Τα καλύτερά μας χρόνια: Πολλές αλλαγές και μια αληθινή τραγωδία...
Media

Τα καλύτερά μας χρόνια: Πολλές αλλαγές και μια αληθινή τραγωδία...

Τα καλύτερά μας χρόνια: Η αγαπημένη σειρά επιστρέφει με μια... θεαματική βουτιά στη δεκαετία του ’80 και στα γεγονότα του Φεβρουάριου του ’81, που σημάδεψαν όσους τα έζησαν και όχι μόνο.

Μέσα σε έναν καταιγισμό αλλαγών, ο Άγγελος παίρνει άδεια από το στρατό και... δεν αναγνωρίζει τη γειτονιά του.

Οκτώβριος του 1981 και η νέα δεκαετία έχει μπει πια για τα καλά. Ο Άγγελος, ως εξοδούχος φαντάρος πλέον, περπατά σε μια άλλη Αθήνα, που κινείται σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς από αυτούς που ήξερε. Λογικά, λοιπόν, βρίσκεται σε σοκ, όχι μόνο εξαιτίας των όσων βλέπει γύρω του, αλλά και από τη θέση που ανακαλύπτει ότι έχει πάρει ο πατέρας του μέσα σε όλα αυτά. Αναπόφευκτα, η ραγδαία αλλαγή τον μεταφέρει πίσω στον Φεβρουάριο του 1981, ένα μήνα που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Και έτσι ξαφνικά, ο Άγγελος «προσγειώνεται» σε μια εποχή ριζικών κοινωνικοπολιτικών αλλαγών.

Η μικρή Νόνη πηγαίνει πια δημοτικό και δείχνει να τιμά το όνομα της γιαγιάς της, ο Δημήτρης με τη Νανά είναι σε διάσταση, ενώ ο Στέλιος είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλους στο υπουργείο, εκτός από τον προϊστάμενό του. Όσο για την Ελπίδα, γίνεται εξώφυλλο και αποκτά έναν κρυφό αλλά... δημοφιλή θαυμαστή, που δεν θέλει να αποκαλυφθεί.

Ο Λούης πιάνει δουλειά ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, όμως, δυστυχώς για τον Άγγελο, τα πράγματα που τον ενοχλούσαν και πριν φύγει για το στρατό έχουν μείνει αναλλοίωτα. Από την άλλη, οι επιλογές του Αντώνη τον βασανίζουν και δείχνουν να μονοπωλούν τη σκέψη του, την ώρα που η Μαίρη, θέλοντας να νιώσει μέρος όλης αυτής της αλλαγής, έχει πάντα δίπλα της τον μικρό Νικόλα που μεγάλωσε και παραμένει ΑΕΚ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κυρ-Νίκου να τον κάνει Ολυμπιακό!

Και ο επερχόμενος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες φαίνεται να αποτελεί άλλη μια καλή ευκαιρία, όμως στην πραγματικότητα αναστατώνει και την οικογένεια και ολόκληρη την Αθήνα, που βρίσκεται να πενθεί το τραγικό συμβάν στη Θύρα 7. Ενώ, λοιπόν, όλοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ εκείνης της βραδιάς, η επίσκεψη ενός ζευγαριού έρχεται να ταράξει τη γειτονιά, μα πιο πολύ από όλους την Πελαγία. Οι επισκέπτες δεν είναι άλλοι από το γιο και τη νύφη της που, πάντα κατά την ίδια, δεν είναι και ο πιο γουρλής άνθρωπος στον κόσμο. Μια κρύα νύχτα του Φλεβάρη, όμως, μια επίσκεψη από το παρελθόν θα ταρακουνήσει για τα καλά τον Άγγελο -και όχι μόνο- και θα δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι στις δύσκολες στιγμές τελικά όλοι μένουμε ενωμένοι.

Νέα πρόσωπα, καινούργιες περιπέτειες

Η νέα δεκαετία, αυτή του ’80, έχει μπει πια για τα καλά και νέα πρόσωπα έρχονται να συμπληρώσουν την αγαπημένη παρέα του Γκύζη, δίνοντας το δικό τους στίγμα στην ιστορία μας. Η οικογένεια των Ελληνοαυστραλών που αγόρασε το σπίτι των Αντωνόπουλων φτάνει στη γειτονιά τραβώντας αυτόματα όλα τα βλέμματα πάνω της. Είναι οι Αποστολόπουλοι (aka «The Tolops»), οι οποίοι καταφέρνουν με τις διαφορετικές συνήθειες, τη γλώσσα τους και την πολύχρωμη. καλοκαιρινή τους αμφίεση να κεντρίσουν αμέσως το ενδιαφέρον της γειτονιάς. Ο Γκρεγκ (Λαέρτης Μαλκότσης) είναι ένας πληθωρικός τύπος, γλεντζές και έξω καρδιά, πολύ επιτυχημένος στην πώληση ακινήτων. Έχει πέσει και έχει ξανασηκωθεί πολλές φορές και αγαπά πολύ την Ελλάδα. Αυτός ήταν άλλωστε που επέμεινε να μετακομίσει ολόκληρη η οικογένειά του πίσω στην πατρίδα, με την ελπίδα πάντα ότι μια μέρα θα καταφέρει να επιστρέφει και στη γενέτειρά του, τα Κύθηρα. Για το παρελθόν του και τους λόγους που τον έκαναν να γυρίσει πίσω, βέβαια, αποφεύγει να μιλήσει...

Η εκρηκτική Τζένη (Ευτυχία Μελή) είναι η γυναίκα που μαγνητίζει τους πάντες. Θα μπορούσε να τη λένε και Τζέιν Φόντα, αφού είναι λάτρις της γυμναστικής, της υγιεινής διατροφής και του καθαρού αέρα. Έτσι, πολύ γρήγορα δείχνει να μην μπορεί να προσαρμοστεί στα αθηναϊκά δεδομένα. Η καλή φυσική της κατάσταση, που αναδεικνύεται από τα κολάν που συνηθίζει να φορά, κάνει όλες τις γυναίκες της γειτονιάς να αναρωτιούνται αν είναι αληθινή. Μάλλον είναι βιονική γυναίκα, δεν εξηγείται αλλιώς! Η κόρη του ζευγαριού, Κάθριν (Μέγκυ Σούλι), είναι μια μυστηριώδης, πολύ «κλειστή» έφηβη που χάνεται μονίμως στον κόσμο της, κάνοντας σκέιτ και ακούγοντας εκκωφαντική μουσική από τα ακουστικά του Walkman της, το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Λιγομίλητη, ψυχρή και απρόσιτη, θα κάνει τον Άγγελο να προσπαθήσει να την πλησιάσει για να μάθει τι κρύβεται πίσω από τη σκοτεινή πλευρά που προβάλλει. Και θυμίζουμε ότι λίγο πριν από την είσοδο στη δεκαετία του ’80, έκανε την εμφάνιση του στη σειρά και ο πατήρ Μάρκος (Βαγγέλης Παπαδάκης), τον οποίο αγκάλιασε η γειτονιά. Πρόκειται για έναν γλυκό, νεαρό σε ηλικία παπά, πολύ διαφορετικό για την εποχή. Πιστός στο έργο του, προσπαθεί να συνετίσει το ποίμνιό του, όμως αυτό που δεν περίμενε ποτέ ήταν ότι θα έπεφτε θύμα της ανεπιτήδευτης γοητείας της Ελπίδας. Στις δύσκολες στιγμές που πρόκειται να περάσει η νεαρή ηθοποιός στα επαγγελματικά της, ο πατήρ Μάρκος θα σταθεί δίπλα της και, θέλοντας να την προστατεύσει από τον ίδιο της τον εαυτό, θα της προσφέρει απλόχερα ενθάρρυνση, γαλήνη και ασφάλεια.

Πηγή: 7 ΜΕΡΕΣ TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved