Αθηνά Καμπάκογλου: «Πραγματοποιούμε έναν μικρό άθλο με τον Χρήστο Νικολόπουλο στην ΕΡΤ 2»
Media

Αθηνά Καμπάκογλου: «Πραγματοποιούμε έναν μικρό άθλο με τον Χρήστο Νικολόπουλο στην ΕΡΤ 2»

Η εκπομπή «Η αυλή των χρωμάτων» που παρουσιάζει με τον Χρήστο Νικολόπουλο στην ΕΡΤ2 και σημειώνει τα υψηλότερα νούμερα του σταθμού, τα τηλεοπτικά μαχαίρια, η συναισθηματική τσιγκουνιά που διακρίνει πολλούς αλλά και τα «Λαϊκά πορτρέτα» που φέρνει στο φως με το μουσικό Γιώργο Αλτή στο Μπαράκι της Διδότου.

Η Αθηνά Καμπάκογλου μιλάει για όλα…

Δεύτερη χρονιά μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο, στην «Αυλή των χρωμάτων», στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ2. Πώς είναι τα πράγματα αυτή την τηλεοπτική σεζόν;

Είναι μια καλή χρονιά για εμάς, διότι έχουμε βρει το βηματισμό μας, τις «ανάσες» μας, έχουμε λύσει πολλά πρακτικά ζητήματα και «χτίζουμε» τις εκπομπές μας με πολύ μεράκι και σεβασμό στο λαϊκό τραγούδι. Οι τηλεθεατές μάς στηρίζουν και πράγματι ξεχωρίζουμε, είμαστε το διαμαντάκι της ΕΡΤ2, σύμφωνα και με τους πίνακες τηλεθέασης! Όταν διαβάζεις τα νούμερα, καλό είναι να βλέπεις το μέσο όρο του καναλιού, τι παραλαμβάνεις και τι παραδίδεις μέσα στη σκυταλοδρομία της τηλεθέασης. Τηρουμένων των αναλογιών, πραγματοποιούμε ένα μικρό άθλο, που βρίσκει και μιμητές...

Δεν έχουμε συνηθίσει από ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης να μιλούν για τα νούμερα τηλεθέασης, γιατί δεν δείχνουν να τους απασχολούν ιδιαίτερα...

Είναι αλήθεια ότι ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι διαφορετικός από αυτόν της ιδιωτικής -και πρέπει να είναι-, αλλά τι πιο ωραίο από το να παρουσιάζεις μια ποιοτική εκπομπή, με ιστορικές αναφορές, να υποστηρίζεις το καλό τραγούδι και να έχεις παράλληλα και την αποδοχή του κόσμου.

Πού αποδίδετε την επιτυχία που σημειώνει η «Αυλή των χρωμάτων»;

Η μεγάλη επιτυχία της δικής μας εκπομπής είναι ότι απευθύνεται σε όλους! Σαφώς σε μεγαλύτερες ηλικίες, που αγαπούν τα κλασικά ακούσματα, αλλά όσο μας αγαπούν τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, άλλο τόσο μας αγαπούν και οι πολύτιμοι χειρώνακτες. Επίσης το λαϊκό τραγούδι έχει μεγάλη δύναμη και ενώνει, κι εμείς έχουμε μαζί μας το σπουδαίο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο! Έχουμε τον υπέροχο και πολύ αγαπητό μαέστρο Νίκο Στρατηγό και τον Κώστα Μπαλαχούτη, «γνώστη» από τους λίγους, του ελληνικού τραγουδιού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ, που «δίνει τα ρέστα του» κάθε εβδομάδα. Είμαστε καλή ομάδα και αγαπημένη, δεν γίνεται να καλείς τον κόσμο στο σπίτι σου, να περάσει μια ωραία βραδιά και στο πλατό να «ίπτανται» μαχαίρια - γνωστό τηλεοπτικό σπορ και αυτό! Παραλογισμοί της ανθρώπινης ανασφάλειας.

Εσείς δεν έχετε ανασφάλειες; Ανθρώπινο είναι...

Ναι, ανθρώπινο είναι, αλλά και τι σου φταίει ο συνάνθρωπος ο οποίος δεν έχει πρόθεση να σε βλάψει και δεν ασχολείται γενικώς... Θα πρέπει ο καθένας μας παράλληλα με την ενηλικίωσή του να λύνει και τα θέματά του. Είναι ανεκτό να σε διακρίνει μια συναισθηματική «τσιγκουνιά», δεν πειράζει. Κάνε απλά τη δουλειά σου. Δεν χρειάζεται να τύραννάς τον άλλο, επειδή θέλεις να είσαι το κέντρο του κόσμου ή γιατί για έναν περίεργο λόγο θεωρείς ότι η ζωή «χρωστά» μόνο σε εσένα. Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους που αγωνίζονται στο στίβο της ζωής με αξιοπρέπεια.

Παράλληλα έχετε ξεκινήσει με τον Γιώργο Αλτή κάποια «μουσικά αφηγήματα» στο Μπαράκι της Διδότου.

Ναι, και είμαι πολύ ευτυχής για αυτό. Σε μια εποχή πολύ δύσκολη αποφασίσαμε να είμαστε πιο εξωστρεφείς. Συνεχίζουμε στις 19 και 26 Ιανουάριου το αφιέρωμα στο θρυλικό μπουζουξή Δημήτρη Στεργίου, τον επονομαζόμενο και Μπέμπη! Είμαστε στο στούντιο και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει η «Άτακτη» σε δικούς μου στίχους και μουσική του Γιώργου Αλτή, με την υπέροχη φωνή της Δήμητρας Σταθοπούλου και ετοιμάζουμε πολύ ωραία πράγματα, με μεγάλο κέφι. Δημιουργικότητα με σθένος... αυτό είναι το αντίδοτο σε ό,τι μας συμβαίνει, με μόνη προσδοκία την αγάπη και την ανθρώπινη συνάφεια.

Πηγή: 7 ΜΕΡΕΣ TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved