Πηνελόπη Πλάκα: «Είναι η τελευταία μας σεζόν, σε τρεις μήνες... τον χαιρετάμε τον ''Πλάτανο''»
Media

Πηνελόπη Πλάκα: «Είναι η τελευταία μας σεζόν, σε τρεις μήνες... τον χαιρετάμε τον ''Πλάτανο''»

Η Πηνελόπη Πλάκα ξέρει τι θέλει από τη ζωή και αναζητά τους τρόπους που θα την κάνουν ευτυχισμένη. 

Η ηθοποιός μιλά για τη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, την ελληνική τηλεόραση σήμερα και μιλάει για τα παιδικά της χρόνια.

Φέτος σε βλέπουμε για τρίτη σεζόν στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Τι πιστεύεις ότι κάνει αυτήν τη σειρά να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κωμικά σίριαλ.

Αρχικά, όπως βλέπουμε, είναι η μόνη αμιγώς κωμική καθημερινή σειρά στην τηλεόραση και ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει. Ήμαστε μια παρηγοριά για τους τηλεθεατές στα δύσκολα χρόνια του κορονοϊού και του εγκλεισμού, δημιουργήσαμε ένα δέσιμο μαζί τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχα επισκεφθεί έναν γνωστό μου στο νοσοκομείο στις 8 το βράδυ και οι τηλεοράσεις στους θαλάμους ήταν συντονισμένες στην ΕΡΤ1.

Μου είχε πει τότε ένας ασθενής: «Σε ευχαριστώ που μας κρατάς συντροφιά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». Είναι σημαντικό για ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη να τους βοηθάς να ξεχάσουν έστω και για μία ώρα τα προβλήματά τους και να τους κάνεις να χαμογελούν. Αυτή ωστόσο είναι η τελευταία μας σεζόν, σε τρεις μήνες... τον χαιρετάμε τον «Πλάτανο».

Η κρατική τηλεόραση βλέπει τις σειρές της να εκτινάσσονται μέσω του Ertflix. Είναι τελικά οι πλατφόρμες η νέα μορφή τηλεόρασης;

Όλα δείχνουν πως προς τα εκεί πάμε και αυτό είναι ευχάριστο, γιατί θα βοηθήσει να γίνουν παραγωγές με μεγαλύτερο μπάτζετ και προδιαγραφές εξωτερικού, ώστε να ανοίξουν και οι διεθνείς πλατφόρμες, όπως έγινε με τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αυτό που κατάφερε το «Maestro» και αξίζουν συγχαρητήρια οι συντελεστές του. Γιατί λοιπόν να μη γίνονται τέτοιες δουλειές, με τέτοιες προδιαγραφές;

Η τηλεπαρουσίαση είναι κάτι που σε ιντριγκάρει, τη σκέφτεσαι;

Εξαρτάται... Η αλήθεια είναι πως ένας ηθοποιός δεν δείχνει την προσωπικότητά του μέσα από τα σίριαλ, γιατί εκεί πάντα υποδυόμαστε κάποιον άλλο, το ρόλο μας, αυτό έχουμε μάθει να κάνουμε. Η παρουσίαση με τρομάζει γιατί αποκαλύπτει την προσωπικότητά μου, το χαρακτήρα μου, πτυχές της καθημερινότητάς μου που δεν τις έχει δει ο κόσμος. Με τρομάζει, αλλά με δελεάζει κιόλας.

Ως παρουσιάστρια, τι θα ήθελες να προβάλλεις στο τηλεοπτικό κοινό;

Είμαι μια ηθοποιός που μπορεί να δείξει και μια άλλη πλευρά, κάπως έτσι το βλέπω. Θα ήθελα βέβαια κάτι που θα ταίριαζε σε μένα, που θα έχει πλάκα, χαρά, μαγειρική. Με φρέσκο και χαρούμενο περιεχόμενο.

Πώς διαχειρίζεσαι την κριτική η οποία είναι αναπόφευκτη, ειδικά όταν καταπιάνεσαι και με ένα άλλο αντικείμενο;

Η κριτική είναι πάντα αποδεκτή, αλλά και ο καθένας έχει το δικαίωμα να δοκιμαστεί σε όποιο αντικείμενο θέλει. Από εκεί και πέρα, το αν θα τα καταφέρει θα το δείξει ο χρόνος. Δεν κάνουν όλοι για όλα, δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Εμένα μου αρέσει η κριτική. Είναι μέσα στη ζωή μου, αφού είναι κομμάτι της δουλειάς που έχω επιλέξει να κάνω. Αρκεί, βέβαια, να είναι ουσιώδης, να μην έχει μέσα της κακία.

Σε έχουν βοηθήσει κάποιες από τις κριτικές που έχεις δεχτεί;

Σαφώς. Κάποιες κριτικές γίνονται για να γίνονται, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα από άλλη γωνία, διαφορετική από τη δική σου. Αυτό δεν είναι κακό, ειδικά όταν η άλλη άποψη σε βοηθά να γίνεις καλύτερος. Και πραγματικά σε κάποιες περιπτώσεις η κριτική με έκανε καλύτερη.

Πηγή: Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved