Jeanne Dielman: Αυτή είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών και αξίζει να τη δεις!
Media

Jeanne Dielman: Αυτή είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών και αξίζει να τη δεις!

Η μεγάλη ψηφοφορία του βρετανικού Sight & Sound που πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια, χάρισε την πρωτιά στην κλασική ταινία Jeanne Dielman.

Είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται ταινία με την υπογραφή γυναίκας σκηνοθέτη, συγκεκριμένα της Βεγλίδας Chantal Akerman, και καταφέρνει να κερδίσει τον τίτλο.

Η ταινία με διάρκεια 3,5 ωρών που κυκλοφόρησε στις 21 Ιανουαρίου 1976, μιλά για την πατριαρχία και γυρίστηκε το 1975, όταν η σκηνοθέτρια ήταν μόλις 25 ετών, μαζί με ένα κινηματογραφικό συνεργείο που αποτελούσαν μόνο γυναίκες.

Συνδιαλέγεται, τόσο χρονικά όσο και θεματικά, με το "δεύτερο κύμα" του φεμινισμού, το ευρωαμερικανικό φεμινιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Μια γυναίκα που ταλαντεύεται μεταξύ μητέρας και πόρνης. Μια υποδειγματική νοικοκυρά που τα απογεύματα, όταν ο γιος της είναι σχολείο εκδίδεται στην κρεβατοκάμαρά της. Μια Βελγίδα χήρα που στρέφεται στην πορνεία για να τα βγάλει πέρα, αλλά σκοτώνει έναν τους πελάτες της.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Jeanne Dielman κατοικεί στη διεύθυνση 23, quai du Commerce, στις Βρυξέλλες. Έξι χρόνια χήρα, μένει με τον έφηβο γιο της, Σιλβέν. Ζει μια προγραμματισμένη, μεθοδική ζωή. Τα ψώνια του νοικοκυριού, το μαγείρεμα, η σεξουαλική εργασία για τα προς το ζην, το δείπνο με τον γιο της καθημερινά.

Στην κινηματογραφική ταινία παρακολουθούμε τρεις μέρες από τη ζωή αυτής της γυναίκας

Στην ταινία παίζουν: Jeanne Dielman, Sylvain Dielman, Jacques Doniol-Valcroze, Yves Bical.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία γυρίστηκε σε διάστημα πέντε εβδομάδων σε τοποθεσία στις Βρυξέλλες και χρηματοδοτήθηκε μέσω επιχορήγησης 120.000 δολαρίων που χορηγήθηκε από τη βελγική κυβέρνηση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved