Έρωτας Φυγάς - Λίλη Τσεσματζόγλου: «Η Χαρά ζει με τα ψίχουλα αγάπης που της πετά ο Μήτσος»
Media

Έρωτας Φυγάς - Λίλη Τσεσματζόγλου: «Η Χαρά ζει με τα ψίχουλα αγάπης που της πετά ο Μήτσος»

Μετά την παρουσία της στα εξαιρετικά επιτυχημένα «Κλεμμένα όνειρα», η Λίλη Τσεσματζόγλου έκανε ένα διάλειμμα από την τηλεόραση, προκειμένου να αφιερωθεί στην οικογένεια που δημιούργησε.

Φέτος ήρθε η ώρα να επιστρέφει ξανά, σε μια νέα καθημερινή σειρά και σε έναν πολύ διαφορετικό και... προκλητικό ρόλο, στον Έρωτα Φυγά...

Ποια είναι η ηρωίδα που υποδύεστε, η Χαρά;

Μια διαζευγμένη γυναίκα που έχει χρήματα και ζει τη ζωή της. Θα έπρεπε να είναι ένας καλός και χαρούμενος άνθρωπος, αλλά έχει προτιμήσει να είναι αρνητική, τοξική, θα έλεγα κακιά από τη φύση της. Η Χαρά ερωτεύεται τον απατεώνα Μήτσο, ο οποίος της τρώει πολλά λεφτά, ενώ είναι κολλητή με την Ελπίδα, την οποία εκείνος επίσης εξαπάτησε πουλώντας της γοητεία. Δεν είναι και το πρώτο μυαλό, ενώ, ως ζωντοχήρα στην επαρχία του ’50, δεν έχει και το καλύτερο όνομα. Τη σώζει το γεγονός ότι έχει περιουσία και χρήματα από την οικογένειά της.

Τι σας ενθουσιάζει σε αυτόν το ρόλο;

Ποτέ μέχρι τώρα στην επαγγελματική μου καριέρα δεν έχω παίξει τόσο κακιά ηρωίδα! Και η κακία της θα ξεδιπλωθεί ακόμα περισσότερο στα επόμενα επεισόδια. Η Χαρά δεν έχει ιδιαίτερο λόγο που εξελίχθηκε έτσι με τα χρόνια - δεν είχε ματαιωμένα όνειρα ή μια δύσκολη ζωή. Ίσα ίσα, είχε λεφτά και ελευθερία για μια γυναίκα που ζει τα χρόνια εκείνα στην επαρχία. Παρ’ όλα αυτά, όταν διάβαζα τα σενάρια, σοκαρίστηκα από την κακία της!

Όλη της τη ζωή τη χαραμίζει για να βάζει τρικλοποδιές στην ευτυχία και την πρόοδο των άλλων. Η ίδια η ύπαρξή της, η ενέργειά της είναι αρνητική. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος είναι είτε καλός είτε κακός. Βλέπεις ανθρώπους που έχουν αδικηθεί από τη ζωή, έχουν βιώσει απώλειες, φτώχεια, αλλά παραμένουν καλοί μέσα τους. Και άνθρωποι που τα έχουν όλα νιώθουν φθόνο και ζήλια για τους άλλους. Έχουν μια ροπή προς το να είναι νευρικοί, τοξικοί, να προκαλούν δυστυχία.

Γιατί εξιδανικεύει τόσο πολύ τον Μήτσο;

Στον έρωτα μπορείς να την πατήσεις πολύ εύκολα. Να κάθεσαι, π.χ., από ανασφάλεια σε μια σχέση παρόλο που ο άλλος σου φέρεται άσχημα, σε πληγώνει και σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι ο εαυτός σου. Η Χαρά ζει με τα ψίχουλα αγάπης που της πετά ο Μήτσος, αγαπά μονόπλευρα, τροφοδοτεί όλη αυτήν τη σχέση μόνη της και επενδύει συναίσθημα και χρήμα σε αυτόν το δεσμό. Ουσιαστικά πληρώνει για να την εκτιμήσει και να την αγαπήσει ο άλλος. Άρα, δεν φταίει μόνο αυτός που την εκμεταλλεύεται, αλλά πρωτίστως η ίδια που γίνεται θύμα του.

Βέβαια, στη ζωή κάνουμε λάθη και πρέπει να παίρνουμε τα μαθήματά μας. Αν όχι, η ιστορία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να επιλέξουμε το σωστό και να κόψουμε από την αρχή τη λάθος σχέση, το λάθος άνθρωπο. Για μένα, οι επιλογές μας και ο χαρακτήρας μας είναι η μοίρα μας. Επειδή είμαι και δασκάλα γιόγκα, πιστεύω ότι όλα είναι ενέργεια. Αν σκέφτεσαι ωραία πράγματα και είσαι ευγνώμων για όσα σου έχουν δοθεί, θα συνεχίσεις να ελκύεις όμορφα πράγματα από το σύμπαν. Γι’ αυτό, μεγάλη προσοχή στις σκέψεις μας και τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, γατί έχουν δύναμη. Κάθε λέξη έχει μια κρυμμένη ιστορία· αν ζητάμε ωραία πράγματα, θα λάβουμε όμορφα πράγματα.

Πηγή: 7 ΜΕΡΕΣ TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved