Γιουλίκα Σκαφιδά: «Μου είχε λείψει και πηγαίνω με χαρά στα γυρίσματα»
Media

Γιουλίκα Σκαφιδά: «Μου είχε λείψει και πηγαίνω με χαρά στα γυρίσματα»

Η Γιούλικα Σκαφιδά, αν και τρέχει... μαραθώνιο, δεν παραπονιέται ποτέ και για τίποτα. Ειδικά όταν κάνει πρότζεκτ που την εξελίσσουν ως ηθοποιό.

Η ίδια, με αφορμή τη σειρά της ΕΡΤ 1 «Μια νύχτα του Αυγούστου», μιλάει στο «MYtv» για τη νέα συνάντησή της με την ηρωίδα Μαρία Πετράκη και όσα θα δούμε στα προσεχή επεισόδια. Επιπλέον, αναφέρεται στα πολλά και διάφορα επαγγελματικά σχέδιά της...

Σου είχε λείψει αυτή η καθημερινότητα και να τρέχεις... μαραθώνιο;

Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει και πηγαίνω με χαρά στα γυρίσματα, γιατί συναντάω παλιούς φίλους, όπως είναι η Ζωή Σγουρού, ακόμα κι αν είναι στις 06.30 ή 07.00 το Πρωί. Αυτή τη συνθήκη, δηλαδή να ξυπνάς το πρωί και να πηγαίνεις στη δουλειά σου, την είχα στερηθεί πολύ στον πρώτο χρόνο της πανδημίας, εν αντιθέσει με τον δεύτερο χρόνο, που συμμετείχα στη δραματική σειρά του MEGA «Έξαψη».

Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα όταν σου έκαναν την πρόταση για τη σειρά της ΕΡΤ 1 «Μια νύχτα του Αυγούστου»;

Χάρηκα πάρα πολύ που θα ξανασυναντούσα τη Μαρία Πετράκη, την ηρωίδα με την οποία πέρασα 16 μήνες στην Κρήτη, καθώς και ότι θα είμαι μέρος της ομάδας της Ζωής Σγουρού στην πρώτη τηλεοπτική δουλειά της. Τη γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, όταν κάναμε τη σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης» και εκείνη ήταν βοηθός σκηνοθέτη του δασκάλου μου, Κώστα Κουτσομύτη. Έκτοτε λίγο χανόμαστε, λίγο βρισκόμαστε. Επίσης, χάρηκα που θα ξανασυναντούσα ως παρτενέρ μου τον Αλέξανδρο Λογοθέτη και άλλους παλιούς γνώριμους, όπως τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Τάσο Νούσια, την Ευγενία Δημητροπούλου, αλλά και νέους συνεργάτες. Γενικά η αίσθηση που είχα είναι ότι μπαίνω σε ένα ωραίο και προστατευμένο περιβάλλον. Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι έχω αρκετό άγχος και αγωνία, επειδή στη μνήμη του κόσμου το «Νησί» έχει γράψει πολύ έντονα. Η νέα δουλειά είναι διαφορετική, αλλά έχει την ίδια αισθητική. Κάνοντας ένα σίκουελ, πάντα υπάρχει το ρίσκο.

Η σειρά, αν και διαδραματίζεται στο παρελθόν, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ...

Η σειρά πραγματεύεται μία γυναικοκτονία και το νέο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ είναι αρκετά ψυχολογικό, αφού εστιάζει στις επιπτώσεις που έχει στη ζωή κοντινών ανθρώπων του θύματος. Της αδελφής της, του συζύγου φονιά, του Ανδρέα (Γιάννης Στάνκογλου), και της... πέτρας του σκανδάλου, του Μανώλη (Γιώργος Καραμίχος - που είναι νέα προσθήκη). Δείχνει πώς διαχειρίζονται αυτή την απώλεια, πρακτικά και ψυχολογικά, οπότε καθιστούν τη σειρά και ενδιαφέρουσα και πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πόσο επώδυνο είναι για τη Μαρία, την αδελφή του θύματος, να συνεχίσει τη ζωή της;

Η Μαρία, όπως είδαμε από το «Νησί» ακόμα, μετά τον θάνατο τηςΆννας, ανέλαβε την ευθύνη του πατέρα της. Είναι μία ηρωίδα έτοιμη να βοηθήσει τον συνάνθρωπό της και να παραμερίσει τις δικές της ανάγκες. Πλέον, έχουν υιοθετήσει με τον σύζυγό της, τον Νικόλα, τη μικρή Σοφία και προσπαθούν να ζήσουν όσο γίνεται μια ευχάριστη καθημερινότητα. Παρόλο που τη βλέπουμε, λοιπόν, να είναι ευτυχισμένη, πάντα υπάρχει μια αγωνία και μια θλίψη στο βλέμμα της για όσα συνέβησαν στο παρελθόν: Έχασε τη μάνα της νωρίς, αρρώστησε και η ίδια και πέρασε δύσκολα νεανικά χρόνια στη Σπιναλόγκα, έχασε την αδελφή της και τώρα έχει υιοθετήσει το παιδί της, αλλά φοβάται μη βρεθεί κάποιος καλοθελητής να μιλήσει σε αυτό για την πραγματική του μητέρα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved