Έτσι θα κάνουν φινάλε οι σειρές! Όλα όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια τον Ιανουάριο
Media

Έτσι θα κάνουν φινάλε οι σειρές! Όλα όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια τον Ιανουάριο

Την Πέμπτη 22 του μήνα, όλες οι τοπ σειρές της σεζόν ολοκληρώνουν το φετινό τους κύκλο και μας δίνουν ραντεβού με καινούργια επεισόδια το 2023. Για να μας αποζημιώσουν, όμως, για τη διακοπή, υπόσχονται να κλείσουν η καθεμία με ένα «μπαμ»!

Ξεκινώντας από τα σχεδόν καθημερινά σίριαλ και πηγαίνοντας προς το μοναδικό εβδομαδιαίο, το «Maestro», οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Σασμός

Μέχρι τώρα, τα πράγματα στη νούμερο 1 σειρά του ALPHA και ολόκληρης της ελληνικής τηλεόρασης μοιάζουν με καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί. Κι αυτό διότι τα μεγάλα μυστικά που όλοι περιμέναμε να αποκαλυφθούν τη φετινή σεζόν και να δημιουργήσουν ακόμα πιο εκρηκτικές καταστάσεις για τους ήρωες παραμένουν καλά κρυμμένα -τουλάχιστον από τους άμεσα ενδιαφερομένους! Βασιλική και Νικηφόρος δεν έχουν μάθει ότι ο Μαθιός ήταν τελικά αυτός που σκότωσε τον Στεφανή, ο Αστέρης δεν ξέρει ότι το παιδί της Αργυρώς είναι δικό του και η Αργυρώ με τη σειρά της δεν έχει ιδέα ότι ο Αστέρης ήταν αυτός που έδωσε το νεφρό του για να σωθεί η δική της ζωή. Αυτό το τελευταίο, όμως, πολύ σύντομα θα αλλάξει.

Γνωρίζοντας ότι κάτι πρέπει να δώσουν στο κοινό που θα είναι υποχρεωμένο να περιμένει μερικές εβδομάδες την επιστροφή της αγαπημένης του σειράς, οι σεναριογράφοι σκάφτηκαν να αποχαιρετήσουν το 2022 με μια μεγάλη αποκάλυψη. Μια αποκάλυψη που θα γίνει από τη Βασιλική, η οποία είναι η πρώτη που υποψιάζεται αυτό που κρύβει ο Αστέρης και πιέζει τον Μαθιό να της πει την αλήθεια. Μαθαίνοντας, λοιπόν, ότι ο Αστέρης ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τη γυναίκα που τον έβλεπε πια σαν δολοφόνο και ξέροντας ότι οι σχέσεις αυτών των δύο ανθρώπων, που είχαν ζήσει έναν πολύ μεγάλο έρωτα, έφτασαν στα άκρα, αποφασίζει να μπει στη μέση για να τους φέρει ξανά κοντά. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την Αργυρώ, τώρα που ο Σταύρος της έχει ανοίξει πόλεμο και απειλεί να της πάρει το παιδί όταν χωρίσουν, η Βασιλική έρχεται να της δείξει ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έκανε τα πάντα για αυτήν και που, ό,τι κι αν έχει γίνει ανάμεσά τους, θα είναι πάντα δίπλα της.

Μόνο που όταν εκείνη μαθαίνει ότι ζει χάρη στον Αστέρη, ο οποίος έδωσε το νεφρό του για να τη σώσει, σοκάρεται. Συνειδητοποιεί ότι αυτός που εδώ και τόσο καιρό αποκαλούσε φονιά, ο άνθρωπος που ευθύνεται για το θάνατο του αδελφού της και ταυτόχρονα ο άντρας τον οποίο αδυνατεί να βγάλει από την καρδιά και το μυαλό της, είναι ο λυτρωτής της και δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Στην αρχή θυμώνει για το μεγάλο μυστικό που της έκρυψαν όλοι και στη συνέχεια πάει να ζητήσει το λόγο από τη μητέρα της, η οποία ήξερε αλλά δεν της μίλησε ποτέ. Όταν, όμως, ο θυμός θα καταλαγιάσει και οι σκέψεις της θα μπουν σε μια σειρά, η Αργυρώ θα συνειδητοποιήσει ότι έχει έρθει η ώρα να μοιραστεί και το δικό της μυστικό μαζί του. Ένα μυστικό που τώρα που ο Σταύρος την απειλεί μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο προκειμένου να καταφέρει να κρατήσει το γιο της. Είναι αυτό το οποίο προσπαθούσε να τη συμβουλεύσει και η Μαρίνα, να αποκαλύψει, δηλαδή, στον Αστέρη ότι ο Παυλάκης είναι δικό του παιδί, όμως εκείνη αρνούνταν να την ακούσει.

Η Αργυρώ δεν ήθελε με τίποτα το παιδί της να πάρει το επίθετο των Σταματάκηδων, της οικογένειας που κύλησε το σπίτι της στο αίμα. Τώρα, όμως, θα αρχίσει σιγά σιγά να βλέπει τα πράγματα αρκετά διαφορετικά... Την ίδια στιγμή, ο Μαθιός έχει το δικό του «αγκάθι» να αντιμετωπίσει. Τα ανώνυμα μηνύματα που λαμβάνει έχουν κάνει ζημιά στη σχέση του με τη Βασιλική και έτσι αποφασίζει να συναντήσει τον άγνωστο αποστολέα και να μάθει τι ακριβώς θέλει από αυτόν. Η Νάντια, σίγουρη πια ότι ο Μαθιός είναι ο πατέρας της, τον περιμένει στο ραντεβού που ορίζουν. Όμως την τελευταία στιγμή κάτι θα την αποτρέψει από το να του μιλήσει.

Η γη της ελιάς

Στην Αρεόπολη γίνεται χαμός αφού... έρχονται εκλογές και οι οικογένειες του Ισίδωρου και του Δημοσθένη είναι στο πόδι. Η Μυρτάλη, που έχει πέσει για τα καλά στην παγίδα του Δημοσθένη, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να βγει και να πει ανοιχτά στο καφενείο ότι προτίμησε να ψηφίσει αυτόν και όχι τον θείο της. Πλέον, η έπαρσή της δεν έχει προηγούμενο και όλοι οι Βρεττάκοι ψάχνουν την ευκαιρία να της δώσουν ένα πολύ καλό μάθημα. Και πολύ σύντομα θα τη βρουν, όταν εκείνη θα μείνει απένταρη και ο Δημοσθένης, σαν αρπακτικό, θα απαιτήσει τα λεφτά που της δάνεισε.

Ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό, όμως, είναι αδύνατο να καλυφθεί, κι έτσι η Μυρτάλη, απελπισμένη, θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από τους ανθρώπους που εδώ και μήνες μείωνε με κάθε τρόπο και κυρίως από τον Ισίδωρο. Όμως, εκείνος είναι αποφασισμένος να της δώσει ένα καλό μάθημα. Την ίδια στιγμή, ο Δημοσθένης συνεχίζει να την πιέζει, δίνοντάς της όμως και μια εναλλακτική: αντί για τα λεφτά που της δάνεισε, να του δώσει το 51% και άρα τον έλεγχο της εταιρείας των Βρεττάκων. Πλέον, το σχέδιό του αποκαλύπτεται και η Μυρτάλη συνειδητοποιεί πως τη χρησιμοποίησε μόνο και μόνο για να πετύχει τους σκοπούς του. Νιώθει απελπισμένη και ντροπιασμένη και ο Ισίδωρος καταλαβαίνει ότι πήρε πια το μάθημά της.

Εννοείται πως και ο ίδιος δεν έχει κανένα σκοπό να αφήσει την επιχείρηση που φέρει το όνομά τους να καταλήξει στα χέρια κάποιου άλλου. Έτσι, επεμβαίνει και δίνει τη λύση, απογοητεύοντας τον Δημοσθένη που είχε πιστέψει πως κρατούσε τους Βρεττάκους στο χέρι. Κι αυτό δεν είναι το μόνο σοκ που τον περιμένει στα τελευταία επεισόδια της χρονιάς, αφού ο πόλεμος που έχει ανοίξει με το κύκλωμα του Κεφάλα στην Αθήνα αποδεικνύεται... αιματηρός. Θύμα του πέφτει ο Κωνσταντίνος, ο οποίος τραυματίζεται άσχημα σε μια συμπλοκή και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή.

Ευτυχώς για όλους τα καταφέρνει, όμως πλέον οι παράνομες δουλειές του Δημοσθένη κινδυνεύουν να βγουν στο φως. Όπως βγαίνει στο φως και το τεστ DNA που έκανε η Ασπασία προκειμένου να διαπιστώσει αν η Ειρήνη είναι κόρη του άντρα της ή καρπός του παράνομου δεσμού που διατηρούσε χρόνια πριν με τον μακαρίτη σύζυγο της Χάιδως. Και τότε, ο Δημοσθένης έρχεται αντιμέτωπος με μια τρομερή αλήθεια, που θα διαλύσει οριστικά το σπίτι του...

Όσο για την Ιουλία και τον Στάθη, μετά το... άτυχο συμβάν με τον Γιώργη να τους πιάνει στα πράσα, είναι πια ελεύθεροι να ζήσουν τον έρωτά τους. Ο γάμος εκείνης τελειώνει οριστικά και ο Στάθης αποφασίζει να κάνει μια κίνηση που θα κλείσει τα στόματα όσων ; τους κουτσομπολεύουν. Της προτείνει λοιπόν να μείνουν μαζί και, μόλις βγει το διαζύγιό της, να περάσουν βέρες!

Μαύρο ρόδο

Οι πολλοί και φανατικοί τηλεθεατές της σειράς περιμένουν πώς και πώς τη στιγμή που η Ελισάβετ θα παραδεχτεί στον Πέτρο τα αισθήματα που τρέφει για αυτόν και θα αποφασίσει να ακολουθήσει επιτέλους το δρόμο της καρδιάς της. Και όντως θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά αργότερα, αφού η πάλη που δίνει μέσα της η κοπέλα είναι μεγάλη και βασανιστική.

Την τελευταία εβδομάδα πριν από τη διακοπή των σειρών, θα τη δούμε να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της Αυξεντίας, η οποία νοσηλεύεται αφού η υγεία της επιδεινώνεται ραγδαία. Ο Πέτρος θα βρει την ευκαιρία να την πλησιάσει για άλλη μια φορά και τα λόγια που θα της πει θα είναι αληθινά βγαλμένα από την καρδιά του. Η Ελισάβετ θα συγκινηθεί, οι αμφιβολίες μέσα της θα φουντώσουν και θα αναρωτηθεί ξανά αν πρέπει να προχωρήσει στην κουρά της ή όχι. Για τον Πέτρο, όμως, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Απελπισμένος από αυτό τον έρωτα που μένει ανεκπλήρωτος, θα έρθει αντιμέτωπος με μια οικογενειακή τραγωδία χωρίς προηγούμενο. Η απιστία της μητέρας του, της Αγγελικής, που έχει εξωσυζυγική σχέση με τον Βίκο, τον έχει πικράνει και, μην μπορώντας να το διαχειριστεί, της μιλά με πολύ σκληρά και άδικα λόγια. Εκείνη τον ακούει να την κατηγορεί για την πορεία που έχει πάρει ο γάμος της με τον Θέμη και αρχίζει να σκέφτεται τα πράγματα διαφορετικά. Μια ζεστή κουβέντα που κάνει με την ηγουμένη ξεκαθαρίζει τις σκέψεις της και τη βοηθά να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για ό,τι έχει γίνει. Είναι πια αποφασισμένη να κάνει μια νέα αρχή και να ασχοληθεί πραγματικά με το μόνο πράγμα που την ενδιαφέρει, δηλαδή με τα παιδιά της.

Όμως, δυστυχώς, δεν θα προλάβει... Μέσα σε μια τραγική συγκυρία, πέφτει στην παγίδα που οι άνθρωποι του Βίκου έχουν στήσει στον Θέμη και χάνει τη ζωή της μπροστά στα μάτια του. Για τον σκληρό Καστρινό, αυτό είναι ένα χτύπημα που δεν θα μπορέσει να αντέξει. Η γυναίκα της ζωής του είναι πια νεκρή κι εκείνος νιώθει αβάσταχτο πόνο και ορκίζεται εκδίκηση. Ο Πέτρος κλονίζεται στο άκουσμα της είδησης και οι τύψεις για την τελευταία κουβέντα που είχε με τη μητέρα του θα τον βασανίζουν για καιρό. Η Αλεξία, που επίσης είχε κόντρα μαζί της, καταρρέει, ενώ σε τραγική θέση θα βρεθεί ο Βίκος, ο οποίος ξέρει ότι αυτός είναι υπεύθυνος για το θάνατο της μοναδικής γυναίκας που αγάπησε. Ανήμπορος να διαχειριστεί ένα τέτοιο βάρος, δείχνει να χάνει τελείως τα λογικά του, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

Ο παράδεισος των κυριών

Μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, με τον «Παράδεισο» να σφύζει από κόσμο και τις πωλήσεις να αυξάνονται κατακόρυφα, ο Ντίνος συνεχίζει να ζει έναν εφιάλτη... Το δάνειο που έχει πάρει από τον Ζήση εξακολουθεί να σφίγγει σαν θηλιά στο λαιμό του, αφού ούτε τώρα είναι ικανός να το ξεπληρώσει.

Η Μιράντα παραμένει ψυχρή απέναντι' του, πληγωμένη από το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά της, και φτάνει στο σημείο να αρνηθεί κάθε βοήθεια που της προσφέρει για να γλιτώσει τη φυλακή. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό... Στη δίκη που γίνεται, κρίνεται ένοχη για πλαστοπροσωπία και καταλήγει στο κελί. Αυτός που τελικά θα τη λυτρώσει θα είναι ο Μάρκος, ο οποίος, αιώνια αλλά σιωπηλά ερωτευμένος μαζί της, θα δώσει τα χρήματα από το δάνειο που πήρε για να πληρώσει την εγγύηση αποφυλάκισής της.

Το μεγάλο χτύπημα για τον Ντίνο, όμως, και η ανοιχτή πληγή στην καρδιά του παραμένει η Αμαλία... Έτσι, όταν τη συναντά στην έκθεση φωτογραφίας στην οποία εκείνη κέρδισε το πρώτο βραβείο, της μιλά με πολύ σκληρά λόγια, που καταρρακώνουν την κοπέλα. Παραμονές του γάμου της με τον Πάρη, και θέλοντας να του πει επιτέλους την αλήθεια για ό,τι συνέβη εκείνο το , βράδυ των γενεθλίων της, αποφασίζει να του γράψει ένα γράμμα στο οποίο του εξηγεί τα πάντα: ότι ο Πάρης τη βίασε, ότι πριν από λίγες εβδομάδες ανακάλυψε πως μετά από εκείνον το βιασμό έμεινε έγκυος και ότι, μην έχοντας άλλη επιλογή, αναγκάζεται να παντρευτεί έναν άντρα που στην πραγματικότητα σιχαίνεται.

Το γράμμα αυτό, όμως, δεν φτάνει ποτέ στα χέρια του Ντίνου, αφού η Πολυξένη το δίνει στον Βλησσάρη, αυτός το αφήνει στο γραφείο του αφεντικού, όμως εκείνη που το βρίσκει πρώτη είναι η Ντέπυ, η οποία το διαβάζει και αποφασίζει να του το κρατήσει κρυφό. Ξέροντας όμως πως η Αμαλία ήθελε κάτι να του πει και πληροφορούμενος το γάμο της, ο Ντίνος καίγεται από αμφιβολίες. Αναρωτιέται τι μπορεί να του είχε γράψει η πρώην αγαπημένη του κι έτσι ξεκινά να πάει στο γάμο, να τη βρει και να μάθει όλη την αλήθεια! Και πράγματι φτάνει στην εκκλησία την ώρα που η νύφη και ο γαμπρός μπαίνουν για την τελετή, όμως ο Μάρκος τον σταματά την τελευταία στιγμή πριν μπει μέσα και διαλύσει τα πάντα.

Η Αμαλία, που τον έχει δει με την άκρη του ματιού της, περιμένει με αγωνία μία του κίνηση, όμως αυτή δεν έρχεται ποτέ. Ο γάμος προχωρά κανονικά, αυτή και ο Πάρης βγαίνουν νιόπαντροι από την εκκλησία και ο Ντίνος φεύγει απογοητευμένος, χωρίς να έχει μάθει την αλήθεια για τη γυναίκα που αγαπά. Πικραμένος, θα στραφεί και πάλι στην αγκαλιά της Μιράντας, αποφασισμένος αυτήν τη φορά να δώσει μια ευκαιρία στη σχέση τους. Για εκείνη, αυτό είναι ένα όνειρο που εκπληρώνεται. Οι δυο τους γίνονται πια ζευγάρι, αποφασίζουν όμως να μην το πουν σε κανέναν και να κρατήσουν για την ώρα τη σχέση αυτή κρυφή. Όταν εισβάλλουν ληστές στο κτίριο του «Παράδεισου» με σκοπό να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, ο Μάρκος κάνει μια κίνηση αυτοθυσίας. Προσπαθώντας να τους σταματήσει, τραυματίζεται και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Το γεγονός όμως πως κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του τον έχει σημαδέψει βαθιά. Αποφασίζει να ζήσει επιτέλους όπως θέλει και έτσι ζητά από την Πιπίτσα να χωρίσουν. Όταν, δε, έρχεται η Μιράντα στο νοσοκομείο για να τον δει, της εξομολογείται πως είναι ερωτευμένος μαζί της.

Αυτή η νύχτα μένει

Η Ζέτα επιμένει να ρωτά τον Στρατή για τη γυναίκα που σημάδεψε τη ζωή του και εκείνος συνεχίζει να αρνείται να μιλήσει, μη θέλοντας να κάνει για άλλη μια φορά το ίδιο επίπονο ταξίδι μέσα στις αναμνήσεις του. Οι αντιστάσεις του, όμως, αργά ή γρήγορα θα καμφθούν, αφού εκείνη είναι αποφασισμένη να μάθει την αλήθεια. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να την προετοιμάσει για αυτά που θα ακούσει... Ο έρωτας που είχε ο Στρατής για τη Μαρίνα την κλονίζει, όμως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω.

Παρόλο που στη δική τους σχέση το τέλος μοιάζει προδιαγεγραμμένο, εκείνη θέλει να τη ζήσει με όλη της την ψυχή και θα παλέψει με πάθος για να τα καταφέρει. Θέλει να μείνει μαζί του και να τα ζήσει όλα πλάι του και τίποτα δεν δείχνει ικανό να τη σταματήσει. Ούτε καν η εξομολόγηση του Σταύρου, ο οποίος βρίσκει το θάρρος να της πει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Εκείνη θέλει μόνο τον Στρατή και δεν «βλέπει» κανέναν άλλο μπροστά της. Την ίδια στιγμή, στο σπίτι του Χρήστου επικρατεί μια κόλαση. Η Φωτεινή απαιτεί να μάθει την αλήθεια για το θάνατο της μητέρας της και πιέζει αφόρητα τον πατέρα της, ο οποίος πρέπει να της δώσει απαντήσεις και μάλιστα άμεσα. Στρυμωγμένος όσο ποτέ και ξέροντας ότι η κόρη του απλώς περιμένει να ακούσει... κάτι, καταφέρνει να την πείσει ότι η Μαρίνα αυτοκτόνησε.

Όμως, ο Αλέξανδρος έχει ήδη ακολουθήσει τα βήματα της αδελφής του την ημέρα που αποφάσισε να φύγει και να πάρει το δρόμο της καρδιάς της και ξέρει τι πραγματικά συνέβη. Την πιο κρίσιμη στιγμή, λοιπόν, εμφανίζεται στο σπίτι έτοιμος να πει τη δική του εκδοχή της ιστορίας. Μια εκδοχή που μιλά για το πόσο ερωτευμένη ήταν η Μαρίνα με τον Στρατή και για τη δική της εμπλοκή στο φόνο του Νώντα.

Maestro

Για τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη τα πράγματα είναι διαφορετικά απ’ ό,τι για τις υπόλοιπες. To «Maestro» δίνει... την τελευταία του παράσταση αυτή την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, αφού το 9ο είναι και το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου. Ένα επεισόδιο όπου θα λυθεί επιτέλους το μυστήριο, κομμάτια του οποίου ξετυλίγονται κάθε εβδομάδα αποκαλύπτοντάς μας κάθε φορά και άλλο ένα τμήμα του παζλ που έχει να κάνει με τη δολοφονία του Χαράλαμπου. Και όλα αυτά με φόντο το φεστιβάλ που προετοιμάζει τόσο καιρό ο Ορέστης στο νησί και το οποίο ξεκινά, με την ορχήστρα από την Κέρκυρα να βρίσκεται ήδη στους Παξούς. Παράλληλα, αυτός και η Κλέλια συνεχίζουν να ζουν τον έρωτά τους, παρόλο που ο πατέρας της, ο Φάνης, τον προειδοποίησε να μείνει μακριά της. Η Αλεξάνδρα είναι επίσης αποφασισμένη να μείνει κοντά του, θέλοντας να διεκδικήσει και την παραμικρή πιθανότητα να είναι ξανά μαζί. Όσο για τη σχέση του Αντώνη με τον Σπύρο, είναι αυτή που πυροδοτεί τις εξελίξεις και το φόνο που σημαδεύει τις ζωές όλων των ηρώων και αφήνει ανοιχτά ερωτήματα για την επόμενη σεζόν.

Πηγή: 7μερες tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved