Μαύρο Ρόδο: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Ο Λευτέρης έχει πολλές ενοχές»
Media

Μαύρο Ρόδο: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Ο Λευτέρης έχει πολλές ενοχές»

Μαύρο Ρόδο: Όταν ο Λεύτερης ανακαλύψει τα βαθιά μυστικά της Πολυξένης και παράλληλα ότι η κόρη του κακοποιήθηκε, θα τον πνίξουν οι ενοχές για την απουσία του στις δυσκολίες της Ελισάβετ.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σκιαγραφεί τον απαιτητικό ρόλο του τραγικού ήρωα που υποδύεται στο «Μαύρο ρόδο» και μιλά για τις συνταρακτικές εξελίξεις της σειράς.

Ο Λεύτερης είναι με έναν τρόπο τραγικό πρόσωπο στην ιστορία του «Μαύρου ρόδου» καθώς, μεταξύ άλλων, παλεύει με τις τύψεις του για το γεγονός ότι η κόρη του στράφηκε στο μοναχισμό, προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσει τις ισορροπίες στο γάμο του.

«Ο Λευτέρης έχει πολλά θετικά στοιχεία, έχει όμως και τα αρνητικά του. Έχει κάνει πολλά λάθη στη ζωή του και τώρα τα συνειδητοποιεί και τα αναγνωρίζει. Αισθάνεται ότι έχει φτάσει η ώρα να πληρώσει για κάποια από αυτά. Σε γενικές γραμμές, είναι βασανισμένος. Έχει τις αδυναμίες του. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα αδράξει τη ζωή στα χέρια του, που θα πάρει αποφάσεις. Είναι ετερόφωτος».

Ο Λεύτερης συμμαχεί με τον Πέτρο για να σώσει την κόρη του. Πώς εξελίσσεται η μεταξύ τους σχέση;

«Προσπαθεί να συμμαχήσει με τον Πέτρο, αλλά δεν έχει πολλά περιθώρια για να πάει τα πράγματα πιο πέρα. Δεν ευνοούν οι συνθήκες έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα. Δεν είναι μια συμμαχία που ευοδώνεται, για να πω ότι μαζί θα προσπαθήσουν να βγάλουν την Ελισάβετ από το μοναστήρι. Ο καθένας τραβιέται σε δικά του προβλήματα».

Βασανίζεται όμως από ενοχές που η κόρη του αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

«Έχει μεγάλες ενοχές. Σιγά σιγά, γίνεται και χειρότερα όσο υποπτεύεται ότι υπάρχουν κι άλλα μυστικά της κόρης του, που δεν του τα έχει εκμυστηρευτεί, τα οποία την έχουν βασανίσει και την ώθησαν στην ουσία στην απόφασή της να κλειστεί στο μοναστήρι. Στις δυσκολίες του παιδιού του αυτός ήταν απών».

Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που έχετε ως χαρακτήρες με τον Λευτέρη;

«Πάρα πολλά. Θεωρώ ότι ο χαρακτήρας του Λευτέρη είναι πολύ κοντά στο μέσο όρο των ανθρώπων. Και στη σχέση μου με τα παιδιά μου έχω βρει πάρα πολλά στοιχεία με εκείνον. Μικρά λάθη, μικρά μυστικά που βασανίζουν όλους μας. Αν έπαιζα τον Μπόγρη για παράδειγμα, θα σας έλεγα ότι δεν έχω κοινά στοιχεία μαζί του. Στην περίπτωση του Λευτέρη όμως, έχω πάρα πολλά. Στην καθημερινή του συμπεριφορά, στο πώς προσπαθεί να συμβιβάσει τα πράγματα, στις αδυναμίες του. Θεωρώ ότι και αυτός και εγώ είμαστε πολύ κοντά στο μέσο όρο των ανθρώπων», λέει ο ηθοποιός στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved