Σωτήρης Τσακομίδης για Παράδεισο των κυριών: «Μόλις πήρα τα σενάρια ενθουσιάστηκα!»
Media

Σωτήρης Τσακομίδης για Παράδεισο των κυριών: «Μόλις πήρα τα σενάρια ενθουσιάστηκα!»

Ο Σωτήρης Τσακομίδης υποδύεται τον Θανάση Χρηστίδη στη σειρά του Alpha, Ο παράδεισος των κυριών.

Ο ηθοποιός μίλησε για όλα σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό και ήταν άκρως αποκαλυπτικός.

  • Όταν πρωτοδιαβάσατε το σενάριο και το ρόλο, τι σκεφτήκατε;

«Ήμουν στο σπίτι το καλοκαίρι όταν πρωτοξεκίνησα πρόβα μόνος μου. Μόλις είχα πάρει τα σενάρια, και δεν σου κρύβω ότι ενθουσιάστηκα. Ξέρεις, όλο αυτό το αρνητικό του ήρωα είναι ταυτόχρονα ελευθερία -ισχύει αυτό για κάθε αρνητικό ρόλο- ίσως γι’ αυτό αυτοί οι ρόλοι γοητεύουν.

Πραγματικά, δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό και μάλιστα με τέτοιο ρόλο. Θυμάμαι μια ιστορία που μου έλεγε ένας φίλος ηθοποιός, που έπαιζε τον κακό σε μια σειρά: Μια κυρία μεγάλης ηλικίας μόλις τον είδε στο τρένο, του φωνάζει μες στον κόσμο: “Σαν δεν ντρέπεσαι μ’ αυτά που κάνεις...” και τον χτυπάει με την ομπρέλα. Ίσως θα πρέπει να αποφεύγω τα τρένα!..».

  • Συναρπαστική η δεκαετία του ’60 που διαδραματίζεται η σειρά;

«Η πιο συναρπαστική δεκαετία μεταπολεμικά, με τρομερές αντιφάσεις και με ένα τολμηρό άνοιγμα προς το νέο. Τη χαρακτήριζε η αισιοδοξία και η ελπίδα. Από τη μία, η παράδοση και, από την άλλη, το μοντέρνο, η φαντεζί βιτρίνα του πολυκαταστήματος με το έκθαμβο βλέμμα των γυναικών και στο εσωτερικό του τα πάθη, οι ορμές, η πραγματική ζωή. Αυτή η ένταση της αντίφασης είναι το ίδιο το κατάστημα και σειρά μας».

  • Η υποκριτική ξεκλείδωσε τις ανασφάλειές σας;

«Και τις έκανε καύσιμη ύλη, τις μεταστοιχείωσε σε νόημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω ανασφάλειες. Έχω, απλά έχω μάθει να τις παίρνω αγκαλιά. Το θέατρο είναι για μένα άνοιγμα στον κόσμο, είναι στραμμένο προς τα πάντα, είναι τα πάντα, που τελικά καταλήγω να χάνω τον ορισμό του», είπε ο Σωτήρης Τσακομίδης στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved