Κόκκινο ποτάμι: Εύα Σιμάτου: «Η Νίκη βιώνει την απουσία του Λάζου»
Media

Κόκκινο ποτάμι: Εύα Σιμάτου: «Η Νίκη βιώνει την απουσία του Λάζου»

Η Εύα Σιμάτου συμμετέχει στη δραματική σειρά του OPEN «Το κόκκινο ποτάμι - Η συνέχεια».

Η ηθοποιός μίλησε για τις απαιτήσεις του ρόλου που ενσαρκώνει και τη σκηνή που τη συγκλόνισε. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στη σειρά «Φλόγα και άνεμος», καθώς και στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία ανά τους αιώνες.

  • Πώς θα εξελιχθεί η ιστορία της;

Στα επόμενα επεισόδια, η Νίκη βιώνει την απουσία του Λάζου. Μένει μόνη στον καταυλισμό και αμφιταλαντεύεται για το αν πρέπει να πάρει την απόφαση για το επόμενο βήμα στη ζωή της: να μείνει πίσω και να τον περιμένει ή να ενώσει τη μοίρα της με τους άλλους και να πάει στα χωριά;

  • Παράλληλα, φέτος, σας είδαμε και σε μία ακόμα παραγωγή, στο «Φλόγα και άνεμος», ως Κυβέλη Θεοχάρη. Ποια στοιχεία μελετήσατε, ώστε να αντεπεξέλθετε σε αυτόν τον ρόλο;

Μελέτησα την εποχή, τα ιστορικά γεγονότα, το αστικό σαλόνι της δεκαετίας του ’60. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τη δισέγγονη της Κυβέλης, την κυρία Βαλεντίνη Ποταμιάνου, η οποία είναι η κόρη του χαρακτήρα που υποδύθηκα. Μου μίλησε με λεπτομέρεια για τη ζωή αυτής της γυναίκας, για το ήθος και την κομψότητά της. Επίσης, με ξενάγησε στο Ινστιτούτο Κυβέλη στη Σύρο.

  • Οι δύο γυναίκες που υποδύεστε διαθέτουν κοινά μεταξύ τους;

Η δεκαετία του 1920 για μία πρόσφυγα του Πόντου ήταν πιο οδυνηρή σε σχέση με τη δεκαετία του 1960 για μια γυναίκα που γεννήθηκε σε αστικό σαλόνι. Το κοινό στις δύο ηρωίδες είναι η εσωτερική δύναμη και η αγάπη τους για τη ζωή.

  • Πόσο έχει αλλάξει η δυναμική της γυναίκας του σήμερα σε σχέση με τη γυναίκα του τότε;

Απίστευτα πολύ. Οι γυναίκες πάλεψαν και κέρδισαν περισσότερα δικαιώματα, τόσο στην κοινωνική όσο και στην προσωπική τους ζωή, ακόμα και στην πολιτική ζωή του τόπου. Νιώθω ότι έχουν κατακτηθεί πολλά από τότε. Φυσικά, συνεχίζονται ακόμη οι προσπάθειες των γυναικών τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, είπεη Εύα Σιμάτου στο My tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved