα 13 του δείχνει την κλίση του, όταν συναντά τον Τσιτσάνη κι αυτός τον παροτρύνει να κατέβει στην Αθήνα να συνεργαστούν. Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολείται μόλις τελειώνει τη στρατιωτική του θητεία, τραγουδώντας σε διάφορα νυχτερινά κέντρα. Στη δισκογραφία μπαίνει το 1981 με τον δίσκο «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου» (σε στίχους και μουσική του σπουδαίου Τάκη Σούκα) που «σπάει τα ταμεία» και γίνεται χρυσός.

«Ο Μαργαρίτης μπαίνει καθυστερημένα.., μεγαλούτσικος στη δισκογραφία,έχει ζυμωθεί στα ζόρικα… πάλκα, στα τέλη του ’60 με αρχές του ’70. Η ούγια του γράφει ξεχωριστά ονόματα. Μετά τον Σούκα, έχουμε Βασίλη Βασιλειάδη, Αντώνη Ρεπάνη, Αντώνη Κατινάρη, τον Άκη Πάνου… Μπαίνει στο παιχνίδι ο Νικολόπουλος, ο Μουσαφίρης, ο Πολυκανδριώτης… Ερμήνευσε τους καλύτερους των καλυτέρων της εποχής του σε πολύ δυνατές στιγμές σε ολοκληρωμένους δίσκους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολυγραφότατος Κώστας Μπαλαχούτης.

Ο μεγάλος ερμηνευτής είναι ανοιχτός στις απρόσμενες, «ανατρεπτικές» συνεργασίες και στο «φλερτ» με τη ροκ μουσική.

Έπαιξε και ηχογράφησε με πολύ διαφορετικούς μουσικούς ανθρώπους, από τον Άκη Πάνου μέχρι τον Σαββόπουλο, από τους Socrates μέχρι τον Μαχαιρίτσα, από τον Ρασούλη μέχρι τον Παπαδημητρίου και όχι μόνο, ψάχνοντας πάντα το μακρινότερο μέρος που μπορεί να φτάσει το λαϊκό τραγούδι..

«Αυτές οι συνεργασίες του Μαργαρίτη, στα 40 χρόνια που έχει “γράψει”, δείχνουν ότι στήνει γέφυρες, ότι έχει διάθεση να εξελίσσεται και να έχει κοντά του και τη νεολαία», αναφέρει η Μαρία Σαμολαδά.

Από τις όμορφες στιγμές στην εκπομπή, αυτές που ο Χρήστος Νικολόπουλος, τον συνοδεύει με τις πενιές του σε παλιά και νέα κομμάτια του και μιλούν για τη συνεργασία που τους οδήγησε σε μια ωραία φιλία. Μάλιστα ο οικοδεσπότης μας, στη νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μαργαρίτη με τίτλο «Εδώ τα καλά τραγούδια» σε μουσική του ίδιου, στίχους του καλλιτεχνικού επιμελητή μας Κώστα Μπαλαχούτη και ενορχηστρώσεις του Φοίβου Δεληβοριά, έγραψε κι έπαιξε την εντυπωσιακή εισαγωγή στο τραγούδι «Σουτ».

Στο αφιέρωμα ακούγονται τραγούδια όπως: «Ο τελευταίος πυρετός» (1985), «Πεθαίνω για σένα» (2009), «Το καλύτερο μπεγλέρι» (2007), «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου» (1981), «Μη μου μιλάς με χείλη που καίνε» (1981), «Στον καθρέφτη σου κοιτιέσαι» (1981), «Στο κελί 33» (1987), «Το ποτάμι» (1987), «Στου μυαλού την ερημιά» (2022), «Σουτ» (2022) κ.ά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved