Sofia Sideris: Μια Αθηναία στο Netflix
Media

Sofia Sideris: Μια Αθηναία στο Netflix

Μια Ελληνίδα «εισέβαλε» στην τρίτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς «Emily in Paris», που προβάλλεται στο Netflix, και με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της έφερε τα πάνω κάτω στη γαλλική πρωτεύουσα και στη ζωή των πρωταγωνιστών.

Ο λόγος για την καλλιτέχνιδα «Sofia Sideris», η οποία διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στον τρίτο κύκλο της αγαπημένης σειράς και την οποία υποδύεται η σαγηνευτική Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ.

Η 32χρονη μπορεί να έχει γεννηθεί στη Γενεύη και να έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της στο Λονδίνο, όπου σπούδασε χορό στο διακεκριμένο Northern School of Contemporary Dance του Leeds, όμως τα παιδικά της χρόνια είναι γεμάτα με ελληνικές μνήμες, αφού μεγάλωσε στην Αθήνα.

Κατά την περίοδο που έζησε στην Ελλάδα, φοίτησε σε αγγλικό σχολείο και στο «φυτώριο» της Κρατικής Σχολής Χορού στο Κολωνάκι. Άλλωστε, η ίδια δεν είχε σκεφτεί τον εαυτό της ως ηθοποιό, αλλά το όνειρό της ήταν να γίνει χορεύτρια. Από όταν είδε μια παράσταση της Pina Bausch, συνειδητοποίησε πως ο χορός ήταν ο προορισμός της, ωστόσο ένας τραυματισμός την έστρεψε στην υποκριτική.

Ο πατέρας της είναι ο Αμερικανός Ράνταλ Α. Κράιλινγκ και η μητέρα της η Ελληνίδα δημοσιογράφος Κάτια Δημοπούλου. Η Μελία μετά την Αθήνα και το Λονδίνο έζησε στο Λος Άντζελες, όπου έχτισε σταδιακά την καριέρα της, που έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. «Άσε που ο καιρός εκεί μοιάζει περισσότερο με τον καιρό στην Ελλάδα από εκείνον του Λονδίνου», έχει πει στο andro.gr για την «πόλη των αγγέλων».

Τώρα ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη μαζί με τον σκύλο της, που ακούει στο όνομα «Ούζο». Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα έχει μιλήσει για την ελληνική καταγωγή της, την οποία, όπως λέει, δεν κρύβει ποτέ. Το αντίθετο: «Μου αρέσει πολύ να μιλάω για την Ελλάδα. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να μη θέλει να έρθει στα νησιά! Ακόμη και στην Αθήνα».

Άλλωστε, και το όνομά της είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, στην οποία η Μέλια είναι μία από τις Ωκεανίδες. Αλλά και η εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση παραπέμπει στην αρχαιοελληνική ομορφιά. Η ίδια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέφει στην Ελλάδα.

Όπως έχει δηλώσει στο asisters. gr, «όταν μου πρότειναν την ταινία “Το τελευταίο σημείωμα”, ήρθα σε χρόνο-μηδέν και με μεγάλη χαρά», είπε για τη συμμετοχή της στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Glamour» η πολλά υποσχόμενη Κράιλινγκ μίλησε για το πώς προέκυψε ο ρόλος της στη σειρά του Netflix, περιγράφοντας μια παράδοξη σύμπτωση. Η ηθοποιός βρισκόταν στην Αθήνα και ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο νησί της Ύδρας για μια εικαστική έκθεση, όταν έλαβε e-mail από τον ατζέντη της για τον ρόλο μιας Ελληνίδας καλλιτέχνιδος που ζει στην... Ύδρα και πηγαίνει στο Παρίσι για να εκθέσει τα έργα της στην γκαλερίτης Καμίλ! «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτό. Είμαι στο νησί που γράφουν... Και έτσι απαντώ απλώς “Τέλος”. Ήταν πραγματικά ένα διασκεδαστικό, τρελό πράγμα», εξομολογήθηκε η ίδια.

Με τον Κορντεν

Το νέο βήμα της Μελίας είναι η σειρά «Mammals», στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον παρουσιαστή του «Late, late show», Τζέιμς Κόρντεν. Πρόκειται για μια «σκοτεινή, κωμικοδραματική σειρά, που πραγματεύεται τις περίπλοκες καταστάσεις του γάμου και της πίστης. Η σειρά «Mammals» από τις 11 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη για streaming στο Prime Video και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών.

Η Μελία Κράιλινγκ με σταθερά και αποφασιστικά βήματα τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια έχει κατακτήσει το Χόλιγουντ, πρωταγωνιστώντας σε επιτυχημένες παραγωγές, ενώ κατατάσσεται ανάμεσα στους ανερχόμενους ηθοποιούς που έχουν να δώσουν πολλά στη βιομηχανία του θεάματος.

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο μικρού μήκους «Room to forget» το 2011, ενώ σημαντικός σταθμός στην καριέρα της ήταν ο ρόλος στην ταινία της Marvel «Guardians of the Galaxy». Στις δουλειές της στην τηλεόραση ξεχωρίζουν το ιστορικό δράμα «Βοργίες» πλάι στον Τζέρεμι Αϊρονς, cm σειρές «Tyrant», «The last tycoon», «Salvation», «Filthy rich», «The other wife» και οι ταινίες «Suspension of disbelief», «Mind gamers» και «Committed».

Πηγή: Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved