Μαύρο Ρόδο - Σεϊρλή: «Η Αυξεντία αγκαλιάζει τον Πέτρο όταν μαθαίνει τον έρωτά του για την Ελισάβετ»
Media

Μαύρο Ρόδο - Σεϊρλή: «Η Αυξεντία αγκαλιάζει τον Πέτρο όταν μαθαίνει τον έρωτά του για την Ελισάβετ»

Μαύρο Ρόδο: Η μοναχή Αυξεντία είναι ένας από τους χαρακτήρες της σειράς που έχει προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή που την ενσαρκώνει, μιλάει για τον ρόλο της αλλά και για τις εξελίξεις που πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον στις οθόνες μας... 

Αποκαλυπτική ηθοποιός με όσα θα δούμε στο Μαύρο Ρόδο προσεχώς...

Ο κόσμος παρακολουθεί την ιστορία του «Μαύρου ρόδου» με κομμένη την ανάσα!

«Ειδικά οι ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα στο μοναστήρι. Νομίζω σειρά με μοναστήρι στο οποίο μένουν γυναίκες δεν έχει υπάρξει στην τηλεόραση, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Είναι μια ευτυχής συγκυρία για όλους μας».

Έχω ακούσει πως σας έκαναν την πρόταση ενώ είχατε αποφασίσει να μην κάνετε τηλεόραση.

«Έτσι είναι. Σκεφτόμουν το θέατρο και τις πρόβες που θα ξεκινούσα λίγο αργότερα. Είχα πει να μην κάνω τηλεόραση, όμως όταν η Μιράντα Ρωνσταντή μού έκανε την πρόταση, άρχισα να το σκέφτομαι γιατί θα έκανα μοναχή. Η Αυξεντία με ιντρίγκαρε και μίλησε στην ψυχή μου. Το 1980, στις αρχές της καριέρας μου, είχα κάνει μια μοναχή καθολική, σε κινηματογραφική παραγωγή. Δεν είχε σχέση η ιστορία, ούτε καν το ράσο που φορούσα τότε, πιο αβανταδόρικο το καθολικό οφείλω να παραδεχτώ, αλλά μου άρεσε πολύ. Σκεφτόμενη όλα αυτά αποφάσισα να δώσω σάρκα και οστά στην Αυξεντία».

Άρα είχατε κάποιες αναφορές σχετικά με τον ρόλο. Είχατε ψάξει από τότε για τη ζωή των γυναικών πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός μοναστηριού;

«Δεν το έχω ψάξει καθόλου. Οφείλω απλά να πω ότι με τους ρόλους που επιλέγω έχω μια άνεση και μια διαίσθηση. Ξεκινάω πρώτα απ' όλα από τον χαρακτήρα κάθε ήρωα, δηλαδή αν η Αυξεντία δεν ήταν μοναχή, δεν θα την υποδυόμουν έτσι. Σκέφτηκα τα χρόνια που έχει περάσει εκεί μέσα, το γιατί βρέθηκε εκεί και φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε και το ράσο. Αυτό που λένε ότι “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά" σε εμένα λειτούργησε αντίστροφα. Πάντα σε όλους τους ρόλους μου με επηρεάζει το ενδυματολογικό κομμάτι».

Τα φώτα πάντως του μοναστηριού, η ηρωίδα σας τα έχει τραβήξει όλα πάνω της.

«Είναι αλήθεια αυτό. Το διαβάζω και δεν έχω σταματήσει να δέχομαι σχόλια από τον κόσμο που με σταματάει στον δρόμο, θέλω να γίνομαι ένα με τον ρόλο. Να είμαι ο ρόλος. Γι' αυτό και κάνω συνέχεια διαφορετικά πράγματα ακόμα και στο θέατρο».

Το ρεπερτόριό σας είναι όντως αξιοθαύμαστο, ωστόσο αισθάνεστε πως ο ρόλος της Αυξεντίας έχει ίσως κάτι παραπάνω να πει;

«Πρώτα απ’ όλα αφήνω τους θεατρικούς ρόλους απέξω. Δεύτερον, δεν μπορώ να συγκρίνω τον ρόλο της Αυξεντίας με τον ρόλο που π.χ. έκανα στις “Μέλισσες”, που επίσης έκανα μια ενδιαφέρουσα ηρωίδα. Ισως την ξεχωρίζω στο παρόν, τώρα που τη ζω, γιατί όντως είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Μια γυναίκα που δεν έζησε και που αυτό που βίωσε τη σημάδεψε πολύ και εκεί την αγαπάς ακόμα περισσότερο. Και εγώ την αγάπησα».

Το κοινό αντέδρασε θετικά στο μυστικό της Αυ­ξεντίας;

«Πολύ. Είχε την ανάγκη να μάθει την ταυτότητα αυτής της γυναίκας».

Είχε όντως θέμα υγείας η Αυξεντία και μπήκε στο νοσοκομείο ή ήταν ένας τρόπος η κατάρρευσή της για να αποφύγει τις αποκαλύψεις;

«Όντως έχει πρόβλημα με την υγεία της. Ό,τι και να της συμβεί επιδρά στο αναπνευστικό της και δεν μπορεί να ανασάνει».

Το παράδοξο είναι πως η ηρωίδα σας αγκάλιασε τον Πέτρο! Δεν το περιμέναμε αυτό.

«Είναι αλήθεια πως θα τον αγκαλιάσει. Ένας από αυτούς είναι και ο λόγος που η ηρωίδα αυτή είναι αγαπητή στον κόσμο. Για το μεγαλείο της ψυχής της. Έχει καλοσύνη μέσα της, αγαπάει τους γύρω της, είναι διορατική και πολύ έξυπνη. Και αν δεν είχε μπει στο μοναστήρι θα είχε κάνει μια καλή ζωή».

Θα παρακινήσει το ζευγάρι να ζήσει τον έρωτά του;

«Με κάποιον τρόπο μιλάει στην Ελισάβετ για την αγάπη και για το γεγονός πως δεν χρειάζεται να ζει κανείς σε μοναστήρι για να ασπάζεται την αγάπη του για τον θεό. Δεν της λέει ξεκάθαρα να φύγει και να ζήσει μακριά από το μοναστήρι, της λέει όμως ότι πρέπει μόνη της να δει τι πραγματικά θέλει στη ζωή της. Μια πολύ σοφή και ώριμη κουβέντα».

Πηγή: TV 24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved