Λογοθέτης: Μεγάλη συγκίνηση! Ο γιατρός από το νησί συναντήθηκε μετά από 12 χρόνια με τον Δημητράκη
Media

Λογοθέτης: Μεγάλη συγκίνηση! Ο γιατρός από το νησί συναντήθηκε μετά από 12 χρόνια με τον Δημητράκη

Ηθοποιός χαμηλών τόνωνκαι μεγάλου ταλέντου, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης επέστρεψε στη μικρή οθόνη ως γιατρός Νίκος Κυρίτσης στη σειρά της ΕΡΤ1 «Μια νύχτα του Αυγούστου».

Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρόλο του και αποκαλύπτει ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή που έζησε κατάτη διάρκεια των γυρισμάτων.

Τι έχετε αγαπήσει στον Νίκο Κυρίτση;

Από την αρχή που διάβασα το ρόλο στο βιβλίο και αργότερα στο σενάριο, διαπίστωσα ότι είναι ένας άνθρωπος που μου ταιριάζει διότι είναι κόντρα στην εποχή του. Ενώ εκείνα τα χρόνια όλοι είναι... μπρουτάλ, με μια περίεργη άποψη για τη σχέση τους με τη γυναίκα, ο Κυρίτσης είναι πιο σύγχρονος. Στην Ελλάδα έχουμε μια εσφαλμένη αντίληψη για το τι σημαίνει εποχή. Ο Κυρίτσης λοιπόν είναι έξω από την εποχή του. Είναι ένας ρόλος από αυτούς που, για εμένα, κάνουν τη διαφορά σε μια ιστορία. Είναι αυτός που στο τέλος ερωτεύεται τη λεπρή. Είναι αυτός που παλεύει. Είναι ο γιατρός που δοκίμασε πάνω σε ανθρώπους θεραπείες που δεν ήταν νόμιμες. Για το καλό τους. Αυτό λοιπόν που με γοήτευσε σε εκείνον είναι η πολυπλοκότητά του. Δεν ήταν μονόπλευρος, δεν ήταν μονόχνοτος, έφερνε έναν αέρα διαφορετικότητας.

Ο Κυρίτσης θα κληθεί να σώσει για δεύτερη φορά τη Μαρία, όταν επιστρέφοντας από την Αθήνα στην Κρήτη τη βρίσκει ετοιμοθάνατη. Θα τα καταφέρει;

Θα τα καταφέρει η Μαρία. Αυτό που σώζει ουσιαστικά ο Νίκος είναι η σχέση του με τη Μαρία. Υπάρχει μια αμφιβολία τι γίνεται με αυτούς του δύο, καθώς εκείνος έχει πληγωθεί από τα ψέματα που του έλεγε τόσο καιρό η γυναίκα του. Και έχει ενδιαφέρον σε αυτό το σημείο να δούμε πόση κατανόηση και αγάπη για τη γυναίκα του έχει αυτός ο άντρας. Φεύγει μακριά της ως μια λύση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο μυαλό του. Επιστρέφοντας τη βρίσκει όχι σε τόσο καλή κατάσταση και, για ακόμα μία φορά, συνειδητοποιεί πόσο την αγαπά και συμφιλιώνεται τελικά με αυτή την ιδέα. Όταν αγαπάς πολύ έναν άνθρωπο, συγχωρείς, κι όταν συγχωρείς, σκέφτεσαι κάποια στιγμή «Γιατί το έκανα πάλι εγώ; Είμαι ο βλάκας της ιστορίας; Γιατί να συγχωρώ μόνο εγώ; Εγώ γιατί δεν κάνω κάτι για να πρέπει να με συγχωρήσουν οι άλλοι;». Η απάντηση είναι απλή: διότι αγαπάς, κι όταν αγαπάς, συγχωρείς και δεν σε νοιάζει. Και για να είμαι και πιο σωστός, δεν είναι συγχώρεση, είναι «καταλαβαίνω τον άλλο»! Εκεί βρίσκεται και η ομορφιά της σχέσης αυτών των δύο ανθρώπων. Υπάρχει τεράστια κατανόηση. Δεν της κάνει καβγάδες επειδή τη ζηλεύει. Η συμπεριφορά του Νίκου είναι κόντρα σε όσα έχουμε μάθει για το πώς είναι οι σχέσεις των ανθρώπων, γι’ αυτό και αγαπώ αυτόν το ρόλο.

Τι αγάπησε ο Νίκος στη Μαρία;

Τον αλτρουισμό της. Το πόσο καθαρός άνθρωπος είναι. Αυτό που λέει, αυτό είναι. Δεν έχει δεύτερο επίπεδο σκέψης. Κι έναν τέτοιο άνθρωπο ή τον αγαπάς ή φεύγεις μακριά του.

Έχει προηγηθεί ο ερχομός του στην Αθήνα, όπου στο λεπροκομείο συναντά τον Νίκο Παπαδημητρίου, τον πάλαι ποτέ πρόεδρο της Σπιναλόγκας, αλλά και τον Δημητράκη...

Αυτή ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές για εμένα στα γυρίσματα. Το να συναντήσω τον μικρό Δημήτρη (σ.σ.: Μάνος Τσαγκαράκης), ο οποίος έχει γίνει πλέον άντρας! Κάναμε το γύρισμα και εγώ δεν μπορούσα να σταματήσω το κλάμα. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη. Έχουμε βιώσει μια ιστορία όλοι εμείς που κάναμε το «Νησί» πριν από 12 χρόνια. Η Γιούλικα (σ.σ.: Σκαφιδά), ο Μάνος (σ.σ.: Τσαγκαράκης), ο Τάσος (σ.σ.: Νούσιας) είμαστε η παλιά φρουρά. Οι υπόλοιποι είναι καινούργιοι. Αυτό που βιώσαμε εμείς οι πολτοί, λοιπόν, έχει εντυπωθεί τόσο βαθιά μέσα μας, που όταν βρεθήκαμε ξανά, το συναίσθημα ήταν όπως αυτό που νιώθεις όταν συναντάς μια παλιά σου σχέση, με την οποία υπήρχε πολύ έντονη ερωτική έλξη, αλλά η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να χαθείτε. Ήταν κάτι αντίστοιχο. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για να παίξουμε ξανά μαζί. Ήμαστε εκεί, είχαμε ένα κοινό παρελθόν. Ήταν σαν να συνεχίζαμε από εκεί όπου σταματήσαμε και ήταν πολύ όμορφο αυτό.

Ο μικρός «Δημητράκης» είναι ηθοποιός σήμερα;

Έχει σπουδάσει και ασχολείται με τα ναυτιλιακά. Είναι ένας άνθρωπος που κυνηγά τη ζωή του με διάφορους τρόπους. Είναι ταλαντούχος, ειλικρινής, αυθόρμητος και πάντα με την προφορά του την κρητική!

Πηγή: 7 μερες tv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved