Αυτή η νύχτα μένει: Γιάννης Τσορτέκης: «Ο Γιώργης είναι μη αντιλήψιμη έννοια»
Media

Αυτή η νύχτα μένει: Γιάννης Τσορτέκης: «Ο Γιώργης είναι μη αντιλήψιμη έννοια»

Ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται με τεράστια επιτυχία τον Γιώργη στη σειρά του Alpha, Αυτή η νύχτα μένει.

Ο ίδιος, μίλησε για όλα σε πρόσφατη συνέντευξή του και φυσικά για τον ήρωα που υποδύεται.

  • Η πορεία προς την επιτυχία ήταν εύκολη. Παρ’ όλα αυτά, έχετε καταφέρει να κερδίσετε τον σεβασμό του κοινού, αλλά και μεγάλες διακρίσεις.

«Οι πορείες των ανθρώπων είναι παράλληλες και οι δυσκολίες κοντινές ή παρεμφερείς για όλους μας. Εξαρτάται από τους στόχους που βάζει ο καθένας. Υπάρχουν και στιγμές, δεν θα έλεγα δύσκολες, αλλά μη εύκολες. Όταν έρχεται μια επιβράβευση είναι για κάτι που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή και πάντοτε προκαλεί κάτι θετικό.

Για εμένα είναι σημαντικές όλες οι στιγμές, ανεξάρτητα από τις βραβεύσεις, αν και με κάποιο τρόπο κι αυτές έχουν-βάλει το λιθαράκι τους στο να μείνω και να επιμένω σε αυτό που κάνω κι ασχολούμαι. Για εμένα είναι η ίδια διάκριση όταν θα με σταματήσει κάποιος στον δρόμο και θα μου πει “Γιώργη τι κάνεις;". Κανείς δεν με φωνάζει Γιάννη».

  • Η μεγάλη επιτυχία σας είναι ότι ο ήρωάς σας ο Γιώργης στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» αυτονομήθηκε γρήγορα κι έγινε αυθύπαρκτη προσωπικότητα. Το έχετε αντιληφθεί;

«Τώρα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω γιατί συμβαίνει αυτό με τον Γιώργη και καταλαβαίνω ότι έχω την ίδια ανάγκη με το κοινό. Δεν μπορώ να συναναστρέφομαι πλέον ανθρώπους που δεν μου προκαλούν ψυχική εφορία και που δεν με αποσυμπιέζουν από τη μαυρίλα της καθημερινότητας. Κι εγώ έχω ανάγκη αλέγκρους ανθρώπους, να με αποφορτίζουν και να γελάνε. Κι επειδή από γραφής ο ρόλος δεν ήταν σε αυτή την ένταση, διαμορφώθηκε μέσα από τη δική μου αντίληψη και με τις κουβέντες που κάναμε με τη σκηνοθέτιδα Κατερίνα Φιλιώτου η οποία με βοηθάει ως προς αυτή την κατεύθυνση και ισχυροποιεί τις αντιδράσεις και τους τρόπους του Γιώργη.

Ήταν μονόδρομος μέσα σε αυτό το μαύρο περιβάλλον των καταστάσεων και όχι της νύχτας, να υπάρχει ένας τέτοιας ιδιοσυγκρασίας χαρακτήρας που έχει το θάρρος της γνώμης του, είναι ήσυχος με τη συνείδησή του, χαρούμενος ακόμα κι αν η Νίτσα τον απορρίπτει, που μιλάει στο δέντρο, στο χωράφι και είναι πλήρης άνθρωπος. Είναι η χαρά της ζωής πρώτα για τον ίδιο και μετά για τους άλλους, θα εκραγεί από ευτυχία, αλλά και θα στενοχωρηθεί με την ίδια ένταση. Δεν υπάρχει μέσος όρος. Ο Γιώργης είναι εκτός ορίων. Είναι μετά το όριο, γιατί η ίδια η φύση είναι μετά το όριο. Ο Γιώργης είναι μη αντιλήψιμη έννοια. Είναι υπέροχα μόνος του αλλά και με παρέα».

  • Μήπως επειδή έχει λύσει το οικονομικό;

«Δεν δίνει τα χρήματα επειδή τα έχει. Είμαι βέβοιος πως και να μην τα είχε, θα καταδείκνυε τον πλούτο του με άλλο τρόπο. Η Νίτσα δεν είναι με τον Γιώργη γιατί έχει λεφτά. Τα χρήματα τον διευκολύνουν απλά να μπει στο μαγαζί, να τη γνωρίσει, να τον ψιλοσυμπαθήσει, να γίνει το κοκόρι και να δείξει ότι είναι πλούσιος ως άνθρωπος. Και είναι ενθουσιώδης και χαρούμενος όχι γιατί έχει λεφτά, αλλά γιατί τα έχει δουλέψει. Είναι εργάτης της γης. Εξού και είναι ευερέθιστος με τον Χρήστο όταν του λέει ότι τα τρώει. Δεν τρώει από τα έτοιμα. Τα δουλεύει. Είναι τόσο έντιμος και ηθικός», είπε ο Γιάννης Τσορτέκης στο tv 24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved