Μενεγάκη: Λύγισε η ομάδα της με τα σοκαριστικά πλάνα των παιδιών στις Φιλιππίνες
Media

Μενεγάκη: Λύγισε η ομάδα της με τα σοκαριστικά πλάνα των παιδιών στις Φιλιππίνες

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για την κακοποίηση παιδιών από τους γονείς τους στις Φιλιππίνες. Το εν λόγω βίντεο προβλήθηκε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και η ομάδα της "πάγωσε". 

Σοκαρίστηκαν όλοι, δεν είχαν λόγια να πουν. Η δε Ελιάνα Χρυσικοπούλου δάκρυσε, ενώ η Ελένη Μενεγάκη ξεφυσούσε και έτρεμε η φωνή της!

Είναι ένα ρεπορτάζ γροθιά στο στομάχι.

Στο ντοκουμέντο της φρίκης που μετέδωσε το BBC, οι γονείς βιντεοσκοπούν την κακοποίηση των ίδιων των παιδιών τους και πουλάνε τις εικόνες μέσω διαδικτύου, πληγώνοντας τα σώματα και τις ψυχές για λίγα δολάρια.

Στο βίντεο βλέπουμε τη νυχτερινή επιδρομή της αστυνομίας σε μια παράγκα μέσα σε νεκροταφείο στη Μανίλα, που φέρνει στο φως το δράμα τριών μικρών παιδιών.

Ένα αγοράκι και δυο κοριτσάκια που κακοποιούνται σεξουαλικά από τη μητέρα τους μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων. 20 δολάρια πλήρωνε κάθε φορά ένας παιδόφιλος από την Αυστραλία και δεν ήταν ο μόνος.

Η γυναίκα επικοινωνούσε με “πελάτες” από την Αμερική και την Ευρώπη στέλνοντάς τους σε απευθείας σύνδεση τις φρικτές εικόνες της κακοποίησης.

Τα παιδιά θα οδηγηθούν σε αυτό το καταφύγιο για κακοποιημένα ανήλικα. Εκεί γιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί θα προσπαθήσουν να γιατρέψουν τις πληγές στα σώματα και τις ψυχές τους.

Η 10χρονη Μαρία και τα δυο μικρά αδέλφια της είναι από τα παιδιά που ήδη φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Σήμερα διαβάζουν το παραμύθι της Σταχτοπούτας, μπροστά στην κάμερα του BBC, και τους φαίνεται οικεία η περιπέτειά της.

Αυτά τα 3 παιδιά βιάζονταν μπροστά στην κάμερα από τη μητέρα, τον πατέρα, τη θεία και τον θείο τους. Στους λογαριασμούς τους έφταναν εμβάσματα από τη Βρετανία και την Ελβετία.

Το πρόγραμμα του καθολικού ιδρύματος περιλαμβάνει αυτό το δωμάτιο ντυμένο με αφρώδες υλικό, όπου τα παιδιά βγάζουν την οργή τους, χωρίς να τραυματίζονται.

Η κατάσταση χειροτέρεψε μέσα στην πανδημία- σε κάποιες οικογένειες η κακοποίηση των παιδιών τους έφερνε το μοναδικό εισόδημα, λένε κοινωνικοί λειτουργοί.

Τα βήματα είναι μικρά και δύσκολα, το επόμενο στάδιο για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ισορροπία τα παιδιά είναι οι πολεμικές τέχνες. Την οργάνωση ίδρυσε το 1974 ένας Ιρλανδός ιερέας για να προστατεύσει τα παιδιά από τον σεξοτουρισμό και την κακοποίηση.

Η Unicef εκτιμά ότι ένα στα πέντε παιδιά στις Φιλιππίνες- δηλαδή 2 εκατομμύρια παιδιά- κινδυνεύουν να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης που έχει γίνει ενδημική στις φτωχογειτονιές.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved