Παγιδευμένοι: Κυριακίδης: «Έχουμε να δούμε ακόμη πολλές και ανατρεπτικές ιστορίες»
Media

Παγιδευμένοι: Κυριακίδης: «Έχουμε να δούμε ακόμη πολλές και ανατρεπτικές ιστορίες»

Ο Στέφανος Κυριακίδης είναι ηθοποιός των μεγάλων ρόλων και ερμηνειών, που με ό,τι καταπιάνεται αφήνει το ισχυρό δημιουργικό του αποτύπωμα.

Τη φετινή σεζόν τον απολαμβάνουμε στην αστυνομική δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι» όπου υποδύεται τον Γεράσιμο, έναν αρχιμαφιόζο που έχει τις δικές του αρχές και θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την οικογένειά του.

 • Ο Γεράσιμος είναι άνθρωπος του υποκόσμου. Είναι πατέρας του Σπύρου και της Ελένης, του διοικητή της αστυνομίας και παππούς του Δημήτρη, του Θοδωρή και της μικρής Δάφνης. Τον είδαμε πρώτη φορά όταν ο Δημήτρης τον επισκέφθηκε για να ζητήσει τη βοήθειά του στη φυλακή.

«Δεν είναι απλά άνθρωπος του υποκόσμου, αλλά νονός της νύχτας και νάρκισσος. Το έχουν αυτό οι μαφιόζοι. Τα εγγόνια του γνωρίζουν ότι ο παππούς τους έχει πεθάνει, αυτό τους είπε ο Σπύρος. Από την άλλη, ο Γεράσιμος ξέρει όλα όσα συμβαίνουν στην οικογένειά του. Έχει μεγάλη αγάπη στα παιδιά και στα εγγόνια του. Ίσως έχει κι ενοχές. Αυτή η επίσκεψη ήταν η πρώτη του Δημήτρη στη φυλακή. Δεν ξέρω πώς γνώριζε ότι ο παππούς του δεν έχει πεθάνει. Ήταν δέκα χρόνια κρατούμενος και τώρα αποφυλακίστηκε. Το χαρακτηριστικό του είναι πως... είναι απρόβλεπτος. Δεν ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενό του βήμα, αλλά σίγουρα βρίσκεται πάντα μπροστά από τους άλλους».

 • Γι’ αυτό και βρήκε αμέσως αυτό που του ζήτησε ο Δημήτρης, τον ταξιτζή που μετέφερε το βράδυ της δολοφονίας τη Μυρτώ.

«Δεν κοίταξε καν το χαρτί που του έδωσε. Γενικά δεν λέει πολλά. Είπε “θα το βρούμε". Έδωσε την εντολή και βρήκε αυτό που του ζήτησε ο εγγονός του.

Επειδή όμως είναι άνθρωπος των έργων, ζήτησε με τη σειρά του αντάλλαγμα, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε: “Δεν είσαι εντάξει. Πρέπει να μου φέρεις τον Θοδωρή. Αν δεν μου τον φέρεις θα έρθω εγώ". Η αποφυλάκισή του έγινε χωρίς να φανεί».

 • Στο παρελθόν τον είχε συλλάβει ο ίδιος του ο αδελφός.

«Ναι, αλλά τότε δεν καταδικάστηκε. Ήταν άδικη η σύλληψη. Μετά από αυτό ο Γεράσιμος εξαφανίστηκε. Τον πείραξε αυτό που έγινε; Ποιος ξέρει. Πάντως δεν του έφταιξαν η γυναίκα και τα παιδιά του που τους άφησε. Έμπλεξε με τον υπόκοσμο και αναρριχήθηκε. Έγινε αρχινονός και τον ξέρουν οι πάντες. Ο τύπος αυτός είναι διαχρονικός. Αυτός πάει παντού, σε όλα τα κράτη, σε όλες τις θέσεις και σε όλα τα βασίλεια. Και σαν γνήσιος κακοποιός έχει τους κανόνες του και λατρεία στην οικογένειά του. Γι’ αυτό πάει και μένει στο σπίτι του γιου του με το έτσι θέλω».

 • Η διαμονή με όλη του την οικογένεια είναι προσωρινή;

«Όχι. Έχει πού να πάει, αλλά εκεί δεν είναι οικογένειά του. την οποία θέλει και να προστατεύσει. Η μικρή εγγονή του μάλιστα είναι τρελή και παλαβή

Μαζί του».

 • Να την προστατεύσει με ποιους τρόπους;

«Για παράδειγμα, ο τύπος που πήγε να μαχαιρώσει τον Θοδωρή μέσα στη φυλακή μάς άφησε χρόνους. Δεν το έκανε ο ίδιος. Έναν μπακλαβά τον κέρασαν στο κελί κι έγινε το κακό... τον δηλητηρίασαν».

 • Καθώς οι άλλοι συγγενείς είναι από την πλευρά του νόμου, μήπως προετοιμάζει τον Θοδωρή να πάρει τη θέση του;

«Βέβαια και τον θεωρεί διάδοχό του. Ο Θοδωρής είναι η αδυναμία του. Ο Γεράσιμος είναι και καλός παιδαγωγός (το λέει ειρωνικά). Όταν ο πιτσιρικάς πάει κάποια στιγμή να τον κλέψει, ο παππούς του τού ρίχνει μπουνιά και βλέπει τον ουρανό σφοντύλι. Από την άλλη όμως παρακολουθεί και τη βράβευση του γιου του από το Σώμα και καμαρώνει».

 • Φαντάζομαι ότι ένας τέτοιος άνθρωπος έχει διασυνδέσεις και με την εξουσία.

«Φυσικά. Οι εμπλεκόμενοι στην παρανομία δεν είναι μόνο οι υποφαινόμενοι. Ο Γεράσιμος έχει πολλά να πει. Έχει πλοκάμια, διασυνδέσεις και τον έλεγχο. Βλέπει τα πάντα. Ξέρει τα πάντα. Είναι εκτός κοπαδιού γιατί ελέγχει το κοπάδι. Είναι όμως ηθικός γιατί δεν απέφυγε την τιμωρία. Μπήκε στη φυλακή».

 • Όταν στη συμπλοκή που είχε ο Θοδωρής με τον Κοσμά σκοτώθηκε ο πατέρας της Άννας, ο Σπύρος αποφάσισε να βοηθήσει τον γιο του και να κρύψει το πτώμα. Κι εκεί είχε εμπλοκή ο Γεράσιμος.

«Ο Σπύρος, φύσει τίμιος άνθρωπος τα έχασε και πάνω στην ταραχή του έκανε λάθη. Και αυτά τα λάθη κάποιος έπρεπε να τα διορθώσει. Δεν ξέρει το παιδί από τέτοια και με απογοητεύει (γελάει). Ο Κοσμάς θεωρείται αγνοούμενος. Ο Θοδωρής κάποια στιγμή θα τα πει όλα στον παππού του. και για το έγκλημα και για τα ναρκωτικά».

 • Ο Σπύρος αρχίζει να μαλακώνει απέναντι στον πατέρα του;

«Δεν τον δέχεται με τίποτα, θα ήθελε ο πατέρας του να είναι πεθαμένος».

 • Ο Γεράσιμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ενεργό δράση;

«Αλίμονο. Έχει λέσχη, μπράβους, η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Ο Σπύρος και ο Δημήτρης γνωρίζουν ότι είναι... επαγγελματικά ενεργός, αλλά δεν τους δίνει περιθώρια. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ από όλα σε αυτόν τον ρόλο είναι ότι ο Γεράσιμος έχει παρελθόν. Με ιντριγκάρει αυτός ο τύπος γιατί είναι στη φυλακή, τον τρέμουν όλοι. Είναι έξω; Βρίσκει τις άκρες του παντού. Δεν τον αγγίζει τίποτα. Λειτουργεί ως γνήσιο αρσενικό, αλλά όχι παλιάς κοπής, γιατί αυτός για ό,τι κάνει αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

 • Έχουμε όμως σε εκκρεμότητα την υπόθεση του Κοσμά, ενώ ο Άγγελος μέσα από τη φυλακή ετοιμάζει σχέδιο εκδίκησης.

«Το ερώτημα είναι πόσο καλά θα περάσει ο Άγγελος στη φυλακή. Για να δούμε... Η σειρά αυτή έχει πολύ ωραίες αντιθέσεις και η ιστορία είναι γεμάτη ανατροπές που είναι πολύ δυνατές. Τις εξωτερικές ανατροπές τις δημιουργούν οι εσωτερικές αντιθέσεις. Η δομή της σειράς είναι ασυνήθιστη. Το κοινό προσπαθεί να ερμηνεύει τι έχει συμβεί. Οι συγγραφείς δίνουν στους τηλεθεατές μεγάλο χώρο για να ερευνήσουν και οι ίδιοι υποθετικά τι έχει προηγηθεί ή τι έπεται. Έχουμε λοιπόν να δούμε ακόμη πολλές και ανατρεπτικές ιστορίες», είπε ο Στέφανος Κυριακίδης στο tv 24.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved