Αυτές είναι οι νέες σειρές που έρχονται στην ΕΡΤ 1
Media

Αυτές είναι οι νέες σειρές που έρχονται στην ΕΡΤ 1

Συνεχίζει να επενδύει στη μυθοπλασία η δημόσια τηλεόραση, με τις καινούργιες παραγωγές να ετοιμάζονται για πρώτη επίσημη το δεύτερο μισό της σεζόν

Τα στελέχη της ΕΡΤ1 έχουν δώσει ήδη το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα σε τρεις μεγάλες και πολυαναμενόμενες παραγωγές μυθοπλασίας. Μία από αυτές θα φέρει τον τίτλο «Η Παραλία».

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι», της Πηνελόπης Κουρτζή, και μας μεταφέρει στα Μάταλα, στο κοινόβιο των χίπις. Η πρωταγωνίστρια είναι η Δανάη Μιχαλάκη και στο πλευρό της θα δούμε μοναδικούς κι αγαπημένους μας ηθοποιούς, όπως τους Κώστας Νικούλι, Μάκη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μοθωναίο, Γιούλικα Σκαφίδα, Μπέττυ Λιβανού, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Νινιό. Η Δανάη θα υποδυθεί την Υπατία Αρχοντάκπ, μία κοπέλα που μεγάλωσε στην Κρήτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στα Μάταλα, θα ανακοινώσει τον γάμο της με τον Γιάννη Κακουράκη.

Όμως ένα γεγονός, με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη, θα της αλλάξει τη ζωή. Μια πρόσκληση, ένας καταυλισμός χίπηδων, μια γνωριμία, μια δολοφονία και ένα ένοχο μυστικό από το παρελθόν είναι μερικά από αυτά που θα παρακολουθήσουμε. Να σημειωθεί ότι Μιχαλάκη και Κακουράκης, μετά την τεράστια επιτυχία των «Άγριων Μελισσών», συναντιούνται ξανά σε σειρά και αναμένεται να «τρελάνουν» το Twitter. Πρώτη επίσημη, το επόμενο διάστημα, θα κάνει και το «Βραχιόλι της φωτιάς».

Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Δούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νεφέλη Κουρή και με την υπέροχη μουσική του Μίνωα Μάτσα, το σίριαλ, μέσα από οκτώ επεισόδια, μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες φωτιές.

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα, φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ, ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά. Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν, από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Αουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ' όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό!

«Η Πτώση», διά χειρός Τίνας Καμπίτση, σε σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, θα ολοκληρώσει τη λίστα με τις νέες σειρές της ΕΡΤ. Χρηστός Λούλης, Ιωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Εριέτα Μανούρη, Βάνα Πεφάνη θα κρατήσουν κάποιους από τους κεντρικούς ρόλους σε μία σειρά που θα συζητηθεί. Ενα βράδυ, ο καταξιωμένος χειρουργός Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης) βρίσκει έξω από το νοσοκομείο ένα εγκαταλελειμμένο 12χρονο κορίτσι Ρομά, που σφαδάζει από τον πόνο. Ο ίδιος βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, όμως βλέποντας ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της, αποφασίζει να τη χειρουργήσει ο ίδιος.

Στο χειρουργείο συνειδητοποιεί ότι ο νεφρός του κοριτσιού λείπει. Το επόμενο πρωί, το κορίτσι πεθαίνει και κανείς δεν ψάχνει γι’ αυτό εκτός από την Μπελού Αλσάμπα (Αλίκη Ανδρειωμένου), μια με τανάστρια που φαίνεται να γνωρίζει γιατί το κορίτσι πέθανε. Προσεγγίζει τον Φίλιππο και του ζητάει να τη βοηθήσει, επειδή η ζωή της κινδυνεύει από εκείνον, τον Σιρχάν (Πανάγος Ιωακείμ), που οδήγησε στον θάνατο τη μικρή Ρομά. Τώρα, ο Φίλιππος πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής...

Να ασχοληθεί με τη γυναίκα του, Μαριτίνα Απέργη (Θάλεια Ματίκα), ή να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο; Οταν αποφασίσει να βοηθήσει την Μπελού, ο κόσμος θα γυρίσει... ανάποδα για τον ίδιο. Η διοικητής του νοσοκομείου Γαλάτεια Παράσχη (Βάνα Πεφάνη) δεν φαίνεται να είναι με το μέρος του, π συνεργάτης του, γιατρός ογκολόγος, Εριέφτα Φωτιάδη (Λένα Παπαληγούρα), θα προσπαθήσει να τον σταματήσει κι όλο το νοσοκομείο θα βρεθεί εναντίον του, με αποτέλεσμα ο ίδιος θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Μόνοι του σύμμαχοι στον αγώνα του μια νεαρή αγωνίστρια δημοσιογράφος, η Θάλεια Μελά (Εριέττα Μανούρη) και ο καρδιακός του φίλος και γιατρός αναισθησιολόγος Ραφαήλ Αναλυτής (Ιωάννης Παπαζήσης).

Ποιος του έστησε αυτή την καλοστημένη παγίδα; Τι ρόλο έπαιξε η γυναίκα του και ο συνεργάτης της, Νικήτας Στεργίου (Γιώργης Τσαμπουράκης), στην ιστορία; Θα καταφέρει να αποκαταστήσει την αλήθεια και να δικαιωθεί;

Πηγή: My TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved