Γιώργος Αμούτζας: «Ο Νικηφόρος είναι ο πιο τραγικός ήρωας στον Σασμό»
Media

Γιώργος Αμούτζας: «Ο Νικηφόρος είναι ο πιο τραγικός ήρωας στον Σασμό»

Ο Γιώργος Αμούτζας από πέρυσι υποδύεται τον Νικηφόρο στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Alpha, Σασμός.

Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για όλα.

  • Πόσο έχει αλλάξει τη ζωή του Γιώργου ο Νικηφόρος; Τι του έχει μάθει;

Ο Νικηφόρος είναι αναμφίβολα η πιο όμορφη στιγμή μου τηλεοπτικά. Ο «Σασμός» είναι η σειρά που με έκανε ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική ευκαιρία που μου δόθηκε μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα αναφέρω διότι χρωστάω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ». Ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω αυτή την εισαγωγή.

Από κει και πέρα, ο Νικηφόρος μού έχει μάθει την υπομονή. Μένει σταθερός στις απόψεις του, τις αξίες του, μάχεται για αυτά τα οποία θέλει, για αυτά που πιστεύει, για αυτά που νιώθει. Είναι ένας τραγικός ήρωας, καθώς δεν γνωρίζει τα μεγάλα μυστικά που κρύβονται κάτω από τη μύτη του.

  • Όταν θα αποκαλυφθεί ότι ο Μαθιός είναι ο δολοφόνος του πατέρα του, θα είναι σίγουρα η πιο σοκαριστική στιγμή στο σίριαλ. Ο Νικηφόρος θα βρεθεί σε τραγική θέση...

Για εμένα, είναι ήδη ο πιο τραγικός ήρωας της σειράς. Τα μεγαλύτερα μυστικά που κρύβονται στο «Σασμό» αφορούν, κατά κύριο λόγο, τον Νικηφόρο. Καμιά φορά ο κόσμος ξεχνά ότι ο θάνατος του ανθρώπου για τον οποίο μιλάμε συνέχεια είναι ο πατέρας του Νικηφόρου και ο δολοφόνος είναι ο μέντοράς του, ενώ ο μόνος που γνωρίζει τι έχει συμβεί είναι ο κολλητός του φίλος. Από όποια πλευρά και να το δούμε, είναι αναμφίβολα ο πιο τραγικός ήρωας της σειράς. Είναι εκείνος που του έχουν συμβεί τα πάντα, αλλά δεν γνωρίζει τίποτα και δεν μπορεί ούτε καν να τα φανταστεί.

  • Ο Μανόλης, που αγαπά τον Νικηφόρο σαν αδελφός, θα τον κάνει να υποψιαστεί κάποια στιγμή την αλήθεια;

Όχι, δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αν ήταν, θα το είχε ήδη κάνει. Αντιθέτως, πιστεύω ότι όσο περνά ο καιρός, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τον Μανόλη. Και για να τον υπερασπιστώ και λίγο, το δίκιο του Μανόλη γίνεται όλο και μεγαλύτερο διότι βλέπει ότι ο Μαθιός πραγματικά αγαπάει τον Νικηφόρο και τη μητέρα του. Είναι δίπλα τους. Τους στηρίζει. Προσφέρει στη Βασιλική μια ζωή που ο Στεφανής ούτε κατά διάνοια δεν μπορούσε να της δώσει. Αντιθέτως, ήταν ένας κακοποιητικός σύζυγος. Όλα αυτά δίνουν πολύ σημαντικά άλλοθι στη σιωπή του Μανόλη και τα άλλοθι αυτά έχουν ένα όνομα: αγάπη!

  • Θα τον αφήσει ο Μανόλης να πιστεύει ότι ο Παύλος Βρουλάκης είναι ο δολοφόνος του πατέρα του;

Ο Μανόλης έχει κάνει προσπάθεια να τον απομακρύνει από αυτήν τη σκέψη, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω αν η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχημένη ή όχι. Τα μυστικά θα μείνουν κρυμμένα για κάμποσο καιρό ακόμη, και ο Νικηφόρος θα συνεχίσει να παλεύει προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

  • Θα συμβεί κάτι που θα κάνει τον Νικηφόρο να υποψιαστεί τον Μαθιό;

Όχι, αυτό θα ήταν απίθανο. Γιατί να υποψιαστεί τον Μαθιό;

  • Πώς θα θέλατε να ολοκληρωθεί η ιστορία του Νικηφόρου, τελειώνοντας η σειρά;

Αν θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα του σασμού επί της ουσίας, πρέπει να επικρατήσει η λογική. Αυτό είναι το σωστό. Σίγουρα με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις εντάσεις. Όμως θα ήθελα να επικρατήσει η λογική. Ακόμα και στο άκουσμα της αλήθειας θα ήθελα ο ρόλος μου να εξετάσει τα δεδομένα ψύχραιμα και να δώσει τα ελαφρυντικά στον ένοχο. Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό. Από την άλλη, δεν θα κατηγορήσω τον Νικηφόρο -και αυτό είναι πολύ σημαντικό- αν δεν ακολουθήσει το δρόμο της λογικής. Αυτά είναι τα ήθη, τα έθιμα και ο τρόπος σκέψης του συγκεκριμένου τόπου. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την ορεινή Κρήτη. Εκεί η εκδίκηση υφίσταται και τα αίματα «ανάβουν» πιο εύκολα. Εγώ, ως Γιώργος, θα ήθελα να περάσω το μήνυμα της λογικής, αλλά βλέπω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, είπε ο Γιώργος Αμούτζας στο 7 Μέρες TV.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved