Μαύρο Ρόδο: Ο Θέμης καταρρέει στο μοναστήρι - Η ηγουμένη του αποκαλύπτει όσα είπαν με την Αγγελική
Media

Μαύρο Ρόδο: Ο Θέμης καταρρέει στο μοναστήρι - Η ηγουμένη του αποκαλύπτει όσα είπαν με την Αγγελική

Μαύρο Ρόδο: Μετά την κηδεία της Αγγελικής, ο Θέμης δέχεται ένα τηλεφώνημα από την ηγουμένη και αυτό τον κάνει να πάει μέχρι τη Γερακιανή για να κάνουν μεταξύ τους μια συζήτηση…

Αν και είχε ανανεώσει για μια άλλη φορά το ραντεβού της με την ηγουμένη, τελικά η Αγγελική δεν πρόλαβε να τη συναντήσει δεύτερη φορά, αφού δολοφονήθηκε έξω από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν η Αυξεντία. Ο θάνατός της βυθίζει στο πένθος την οικογένειά της, τον Βίκο, αλλά και όλους όσοι τη γνώριζαν στο χωριό, μην μπορώντας να πιστέψουν το παιχνίδι που παίζει η μοίρα. Το δυσάρεστο αυτό νέο φτάνει και στο μοναστήρι, με την ηγουμένη να προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής της.

Ο Πέτρος είναι ένα ερείπιο και νιώθει τύψεις που οι σχέσεις του με τη μητέρα του τον τελευταίο καιρό δεν ήταν καλές και η Ελισάβετ στέκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει: «Είναι δύσκολο, σε καταλαβαίνω...», του λέει και τον αγκαλιάζει. Για πρώτη φορά έρχονται κοντά ο ένας με τον άλλον και η στήριξή της είναι βάλσαμο για εκείνον, που παράλληλα απαιτεί εξηγήσεις από τον πατέρα του για τον άδικο χαμό της Αγγελικής. Ο Θέμης ορκίζεται πως δεν έχει καμία σχέση και βάζει λυτούς και δεμένους να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος. «Να προσέχεις τις κινήσεις σου, μην παρασυρθείς από τον θυμό σου», τον συμβουλεύει η Πολυξένη, που μαζί με την Όλγα πάνε στην Πάτρα για την κηδεία.

Στο μεταξύ η Ελισάβετ, που επιλέγει να μείνει στην Πάτρα και στο πλευρό του Πέτρου, καλείται για κατάθεση καθώ5 είναι η μόνη που είδε τον δολοφόνο: «Είχα δει αυτόν τον άντρα στο νοσοκομείο και την προηγούμενη μέρα από τη δολοφονία. Μου έκανε εντύπωση γιατί κοιτούσε παράξενα, αλλά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έκανε κάτι τόσο κακό.

Οδύνη και πόνος στην κηδεία

Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται η κηδεία της Αγγελικής μέσα σε κλίμα οδύνης και μεγάλου πόνου. 0 Θέμης είναι αναγκασμένος να αποχωριστεί τη γυναίκα της ζωή5 του, όπως και τα παιδιά του, ενώ η Κύρα να θάψει το παιδί της. Η παρουσία της Ελισάβετ είναι μια ανακούφιση για τον Πέτρο, αλλά η εμφάνιση του Βίκου, ο οποίος παρακολουθεί από μακριά επίσης καταβεβλημένος, θα κάνει έξαλλη την Αλεξία. «Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; Γιατί ήρθες; Εσύ φταις για τον χαμό της μητέρας μας, εσύ φταις, εξαφανίσου! Φύγε», του φωνάζει και εκείνος με σκυμμένο το κεφάλι φεύγει. Πίνει συνέχεια το ένα ποτό μετά το άλλο και μεθάει. Αρχίζει να κλαίει και πιάνει το όπλο του να τινάξει τα μυαλό του στον αέρα. Όμως μέσα στην πίκρα του αποφασίζει να σκοτώσει ο ίδιος τον Καστρινό, που στο μυαλό του τον θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο της Αγγελικής και έτσι ορμάει στο μαγαζί του μεθυσμένος και οπλισμένος, έτοιμος να τον αποτελειώσει. Ο Παράσχος προλαβαίνει τα χειρότερα και τον διώχνει.

Το ταξίδι στη Γερακιανή

Ολομόναχος στο σπίτι, ο Θέμης νιώθει πως δεν τον χωράει ο τόπος. Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνό του και είναι η ηγουμένη: «Έμαθα το δυσάρεστο που χτύπησε την οικογένειά σας. Ο θεός να είναι Σε flashback θα δούμε όσα ειπώθηκαν εκείνη τη μέρα... μαζί σας και να σας δίνει δύναμη και κουράγιο! Είθε να συγχωρεθεί η ψυχή της, που ήταν βασανισμένη», λέει εκείνη, και ο Θέμης αφού την ευχαριστεί, στη συνέχεια τη ρωτάει να μάθει πώς ξέρει ότι η Αγγελική δεν ήταν καλά. Εκείνη του απαντάει: «Είχε έρθει στο μοναστήρι με την κόρη σας και είχαμε κάνει μια συζήτηση όπου άνοιξε την καρδιά της... Ξέρετε, δύο πονεμένες ψυχές μπορούν να ξεχωρίσουν η μια την άλλη και η Αγγελική μού άνοιξε τη δική της γιατί κατάλαβε πως υπάρχει εμπιστοσύνη και κατανόηση» Ο Θέμης μετά από αυτό το τηλεφώνημα αποφασίζει να πάει στη Γερακιανή και στο μοναστήρι να την επισκεφθεί για να μάθει τι συνέβαινε με τη γυναίκα του. «θέλω να μάθω τι είχατε πει με την Αγγελική! Είναι σημαντικό για εμένα να ξέρω», λέει στην ηγουμένη ο Θέμης και η σκηνή κάνει flashback στη συζήτηση των δύο γυναικών, τότε που η Αγγελική είχε επισκεφθεί πρώτη φορά το μοναστήρι και είχε φτάσει να πιει κρασί. Ο Θέμης μαθαίνει τι ειπώθηκε ανάμεσα στις δύο γυναίκες και καταρρέει, αφού δεν μπορεί να αντέξει την απουσία της γυναίκας του!

Πηγή: TV 24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved