Φοίβος Παπαδάκης: «Ο πατέρας μου δεν επέτρεψε ποτέ να μπω σε σύγκριση μαζί του»
Media

Φοίβος Παπαδάκης: «Ο πατέρας μου δεν επέτρεψε ποτέ να μπω σε σύγκριση μαζί του»

Ο Φοίβος Παπαδάκης, τον οποίο απολαμβάνουμε τηλεοπτικά από την προηγούμενη σεζόν στην εκπομπή Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον, μιλάει για τη σύγκριση που αναπόφευκτα γίνεται στα μυαλά κάποιων με τον πατέρα του Γιώργο Παπαδάκη αλλά και γιατί νιώθει τυχερός... 

Ο γιος του δημοφιλούς και πολύ έμπειρου δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 παραδέχεται ότι ο πατέρας του είναι αυστηρός, όμως δηλώνει πολύ τυχερός που τον έχει να του δείχνει τον σωστό δρόμο στη δημοσιογραφία. Επίσης, ο Φοίβος Παπαδάκης αποκαλύπτει ποιο είναι το motto της ζωής του...

■ Ήταν δύσκολο να απεγκλωβιστείτε από τη σύγκριση με τον πατέρα σας, Γιώργο Παπαδάκη;

Αισθάνομαι πολύ τυχερός σε αυτό το κομμάτι, γιατί ο πατέρας μου δεν επέτρεψε ποτέ να μπω σε αυτή τη σύγκριση. Μπορεί η ευθύνη του ονόματός μου να είναι μεγάλη, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί. Υπάρχουν στιγμές που μόνος μου μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης ωστόσο αμέσως καταλαβαίνω πως είναι λάθος. Μιλάω μαζί του, παίρνω τη γνώμη του και τον ρωτάω τι μπορώ να βελτιώσω.

■ Είναι αυστηρός;

Κάποιες φορές είναι πολύ αυστηρός και θα με κρίνει κυρίως στο δημοσιογραφικό κομμάτι. Όμως το αποζητώ, γιατί είμαι πολύ τυχερός που ο Γιώργος Παπαδάκης είναι πατέρας μου.

■ Ξέρατε πριν ασχοληθείτε με αυτή τη δουλειά πόσο σπουδαίος δημοσιογράφος είναι;

Πάντα ήξερα ότι ο πατέρας μου ήταν ένας σπουδαίος δημοσιογράφος, ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής τηλεόρασης, πάντα ήξερα την αξία του. Από τη στιγμή που μπήκα στον ίδιο χώρο, υπάρχουν στιγμές που το σκέφτομαι και τον εκτιμώ ακόμη περισσότερο, γιατί τώρα αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες. Σκέφτομαι πώς αντεπεξήλθε στα ωράρια, τις αντοχές που έχει, ότι έχει διαχειριστεί πολλές διαφορετικές εποχές της χώρας μας.

■ Πότε καταλάβατε ότι θέλετε να γίνετε δημοσιογράφος;

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πολλές τηλεοράσεις και ακόμη περισσότερες εφημερίδες, με τον πατέρα μου να μιλά στο τηλέφωνο συνέχεια με τους συνεργάτες του για την εκπομπή. Νομίζω, αν και δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, πως το μικρόβιο είχε μπει από νωρίς. Στα 18 ασυνείδητα επέλεξα στο μηχανογραφικό το τμήμα ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια ασχολήθηκα με τα sites. Πάντα μου άρεσε να ψάχνω τα γεγονότα και να λέω πρώτος την είδηση. Η δημοσιογραφία ήταν κάτι που το επέλεξα. Ποτέ, όμως δεν ήταν στόχος μου η τηλεόραση.

■ Δεν σας αρέσει η αναγνωρισιμότητα;

Την αναγνωρισιμότητα την είχα ζήσει έντονα μέσω του πατέρα μου και δεν μου έκανε ούτε μου κάνει αίσθηση. Έβλεπα από τον πατέρα μου πόσο άγχος και πόση ευθύνη έχει και δεν ήθελα να εμπλακώ, ήθελα να είμαι πιο ήρεμος στη ζωή μου.

■ Ποιο είναι το μότο σας;

Μια φράση που επαναφέρω στο μυαλό μου είναι κάτι που μου είπε ο πατέρας μου: Να πιάνεις τη ζωή από τα μαλλιά. Ένα δικό μου μότο είναι πως όλα θα γίνουν με σταθερά βήματα.

Πηγή: Real

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved