ΣΚΑΙ: Το «κόψιμο» του Love Island φέρνει και την απομάκρυνση της Παπαγεωργίου από το κανάλι;
Media

ΣΚΑΙ: Το «κόψιμο» του Love Island φέρνει και την απομάκρυνση της Παπαγεωργίου από το κανάλι;

To κανάλι του Φαλήρου «κόβει» σε χρόνο-ρεκόρ το «Love island» και αποσύρει σχεδόν όλα τα προγράμματα από τη βραδινή του ζώνη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real σε ολική αποχώρηση από τη μάχη της prime time αποφάσισε να προχωρήσει ο ΣΚΑΙ, «κόβοντας» με συνοπτικές διαδικασίες το «Love island» μετά από μόλις 10 ημέρες μετάδοσης.

Το κανάλι του Φαλήρου βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εδώ και εβδομάδες καθώς από την έναρξη της σεζόν τόσο οι νέεςτου σειρές όσο και το dating reality με παρουσιάστρια την Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν κατάφεραν να αρθούν στο ύψος των προσδοκιών τηλεθέασης, με αποτέλεσμα την πτώση του ΣΚΑΙ στην πέμπτη θέση στην κατάταξη της Nielsen και τη δραματική μείωση των διαφημιστικών εσόδων, που σε ποσοστό 60% προέρχονται από τη βραδινή ζώνη.

Η οριστική απόφαση για την τύχη του «Love island» ελήφθη την περασμένη Τετάρτη, οπότε η παραγωγή του ριά- λιτι στην Τενερίφη και όλοι οι συντελεστές έλαβαν από τα κεντρικά του ΣΚΑΙ στην Αθήνα το... φιρμάνι για το πρόωρο «μαχαίρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η εντολή που δόθηκε από την ανώτατη διοίκηση του ΣΚΑΙ ήταν «κόψτε το... χθες». Η απόφαση αυτή δεν θα υλοποιηθεί χωρίς κόστος, καθώς υπάρχουν συμβόλαια για δικαιώματα με τον βρετανικό κολοσσό ITV, όπου ήδη εστάλη επιστολή με αίτημα απεμπλοκής.

Ο τελικός του «Love island» θα γυριστεί εσπευσμένα έως τις 24 του μήνα, για να βγει λίγες ημέρες μετά στον αέρα, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου ο ΣΚΑΙ ουσιαστικά αποχωρεί από τη «μάχη» της prime time, όπου θα μεταδίδονται πλέον σχεδόν μόνο ξένες ταινίες έως την έναρξη του «Survivor» στα τέλη Δεκεμβρίου.

Μόνη εξαίρεση το «The voice», που θα παραμείνει τις Κυριακές και η σειρά «Στοργή», η οποία ολοκληρώνεται σε 20 επεισόδια, αμφότερα παραγωγές της AcunMedya. Όσο για τον πολύπαθο «Γλυκάνισο», που μετρά ήδη τέσσερις αλλαγές στις ημέρες και στις ώρες μετάδοσης, θα υποστεί άλλη μία. Ο ΣΚΑΙ αποσύρει τη σειρά από τη βραδινή ζώνη του Σαββάτου και μετακινεί τον «Γλυκάνισο» στην απογευματινή ζώνη, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:45.

Η ολοκλήρωση του «Love island» σε χρόνο- ρεκόρ από την έναρξή του αποδίδεται από τον ΣΚΑΪ στη χαμηλή τηλεθέαση, αλλά και στα μειωμένα έσοδα. Το εν λόγω ριάλιτι δεν είχε εμπορική απήχηση στη διαφημιστική αγορά, όχι μόνο λόγω χαμηλών ποσοστών στη Nielsen, αλλά και λόγω περιεχομένου, το οποίο αποδείχθηκε μη ελκυστικό περιβάλλον για τους διαφημιζόμενους.

Αν και όχι υψηλή, πάντως, η τηλεθέαση του «Love island» δεν ήταν η χειρότερη που έχει «δει» ο ΣΚΑΙ, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια ακόμα και στο εσωτερικό του σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του Φαλήρου διατήρησε την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι έως το τέλος Νοεμβρίου το «TopChef» με ποσοστά της τάξεως του 2%-3%, μόνο και μόνο επειδή ήταν παραγωγή του Ατζούν Ιλιτζαλί, που κρατούσε στο χέρι τον σταθμό με το επερχόμενο «Survivor». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, την ημέρα που έγινε γνωστή η απόφαση για τέλος στο «Love island», ο μέσος όρος στο δυναμικό κοινό ήταν 10,3%.

Η απόφαση του ΣΚΑΙ να ολοκληρώσει πρόωρα το «Love island» αλλάζει τα δεδομένα και στη συνεργασία του με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Μετά από δύο χρόνια στον Alpha, η παρουσιάστρια αφίχθη στο Φάληρο με πανηγυρικούς τόνους και από τις δύο πλευρές και τώρα βρίσκεται μέσα σε διάστημα ολίγων εβδομάδων χωρίς εκπομπή, αλλά και χωρίς συμβόλαιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία του ΣΚΑΙ με την Ηλ. Παπαγεωργίου, κατόπιν επιθυμίας και της ίδιας, δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένη χρονική δέσμευση, π.χ. για ένα ή δύο χρόνια, αλλά αφορά μόνο το συγκεκριμένο project (το «Love island»). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι με το τέλος του ριάλιτι ολοκληρώνεται τυπικά και η συνεργασία της Ηλιάνα Παπαγεωργίου με τον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, υπήρξε και μια άτυπη προφορική συμφωνία ανάμεσα στο κανάλι και την παρουσιάστρια ότι, αν γίνει το «My style rocks» στο δεύτερο μισό της σεζόν, θα το παρουσιάσει εκείνη. Το ενδεχόμενο αυτό παραμένει ανοιχτό, χωρίς, ωστόσο, ισχυρή δέσμευση για καμία από τις δύο πλευρές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved